FAMeleon, recent am fost invitat de către echipa liceului privat Genesis College din capitală să descopăr o ARTfel de istorie a lumii, pusă în scenă de elevi foarte simpatici. Silitori și implicați, copiii au jucat și au încercat să reproducă perioade importante din istoria lumii, iar pasiunea lor m-a molipsit și mi-a adus aminte de trupa mea de teatru din liceu.

Mai multe grupe de elevi s-au „duelat” pentru premiile mari, iar un astfel de eveniment mi se pare un exemplu excelent de bune practici, pe care orice școală din țară îl poate reproduce. Acest gen de învățătură mi se pare potrivit vremurilor și generațiilor noi, despre care cred că pot asimila mult mai bine informații, dacă totul devine o joacă.

Evenimentul ARTfel de istorie a ajuns la cea de-a șaptea ediție!

Am discutat și cu unii dintre participanți, dar și cu Dragoș, profesorul de istorie de la liceul Genesis, căruia i-a venit această idee foarte faină acum 9 ani și care a dus conceptul la a șaptea ediție.

L-am luat și pe Ilănescu Superbescu alături de mine, iar împreună ne-am bucurat din plin de o ARTfel de istorie. Vă invit să intrați și voi în atmosferă, iar dacă sunteți profesori, puteți chiar urma exemplul, la școlile voastre.

Enjoy! Cu drag, DaddyCool.