Toată agitația din jurul nostru duce la un stil de viață haotic, iar efectele acestuia încep să se vadă asupra corpului nostru, în timp. Mergem la job, unde plecăm dimineața și de unde revenim seara. Nu mâncăm micul dejun, uneori trecem și peste prânz, nu bem suficientă apă etc. Ei bine, toate aceste lucruri cauzează constipația, una dintre afecțiunile secolului la adulți. Mă simțeam „special”, dar am auzit multă lume din jurul meu care se confruntă cu această problemă și am ales să scriu despre ea, deși încă pare să fie un subiect tabu.

Constipația este o afecțiune despre care vorbim, în general, pentru a indica faptul că se observă o staționare îndelungată a materiilor fecale în ultima parte a intestinului. Atunci când are loc o absorbție în exces a lichidelor din organism, materiile fecale devin uscate și dure. Ceea ce face eliminarea lor mai grea decât în mod normal. În unele cazuri, constipația se poate manifesta chiar și printr-o senzație de evacuare incompletă, în ciuda unei frecvențe normale. Ce e foarte clar însă, oferă o senzație de disconfort corpului, dar cu puțină atenție poate fi îndepărtată.

Principalele cauze în urma cărora apare constipația.

 

Constipația poate apărea la oricine, începând cu bebelușii, terminând cu adulții în vârstă. Principalele cauze care stau la baza problemei sunt reprezentate de un stil de viață necorespunzător. Adică un regim alimentar dezechilibrat. Consum insuficient de apă, fructe și legume, o viață sedentară, cu activitate fizică redusă, stres. Chiar și schimbări ale condițiilor climaterice, atunci când mergem în vacanțe. Sau folosirea anumitor medicamente, prezența unor boli gastrointestinale sau metabolice etc.

Dificultatea de evacuare și iritația locală declanșează un cerc vicios și poate duce la apariția hemoroizilor, a fisurilor și a prolapsului. Prolapsul înseamnă deplasarea în jos a unui organ față de poziția sa normală, din cauza slăbirii mijloacelor sale de fixare. Tocmai de aceea constipația nu trebuie ignorată și tratată, de preferat, în mod natural.

Photo by Brooke Lark on Unsplash

 

În general, oamenii iau multe laxative pentru a-și rezolva problema în ceea ce privește constipația. Dar trebuie să fim foarte atenți și la tipul de laxativ pe care îl folosim. Eu recomand să încercăm să ne reglăm stilul de viață și, dacă încă mai avem probleme, să apelăm la niște variante ajutătoare.

Cum scăpăm de acest disconfort?

 

1 – În primul rând, toți medicii ne recomandă să începem să ne echilibrăm dieta alimentară. Este recomandat să consumăm alimente bogate în fibre, precum cereale, prune, smochine, ovăz, nuci, fasole uscată, semințe de in etc. Și legumele precum salata, varza, sparanghelul sau morcovii ar trebui să facă parte din noua noastră dietă. Toate ajută la un tranzit intestinal normal.

Photo by Natsuko D’Aprile on Unsplash

 

2 – Consumați multe lichide, mai ales că alimentele bogate în fibre consumă o cantitate mare de lichide din corp. Dacă nu suntem suficient de alimentați cu apă, sucuri, ceaiuri naturale, supe etc, materiile fecale vor deveni foarte dure și uscate, iar defecația va fi un chin. Se recomandă consumarea a 8 pahare de 250ml cu apă, pe zi.

Photo by Sven on Unsplash

 

3 – Începeți să depuneți efort fizic. Faceți cât mai multă mișcare. Stilul de viață sedentar este unul dintre principalii inamici ai corpului nostru. Iar acesta cauzează constipația. Mișcarea favorizează funcționarea normală a corpului nostru și ne ferește de multe probleme de sănătate.

Photo by Paul Green on Unsplash

 

Prin 3 pași simpli, ar trebui să rezolvăm o problemă comună, întâlnită la mulți adulți. Atenție, însă! Observați dacă sunteți cu adevărat constipați sau nu. Nu de alta, dar ar fi bine să nu vă tratați greșit. Un corp normal poate ajunge să elimine fecalele chiar și o dată la 3 zile. Abia după această perioadă vă puteți întreba dacă aveți o problemă.

Pregătiți-vă de imprevizibil și faceți-vă viața mai ușoară!

 

Dacă nu ați reușit să vă reglați problema cu constipația nici după ce ați făcut schimbări vizibile în stilul de viață, vă recomand tratamente  care vin cu soluții naturale. Care să nu vă irite intestinul și care să protejeze mucoasa rectală.  Ori, dacă știți că aveți un stil de viață foarte agitat, cu multe deplasări, puteți apela la o soluție rapidă, dar care vă protejează corpul.

Pentru că și eu am parte de o viață în permanentă mișcare, cu multă agitație, de multe ori mi se întâmplă să fiu constipat. Deși am un regim alimentar echilibrat, recunosc faptul că nu beau destule lichide și nici nu prea mănânc fructe, iar acest lucru se simte.

Eu am ales să folosesc MeliLAX de fiecare dată când simt că am o problemă. Mi s-a părut foarte eficient, fără să îmi afecteze corpul.

Prin aplicarea metodelor riguroase de cercetare științifică și tehnologică modernă, compania italiană ABOCA a identificat complexele moleculare naturale care sunt în măsură să faciliteze evacuarea printr-un mecanism care nu irită mucoasa. De asemenea, a investigat capacitatea acestor substanțe de a proteja mucoasa rectală față de procesele inflamatorii care se instalează în caz de constipație.

DaddyCool material constipatia MeliLax

Tratați-vă cu produse compuse din elemente cât mai naturale, care să combată inflamația sau iritația!

 

MeliLAX este o microclismă inovatoare pe bază de miere, care combină o acțiune echilibrată de evacuare, cu o acțiune protectoare și calmantă a mucoasei rectale. Aceasta este utilă în combaterea disconfortului, iritației și inflamației, prezente în caz de constipație.

Produsul exercită o acțiune de evacuare non iritantă și, prin urmare, induce un stimul fiziologic și echilibrat de activare a defecației. De asemenea, protejează mucoasa rectală în timpul trecerii materiilor fecale datorită proprietăților similare cu mucoasa. Adică mimează acțiunea lubrifiantă a mucusului fiziologic, ceea ce e foarte bine.

Acesta are o acțiune dublă și datorită PROMELAXINULUI, un complex activ de miere din nectar și din mană, fiind recomandat în tratamentul constipației. Chiar și în prezența unor hipersensibilități precum colonul iritabil, fisuri sau hemoroizi.

Poate fi folosit și de către femeile însărcinate sau care alăptează, unde constipația este întâlnită foarte des.

Constipația la sugari și copii cu vârsta până la 12 ani!

 

Constipația este o un simptom frecvent întâlnit și în cazul copiilor, reprezentând un adevărat motiv de îngrijorare pentru părinți. În cazul copiilor cu vârsta sub 1 an, constipația este determinată în principal de trei factori. Aceștia pot fi prezenți individual sau combinați în mod diferit.

Dischezia (defecație dificilă sau dureroasă)  este o tulburare funcțională a aparatului grastro-intestinal, tipică pentru sugarul sub vârsta de 6 luni.

Trecerea de la laptele matern la formula de lapte poate presupune o reducere a evacuărilor și schimbarea florei bacteriene intestinale.

Diversificarea alimentară. Introducerea primelor alimente solide în dieta sugarului poate duce la formarea materiilor fecale cu o consistență mai dură, mai dificil de eliminat.

DaddyCool material constipatia Melilax 2

Tratamentul constipației la copii trebuie început cât mai devreme, pentru a evita riscul instalării formei cronice. Este important să nu se neglijeze episoadele de constipație acută, în timpul cărora tratamentul constă în facilitarea golirii rectului în mod cât mai rapid și mai nedureros cu putință.

Acest lucru poate fi obținut și folosind microclisme ce conțin substanțe naturale care, printr-o acțiune osmotică ușoară, combină efectele calmante și emoliente asupra mucoasei anale și rectale. În astfel de cazuri, intervenția farmacologică pe cale orală, care acționează mai lent și afectează funcționalitatea întregului intestin, ar putea să nu fie nici necesară și nici adecvată.

În cazul constipației cronice, tratamentul impune două faze distincte:

1 – Faza inițială, de golire a rectului de materiile fecale dure sau de adevărați fecalomi. Aici pot fi eficiente și microclismele menționate anterior.

2 -Faza de întreținere, în care se recomandă folosirea produselor care desfășoară o acțiune blândă asupra intestinului, similar cu cea a alimentelor, având un nivel ridicat de siguranță.

Este foarte important să identificăm ce tip de constipație au copiii noștri ca să putem ști exact și în ce fel îi vom trata!

 

Așadar, pentru copii există și MeliLAX pediatric, foarte util mai ales în vacanțele pe care le facem alături de familia noastră. Deseori, schimbarea de mediu duce la dereglări la nivelul corpului și, inevitabil, la constipație. Dacă vrem să avem parte de o vacanță liniștită, putem folosi soluția oferită de  MeliLAX. Mai ales că este eficientă și non invazivă pentru corp. Atât produsul pentru adulți, cât și cel pentru copii, au aceleași specificații, diferența fiind făcută de doza pe care o putem administra:

Pentru copii cu vârsta între 3 și 12 ani se folosește o microclismă de 5g, la nevoie. Iar în caz de constipație consistentă, se aplică două doze consecutiv.

DaddyCool material constipatia MeliLax 3

La copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani, se folosește o microclismă de 5g, la nevoie.

La sugari cu vârsta cuprinsă între 0 și 1 an se folosește o jumătate de microclismă de 5 g, la nevoie.

Evident, am folosit și eu produsul, tocmai de aceea îmi și permit să îl recomand.

Bineînțeles, ca orice produs din categoria farmaceutică, acesta vine și cu niște contraindicații: nu se poate utiliza în caz de hipersensibilitate la unul sau mai multe dintre componentele sale. Și, în caz de constipație persistentă, este recomandată consultarea unui medic specialist.

CONCURS! CÂȘTIGAȚI UN SET DE PRODUSE MENITE SĂ VĂ FACĂ VACANȚA MAI UȘOARĂ!

 

E bine să fim pregătiți pentru orice atunci când mergem în vacanță cu toată familia! Așadar, am pentru voi un set de produse Aboca, în care veți găsi produse potrivite pentru călătorii: 1 Melilax Pediatric, 1 Melilax pentru adulți, 1 Salvigol Pediatric (pentru dureri de gât, recomandat de la 3 ani) și 1 Ruscoven gel (un produs pentru mămici, pentru stimularea circulației periferice și ameliorarea senzației de picioare grele).

Tot ce trebuie să faceți este să-mi povestiți dacă ați avut probleme cu digestia de-a lungul timpului și cum ați reușit să treceți peste ele. Apoi voi lăsa prietenul Random.org să aleagă persoana norocoasă, la care va ajunge premiul. Succes! 🙂

Cu drag, DaddyCool!