Ei bine, da! Exact așa cum ai auzit. Pe lângă lecțiile de viață pe care le primești de la oamenii din jur, acum ai șansa să înveți câte ceva despre curaj și despre importanța familiei, chiar de la un dinozaur foarte simpatic! 🙂

Zilele trecute am fost martor la o poveste inedită, în care familia este personajul principal. Însă nu familia așa cum o știm, ci una atipică, formată din 5 dinozauri.

Nu, nu am descoperit încă mașinăria care să mă teleporteze înapoi în timp, pe vremea lor, însă regizorul Peter Sohn a găsit soluția ca oameni din întreaga lume să ajungă acolo. Tot ce trebuie să facă este să meargă la cinema, unde îi așteaptă povestea impresionantă a lui Arlo, un apatozaur special, încercat de viață încă din primele minute de după ieșirea din ou.

daddycool bunul dinozaur

Spre deosebire de frații săi, Arlo este mic, timid și foarte ușor de speriat. Din păcate, soarta nu e prea blândă cu el și, într-o călătorie inițiată de tatăl său pentru a-l ajuta să prindă mai mult curaj, o furtună imensă îl lasă pe micuțul dinozaur fără cel mai important bărbat din viața sa. Tatăl său dispare, însă nu înainte de a-i reaminti cât de curajos este și cât de multă încredere are că fiul lui va reuși în viață.

Aproape ca prin vis, Arlo se trezește departe de casă, singur, orfan de tată și rănit. Acum trebuie să-și înfrunte toate temerile și să ajungă la restul familiei sale, în siguranță. Dar oare are puterea necesară pentru a reuși acest lucru?

Călătoria se dovedește a fi una extrem de complicată, însă aceasta îi aduce și un prieten pe viață: băiețelul Spot. Deși la început l-a acuzat de moartea tatălui său, timpul îi demonstrează că omulețul nu îi este dușman, ci singurul prieten adevărat pe care îl are în acel moment.

Chiar și așa, va reuși oare Arlo să-și depășească toate fricile și să înfrunte obstacolele care îi vor apărea în cale? A reușit oare tatăl său să îi insufle îndeajuns de mult curaj?

Răspunsul este „DA”, însă îți recomand să mergi la cinema ca să vezi ce modalitate ingenioasă a găsit regizorul Sohn și echipa lui să demonstreze cât de puternică este legătura dintre părinte și copil.

daddycool bunul dinozaur2

 

Eu am spus în repetate rânduri că relația dintre mine și fiica mea (viitorii mei copii) este foarte importantă și mi s-a părut super tare faptul că filmul confirmă exact părerea pe care am emis-o într-un material precedent:

Cel mai important lucru în evoluția unui copil mi se pare sprijinul pe care îl primește din partea părinților. Avântul cu care va avea curaj să se implice în toate situațiile cu care se va confrunta depinde fix de acest lucru.

Fii alături de copilul tău la fiecare pas din evoluția lui și arată-i că, indiferent de ce se va întâmpla, vei fi întotdeauna acolo,  sprijinindu-l.

Poți citi întregul material AICI!

Ei bine, îți recomand cu drag să mergi la cinema să vezi „Bunul Dinozaur”. Ia-ți și copilul cu tine (e dublat) dacă ai ocazia pentru că, la rândul său, poate învăța ceva foarte interesant despre familie. În plus, e mult mai cool pentru el să învețe de la niște dinozauri cam care e treaba cu legătura specială dintre cei mici și cei mari.

Pe toată durata proiecției, în spatele meu s-au aflat niște puști care le-au pus părinților niște întrebări super interesante legate de animație și m-au făcut să realizez încă o dată cât de inteligent poate fi un copil încă de la o vârstă fragedă! Abia aștept să o pot duce și pe Ingrid la cinema! 🙂

Filmul rulează în cinematografele din țară și este distribuit de Forum Film România!

Mulțumesc, Raluca Zamfir și Ranevents pentru invitație.

P.S: Fața lui Spot arată exact ca fățuca lui Ingrid! 😀

Cu drag, DaddyCool