Hello, FAM! Dacă sunteți de ceva vreme pe aici, știți deja că eu și Ana avem doi copii care cresc liber. Și cărora le insuflăm dorința de a călători, de a explora, de a descoperi locuri, oameni și senzații noi. Credem cu tărie că educația prin călătorii este, pe lângă terapie, și un mod excelent de a ne ajuta copiii să se dezvolte. De fapt, cel mai amuzant și aventuros mod de a îi educa și de a îi ajuta să crească armonios. 🙂

Și v-aș recomanda și vouă cu drag să faceți același lucru. Am aplicat această metodă încă de la Ingrid, fetița noastră cea mare, iar acum continuăm tradiția și cu Ilan, mai ales după ce restricțiile pandemiei s-au mai relaxat. Tare dor ne era de călătorit, iar vara aceasta ne-am concentrat mai mult pe descoperirea unor locuri speciale din România.

Pentru noi, vacanțele au fost dintotdeauna o bucurie!

 

Iar faptul că au venit copiii pe lume nu a schimbat cu nimic acest lucru. Ba, dimpotrivă, poate ne-a mobilizat să călătorim chiar și mai mult și să explorăm alături de ei.

Ingrid se bucura de o priveliște de vis, în Kemer, Turcia

Evident, anul pandemic ne-a dat planurile peste cap și am stat în casă, dar altfel călătoriile alături de copiii ni se par aventuri care merită trăite. Aud mulți oameni în jur care se plâng de faptul că vacanțele alături de cei mici sunt grele. Sigur, nu spune nimeni că sunt ușoare, dar câtă vreme ne asumăm o astfel de vacanță, cu tot ce vine la pachet, lucrurile nu vor mai părea așa de complicate. Vă spun sincer, după 6 ani de călătorit cu un copil peste tot și ultimii doi cu Ilănescu Plimbărescu. Mă rog, primul an din viața lui a fost cu pandemie, dar ultimele luni au fost pline de călătorii cu amândoi chiar peste tot. Că nici nu avem vreun ajutor, deocamdată. 🙂

Educația prin călătorii mi se pare una liberă și fără constrângeri. Genul acela care i-ar plăcea oricui la nebunie. 🙂

 

În plus, ideea că putem ajuta copiii noștri să devină niște mici exploratori, dornici să descopere lumea, mi se pare cea mai frumoasă. Că le putem oferi o educație liberă, ajutându-i să descopere lucruri, care să îi facă apoi curioși, care să genereze întrebări din partea lor, ni se pare fantastic.

Căutăm mereu răspunsuri pentru ei, fie în cărți, pe care le purtăm tot timpul cu noi, fie pe internet. Căutăm tot felul de informații despre locurile pe care le vizităm, ca mai apoi să le reținem și să contribuie la o amintire și mai complexă din cadrul fiecărei aventuri pe care o trăim.

 

De la Constanța, la Zanzibar, din Sfântu Gheorghe în Egipt, din Valea Doftanei în sudul Spaniei, din Bucovina în Saint Tropez, copiii au descoperit lumea alături de noi și au făcut parte din fiecare aventură pe care am trăit-o. Au descoperit tipologii de oameni total diferiți de cei cu care erau obișnuiți, au zburat, au mers cu trenul, au descoperit locuri, iar toate aceste experiențe au contribuit și o fac, în continuare, la dezvoltarea loc personală, dar și intelectuală și socială.

Călătoriile mi se par și un mod excelent pe a ne conecta cu familia noastră, iar pentru copii acest lucru este extraordinar. Chiar și când e cu peripeții, cum a fost aventura noastră din Sri Lanka. Am filmat experiența când Ana nu era încă însărcinată cu Ilan, dar am reușit să îl montăm după ce a devenit foarte gravidă cu Ilan. :)) O să îl refacem, ca să îl punem pe actualul nostru canal de YouTube:

La Ingrid vedem deja clar efectele călătoriilor, ea având 6 ani, iar la Ilan fiecare excursie trăită se vede în relaxarea cu care interacționează cu oamenii, în curajul pe care îl are să exploreze singur diverse locuri. Cu siguranță, totul își va pune amprenta și pe dezvoltarea lui intelectuală.

Am pornit de curând cel mai drag proiect al nostru, în familie, care se numește „Aventurile Familiei Cool”. Avem și o super surpriză pentru voi! 🙂

 

L-am scris în urmă cu doi ani, iar acum cred că este momentul să îl aducem în atenția oamenilor. Va fi un proiect de Family Travel foarte cool, prin intermediul căruia vom scuti familii de efort și vom testa noi diverse locuri pe care le considerăm kid friendly. Apoi vă spunem feedback-ul nostru, astfel încât să aveți o idee mai clară, atunci când le luați în calcul pentru o escapadă de weekend sau o vacanță de mai multe zile. Atât în țară, cât și în afara ei. 🙂 Ca idee, este ca vlogul de mai jos, foarte interesant de altfel, dar „with a twist”. 🙂

Toate experiențele se vor transforma în VLOG-uri educative, informative și entertaining, pe CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE! Care vor ajuta mulți oameni, cu siguranță. Iar de la 1 OCTOMBRIE avem o surpriză foarte frumoasă pentru voi, legată tot ce acest proiect. Abia așteptăm! 🙂 Ghiciți voi oare despre ce este vorba?

Așadar, pe lângă școală, educația prin călătorii e viitorul, din punctul meu de vedere. Iar copiii voștri nu vor avea parte de altceva în afară de beneficii. Ceea ce mi se pare excelent, într-o lume în care e mai simplu să ne lăsăm copiii în fața telefoanelor și a tabletelor, în loc să căutăm alternative de a le fi alături și de a le dezvolta personalitatea și latura socială.

Ce părere aveți despre acest subiect?

Cu drag, DaddyCool.

 

  • Vă invit cu bucurie să citiți mai multe articole legate de travel în categoria CĂLĂTORII de pe blog.
  • De asemenea, vă invit să vedeți pozele tare simpatice pe care le facem, pe conturile noastre de Instagram: DaddyCool.ro și Ana Novic.