Ne apropiem cu pași repezi de unul dintre momentele mele preferate din an: Crăciunul. Dar până atunci, am sărbătorit Ziua Internațională a Bunătății, alături de LEGO. Care nu ne poate face decât niște oameni mai buni. Și dacă nu suntem în fiecare zi, măcar să scoatem la iveală partea generoasă din noi, cu ocazia acestui prilej. Ei, și dacă tot vorbim despre asta, nu ați vrea să facem niște fapte bune împreună, într-un mod foarte simplu? Hai să vă spun cum.

Pe cât de mult aștept sărbătorile de iarnă, mediul în care activez nu mă lasă să trec nepăsător față de cei care nu au cu ce să își bucure micuții sub brad. Iar realitatea este că de multe ori nici nu este un brad în povestea lor.

Nu vreau să umbresc bucuria sărbătorilor de iarnă, dar îmi doresc totuși să mă implic și să vă iau și pe voi în această călătorie, împreună cu LEGORomania. Cum putem să facem acest lucru împreună? Vă spun imediat: prin joacă! 🙂

Procesul de joacă poate fi terapie și conectare pentru familie, dar se poate transforma și într-o faptă bună, cu ajutorul echipei LEGO. Îmi doresc foarte mult să facem împreună o faptă bună. 🙂

Pentru fiecare stea construită din piese LEGO și distribuită pe rețelele sociale (clasică, atipică, fiecare o construiește cum simte) sau pe pagina LEGO Life folosind hashtag-ul #BuildToGive până la finalul lunii decembrie, Grupul LEGO va dona un set LEGO unui copil, oferind o șansă la joacă. Vrem să oferim niște sărbători mai bune copiilor din spitale, celor instituționalizați și copiilor care provin din comunități vulnerabile.

Misiunea Grupului LEGO este de a inspira și dezvolta constructorii de mâine, prin joacă și învățare creativă. LEGO System in Play, ce are la bază cărămizile LEGO®, le permite copiilor și fanilor de orice vârstă, să construiască și să reconstruiască orice își pot imagina, cu un scop nobil.

Pentru multe persoane din întreaga lume, sezonul sărbătorilor reprezintă o perioadă definită de apropiere și bucurie, însă pentru alte multe familii poate fi o perioadă plină de provocări. Pentru a însenina sărbătorile copiilor vulnerabili, Grupul LEGO își încurajează fanii să construiască o stea din cărămizi LEGO, în cadrul inițiativei Rebuild the World #BuildToGive.

Această inițiativă se desfășoară pentru al cincilea an consecutiv. #BuildToGive reunește fanii și familiile, provocându-i să devină creativi pentru a contribui la schimbare. Conform cercetării LEGO Play Well, 96% dintre părinți sunt de părere că joaca ajută la consolidarea unității familiei. #BuildToGive reprezintă așadar oportunitatea perfectă pentru o sesiune de joacă și distracție, contribuind totodată la șansa unui alt copil la o experiență fericită de joacă.

Mulți dintre copiii din medii defavorizate visează la un cadou de la Moș Crăciun, dar nu au parte de el. Fiindcă familiile lor nu și-l permit. Ei bine, LEGO îi va ajuta în acest sens.

Anul trecut compania a donat peste 1 milion de seturi, iar anul acesta își propune să depășească acest prag și să ofere seturi LEGO către 1,5 milioane de copii din întreaga lume. Seturile sunt distribuite prin intermediul rețelei Grupului LEGO de organizații caritabile partenere, în 29 țări din lume. Salvați Copiii este partenerul Grupului LEGO în România.

Ce trebuie să mai știți este faptul că postările copiilor sub 13 ani trebuie să fie neapărat cu acordul părinților minorului. Asta în cazul în care micuții voștri au deja un cont pe Social Media.

Vă încurajăm cu mare bucurie să participați la această campanie pentru a contribui la bucuria unui copil. Pentru care sărbătorile de iarnă nu reprezintă mare lucru. Știu exact ce înseamnă Crăciunul pentru un astfel de copil, fiindcă de câțiva ani merg printre ei. Știu că posibilitățile lor sunt extrem de limitate. Mulți dintre ei visează, dar nu au parte de niciun fel de cadou, fiindcă familiile lor nu și-l permit. Haideți să fim noi ajutoarele lui Moș Crăciun. 🙂

Cu drag, Robert.