Suntem atât de preocupați să fim adulți uneori, încât uităm de ingredientul secret al unei vieți frumoase. Ingredient pe care, ce bine, copiii noștri l-au descoperit și l-au transformat în super puterea lor: fericirea în stare pură. Nu degeaba ni se tot spune să nu renunțăm niciodată la copilul din noi. Pentru că astfel nu vom uita niciodată cum este să fim cu adevărat fericiți, să ne bucurăm de lucruri mărunte și să ne distrăm fix așa cum simțim să o facem.

Pe zi ce trece, îmi dau seama că adulții devin mult prea preocupați de eticheta pe care le-o pun oamenii din jur. Nu facem aia că „nu se cade”, nu facem cealaltă pentru că ne preocupă părerea vecinilor, nu facem nimic pentru că „nu mai suntem copii” și tot așa.

Ce greșeală colosală face majoritatea. Și știți care e partea și mai puțin bună? Faptul că toate aceste limitări se reflectă și asupra copiilor noștri, care ajung să fie doar niște copii „de show off”, cum îmi place mie să-i numesc. Știți sigur despre ce vorbesc, deși poate voi aveți propriile denumiri pentru ei. Sunt acei copii care sunt motivul constant de laudă al părinților. Copiii care știu să scrie și să citească la 3 ani, vorbesc nu știu câte limbi străine, studiază pianul, vioara și chitara în același timp etc. Copiii aceia forțați să suplinească frustrările părinților, care nu au reușit să facă nimic important cu pasiunile lor.

DaddyCool fericirea superputerea copiilor nostri 1

Un copil se va bucura cu adevărat de viață dacă nu „trebuie” să facă lucruri!

 

Și mai știți ce nu realizează majoritatea? Că micuții lor nu se vor bucura cu adevărat de ceea ce sunt obligați să facă. Vor trăi viața mecanic și nu vor avea copilărie, dacă „trebuie” să facă anumite lucruri. Vor deveni adulți frustrați, care nu au avut ocazia să-și trăiască la timp copilăria, în adevăratul sens al cuvântului.

Bineînțeles, sunt pro încurajării pasiunilor copilului. Însă numai atunci când vedem semne clare că acesta este bucuros din toți porii când face un lucru.

DaddyCool fericirea superputerea copiilor nostri 2

În altă ordine de idei, cred că nu degeaba a fost inventată copilăria. E acea perioadă a vieții noastre în care putem să ne bucurăm 100% de toate lucrurile din jur. Pe care le descoperim constant și care ne ajută să cunoaștem din ce în ce mai bine viața. Avem timp să fim adulți. Așa că e musai să ne bucurăm la maxim de toate descoperirile pe care le facem.

Super puterea de la începutul vieții noastre este fericirea în stare pură. Ce bine ar fi să nu o pierdem pe drum…

 

Eu nu am fost un copil privat de probleme și m-am maturizat mai rapid decât era cazul. Tocmai din acest motiv nu voi face aceeași greșeală cu Ingrid. O voi încuraja să își trăiască viața din plin. Să caute, să descopere, să fie curioasă și să găsească mereu motive de bucurie. Pentru că eu cred cu tărie că ingredientul secret al unei vieți frumoase, relaxate și împlinite este fericirea. Fericirea fără niciun fel de bariere. Fericirea pe care o descoperim încă din copilărie. Și pe care e bine să nu o pierdem niciodată.

Motto-ul blogului meu este „Arta de a retrăi copilăria”. Și cred că aceasta ar trebui să fie deviza fiecărui adult care se ia prea în serios. Sigur, anii trec și e bine să ne responsabilizăm, dar acest lucru nu este egal cu faptul că trebuie să devenim ursuzi, serioși, plicticoși.

DaddyCool fericirea superputerea copiilor nostri 5

Credeți-mă, cu toții avem probleme, însă cel mai ușor trecem peste ele atunci când avem o atitudine pozitivă. Când suntem convinși că fericirea cu care privim provocările apărute va fi cea care ne va oferi și cea mai bună soluție. Uneori e greu, dar e un exercițiu tare bun pentru momentele în care avem impresia că lucrurile nu merg așa cum trebuie. Luați totul ca pe o provocare peste care treceți cu zâmbetul pe buze.

Cred că fiecare provocare apărută de-a lungul vieții trebuie privită cu zâmbetul pe buze! Iar această atitudine ne va ajuta și copiii în drumul lor spre cariera de „om mare”.

 

Exact așa cum fac și trei dintre personajele mele preferate din desenele animate: fetițele Powerpuff. Unele dintre desenele copilăriei mele, de care acum se poate bucura și copila mea.

Știți ce e super cool? Că fetițele Powerpuff sunt definiția perfectă a copilului din noi și totodată a copiilor noștri. Nu sunt perfecte, trec prin o mulțime de situații diverse, dar la final de zi, atitudinea în fața obstacolelor și super puterile individuale (fiecare dintre noi are una, să știți) sunt cele care le ajută să termine totul cu bine.

DaddyCool fericirea superputerea copiilor nostri 3

Unde mai puneți că am și aflat un lucru pe care nu l-am știut toată copilăria mea. Blossom, Bubbles și Buttercup au descoperit că au o soră pe care o cheamă, cum credeți, BLISStina. Bliss = Fericire, get it? 🙂 Deci iată cum și în desene ingredientul secret pentru o viață provocatoare, amuzantă, interesantă și explozivă este un pic de fericire. Și știm cu toții că animațiile sunt inspirate din viața reală.

Fetițele Powerpuff revin cu episoade noi, de-a dreptul explozive! De azi, 20 August, noua lor soră, Bliss, o să facă valuri în Townswille!

 

Ei bine, fiindcă tot am găsit poveștii mele corespondent în Fetițele Powerpuff, vă invit să fiți cu ochii pe ele la Cartoon Network fiindcă revin cu un sezon nou, plin de situații interesante. Așa cum vă spuneam, de acum încolo o veți vedea și pe Bliss, sora lor adolescentă, ieșită din tipare.

DaddyCool superputerea copiilor nostri Fetitele Powerpuff

După cum veți afla, ea este cea mai mare dintre fete, are părul turcoise, ochii violet și, bineînțeles, deține o serie de super puteri nemaiîntâlnite. Ah, și încă un lucru important. Bliss are un animal de companie mai special… un elefant. 🙂

Descoperiți alături de cei mici noile aventuri din Townswille, începând de azi, 20 August, de Luni până Vineri, de la orele 14:15, doar la Cartoon Network!

Eu unul abia aștept să văd noile episoade. Sper că și voi. 🙂

Eu, de exemplu, o asociez pe Ingrid cu Bubbles. Mi se pare că seamănă foarte bine. Copiii voștri cu ce super eroi se identifică și care este super puterea lor?

Cu drag, DaddyCool!