După cum știți deja, în familia „Călătoreasa” se practică foarte des… călătoriile. 🙂 Fie că e vorba de excursii scurte prin țară sau călătorii mai lungi în afara ei, alegem întotdeauna să petrecem mult timp în natură. Pentru că acolo ne încărcăm cel mai tare bateriile. Iar beneficiile pe care ni le oferă natura sunt nenumărate, pe termen lung.
S-a nimerit ca eu și Ana să fim îndrăgostiți de natură. Iar atunci când ne-am întâlnit aveam deja un punct comun. De fapt, primele noastre interacțiuni au fost în mijlocul naturii, în județul Cluj.
În satul Răchițele, mai exact, de unde am pornit într-o excursie foarte simpatică la cascada Vălul Miresei, cea mai cunoscută din Munții Apuseni. S-ar putea spune că acolo a cam început povestea noastră. Una de prietenie, care s-a transformat natural în familia minunată pe care o avem acum. Ce ți-e și cu viața asta. 🙂
Tot în natură am conceput-o și pe Ingrid. 🙂 În Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe, mai exact, un loc unde liniștea e la ea acasă. De altfel, a și rămas locul nostru de suflet.
Ne place să hoinărim prin toată țara și să ne creăm amintiri dragi în locuri încărcate de energie pozitivă. Fie în 3, fie alături de prieteni. Unul dintre locurile noastre dragi îl reprezintă și zona Cheile Bicazului, Lacul Roșu.
Am fost acolo prima dată anul trecut și am promis că vom reveni. Pentru că întreaga zonă debordează de o energie aparte. Îți dă o senzație de libertate pe care în foarte puține locuri am întâlnit-o. Am rezonat din prima clipă cu întreg parcul național și ne-am dorit ca data viitoare să venim și să stăm mai mult. Nu ne-a ieșit de data aceasta, dar în drumul nostru spre Piatra Neamț, unde am participat la botezul copilului unor prieteni dragi, trebuia neapărat să ne luăm porția de energie de acolo.
În general, alegem întotdeauna să călătorim unde este multă natură. Pentru că avem parte de beneficii pe care nimic altceva nu ni le poate oferi:
-
- Aer curat, pe care îl căutăm în zadar între betoanele din oraș.
- Liniște.
- Senzația de libertate.
- Ocazia să descoperim locuri noi și forme geografice dintre cele mai diverse.
- Oportunitatea să ajungem în orășele, sate vechi, unde timpul a stat în loc, iar natura s-a împletit atât de bine cu așezările încât uneori avem impresia că suntem parte dintr-un tablou.
- Facem multă mișcare, iar acesta este un mare beneficiu pe care îl aducem sănătății noastre. Mergem mult pe jos și experimentăm la maxim fiecare destinație.
- Ingrid are ocazia să învețe geografie direct de la sursă, nu din cărți și fotografii.
- Copilul nostru se obișnuiește cu tot felul de forme de viață, pe care le descoperă fascinată de fiecare dată.
- Ocazia să ne limpezim mințile, să eliberăm gândurile de tot felul și să lăsăm loc altora, mult mai senine și creative. 🙂
- Deconectarea de la tot ce înseamnă job, tehnologie, deadline-uri, apeluri telefonice.
- Ocazia să cunoaștem oameni de naționalități diferite, să vedem diverse tipuri de case, tradiții, obiceiuri.
Și multe alte lucruri pe care probabil nu mi le amintesc în acest moment. Foarte important este să vă dați voie să fiți în totalitate deconectați de treburile pe care le faceți zilnic. Să vă bucurați 100% de natură și de momentele petrecute alături de familia voastră.
Obișnuiam să consider o vacanță doar perioada de 7 zile în care plecam în afara țării pe timpul verii sau al iernii. Ana numește „vacanță” fiecare drum pe care îl facem în afara orașului în care locuim. Și are dreptate. Fiecare roadtrip, excursie, deplasare este o oportunitate de a ne întoarce la rădăcini și de a ne reconecta cu natura. Să fim liberi și entuziaști. Să respirăm! Să ne oxigenăm creierul!
Așa s-a întâmplat și în cea mai recentă mini vacanță. Ne-am urcat în mașină cu gândul să mergem să ne revedem cu prieteni dragi, să petrecem timp de calitate împreună, să ne bucurăm de țara aceasta frumoasă în care locuim.
Chiar dacă timpul a fost scurt, plimbarea pe Cheile Bicazului și popasul de la Lacul Roșu merită absolut toți acei kilometri pe care i-am avut de parcurs din București, așa că nu puteam rata porția de vitalitate pe care ne-am luat-o de acolo.
În general, îmi place să testez diverse mașini atunci când facem drumuri prin țară. Unii dintre voi au observat poate acest lucru pe contul meu de Instagram.
Ei bine, de data aceasta am testat noul Ssangyong Tivoli, alături de care am pornit cu încredere pe drumurile patriei. Nu știu de ce oamenii nu acordă mai multă atenție acestui brand originar din Coreea de Sud. Are toate datele necesare să fie un partener de nădejde atât la drumuri lungi, cât și în oraș. Cel puțin noul Tivoli este stabil pe șosea, e făcut cu gust, consumă puțin și ne-a dus în siguranță pe toate tipurile de drum pe care le-am întâlnit în cale.
Eu, de exemplu, am testat un model Tivoli cu o cutie manuală cu 6 viteze, motor de 1,6 Litri diesel cu 118 CP, iar cu un plin am făcut 750 de kilometri. La drum lung, media de consum pe care mașina mi-a arătat-o a fost de 4,8l/ 100 km, ceea ce este excelent, dacă mă întrebați pe mine. De asemenea, în oraș am avut un consum de 7,8l/ 100 km, ceea ce mi se pare decent pentru un oraș aglomerat cum este Bucureștiul. E drept, nu sunt cel mai priceput într-ale mașinilor, dar ca un șofer normal pot să spun că experiența de care am avut parte cu noul Ssangyong Tivoli a fost una foarte plăcută.
Ca idee, „Tivoli” este numele unui oraș italian din apropierea Romei, cunoscut pentru moștenirea culturală, palatele sale și frumusețea zonei. Acesta este inspirația pentru noul SUV compact, care aduce bucurie și emoție, iar în același timp duce mai departe moștenirea lui Ssangyong ca un specialist în construcția de SUV-uri.
Exteriorul lui afișează un stil urban și dinamic, robust, care atrage privirile. Vă spun sincer că multă lume se holba la mașină atunci când eram la semafor. Mi s-a părut super funny! Chiar și când am ajuns la Piatra Neamț, prietenii m-au întrebat: „Dar ce mașină e asta?”
În privința siguranței, Tivoli vine cu o echipare de excepție cu 7 airbaguri, cu o caroserie deosebit de puternică și masivă (unul dintre prietenii mei a remarcat imediat acest lucru), fiind construită din oțel de înaltă rezistență. S-a simțit treaba asta din plin, tocmai de aceea mi-a și plăcut să conduc acest model vreme de câteva zile.
CONCURS! Hai cu noi în natură!
Pentru că sunt foarte încântat de performanțele noului Ssangyong Tivoli, vreau să te invit să faci un TEST DRIVE alături de noi. Tot ce trebuie să faci este să-mi răspunzi la întrebarea de mai jos:
„Din ce țară este orașul care a dat numele mașinii conduse de mine?”
Scrie răspunsul în comentarii la acest articol și putem merge împreună la un super TEST DRIVE. 🙂
Singurele condiții sunt să locuiești în București, să ai permis de conducere de cel puțin un an și, evident, neapărat 18 ani.
Câștigătorul va fi ales aleatoriu, prin Random.org! Succes!!! :*
UPDATE: Random.org a ales cifra 3 din 21 de comentarii valide, iar asta înseamnă că Bob Gabriel a câștigat TEST DRIVE-ul! Vedeți, mai jos, un GIF, cu extragerea! Felicitări și mulțumesc tare mult tuturor! 🙂