O NOUĂ SĂPTĂMÂNĂ, UN NOU EPISOD DIN AVENTURILE FAMILIEI COOL! 🙂 🚙🏞️🌱 De data aceasta am vizitat ȚINUTUL BUZĂULUI, care ne-a luat total prin surprindere.

Experiența în ȚINUTUL BUZĂULUI a început prin cazarea la Conacul Grigorescu, un super așezământ care datează din 1930, cumpărat în anul 2011 de actualii proprietari și recondiționat vreme de 10 ani. Suntem norocoși să le fim printre primii lor oaspeți și recomandăm cu mare căldură o experiență acolo, fiindcă totul e la superlativ. Începând cu mâncarea gătită chiar de proprietară, Juranda, din ingrediente locale, până la loc și oportunitățile de a vizita o mulțime de locuri faine.

Ținutul Buzăului se pregătește să devină GEOPARC UNESCO, iar pentru acest lucru a avut loc o mobilizare incredibilă a oamenilor care vor să ajute în acest sens!

Noi am început cu vizita la un info point legat de viitorul GEOPARC UNESCO din Ținutul Buzăului, apoi cu vizita la Vulcanii Ascunși, pe care puțini știu unde să-i găsească și am continuat spre mânăstirea Rătești. Un loc incredibil, dar cu o legendă interesantă, care a adus-o la stadiul de degradare severă, în care se află azi. Iar aventurile au continuat.

De ce să vizitați Ținutul Buzăului, neapărat? Pentru că, pe lângă cele scrise de noi mai sus, veți găsi aici și:

– Masive de sare, care găzduiesc unele dintre cele mai adânci și lungi peșteri de sare din lume.

– Urme ale vieții preistorice.

– Chihlimbar roșu, unic în lume.

– Așezări rupestre, dovezi ale unei civilizații antice.

– Focuri vii.

– Unii dintre cei mai sălbatici munți din Europa.

– Păsări și animale rare, cum ar fi vipera de stepă, cea mai rară viperă din România. În curând, Ținutul Buzăului se pregătește să obțină statutul de Geoparc Global UNESCO, pentru care s-a pregătit un proiect ambițios, despre care puteți afla mult mai multe pe www.tinutulbuzaului.org.

Astfel, întreaga lume va afla de minunile care pot fi găsite în zonă, la doar 2 ore distanță de București. Cu alte cuvinte, un nou episod din #aventurilefamilieicool vă așteaptă să-l explorați!

 

SHARE THE LOVE, SUBSCRIBE și lăsați-ne PĂREREA VOASTRĂ, ÎNTR-UN COMENTARIU.

HAI SĂ NE VEDEM ȘI PE CELELALTE CANALE SOCIALE:

Instagram: DaddyCool.ro: https://www.instagram.com/daddycool.ro​​

Ana Novic: https://www.instagram.com/ana_novic​​

Facebook: DaddyCool.ro: https://www.facebook.com/daddycool.ro

Ana Novic: https://www.facebook.com/AnaNovicBrand