Cine eram noi doi ieri și cine suntem oare azi? Suntem diferiți, asta e clar. Dar în același timp, parcă aceiași. Fiecare etapă din viața noastră își are rostul și este tare important să o trăim asumat. La maxim!  Până să devenim părinți atât eu, cât și Robert, ne-am super bucurat de momentele trăite. Am fost pe filmul: „Livin’ la vida loca!” Acum suntem la fel, doar cu o doză mult mai mare de responsabilitate. Însă oricât de mult ne place viața în trei, trebuie să recunosc faptul că e nevoie neapărat de momente doar pentru noi pentru ca relația să continue să fie sudată și fericită.

Atunci când decis că ne dorim să fim părinți,  eram deja perfect în regulă cu faptul că ne vom împărți timpul cu minunea ce urma să apară în viața noastră. Și acum ne mai amuzăm de îndemnul majorității: „Dormiți acum, cât mai puteți”, „Distrați-vă acum, cât mai puteți” și alte fraze de acest gen. Chiar dacă nu știam exact cum va fi, noi ne amuzam mereu. Plus că, oricum, nu aveam de gând să facem totul ca și când venea sfârșitul lumii și nu mai apucam. :))) Am tratat lucrurile normal și nu am făcut niciodată o tragedie din cea mai frumoasă experiență a vieții noastre: cea de a fi părinți!

Pentru noi doi chiar a fost simplu. Încă de pe vremea când eram gravidă, am căzut de acord că nu vom călători fără Ingrid. Ne-am asumat că o vom lua peste tot și o facem mereu cu drag. Rar, am avut și ecapadele noastre. Am simțit nevoia să le avem. Nu voi minți că ne lipsesc momentele în doi. Dar noi am ales să fim prezenți în viața Ingridei pe cât putem de mult. Și să facem pasul unei călătorii fără ea abia atunci când vom fi pregătiți pentru asta. Așa suntem noi și este perfect în regulă, la fel cum alții se detașează mai ușor și este la fel de normal. Suntem diferiți și ce bine că suntem așa.

Deși suntem complet îndrăgostiți de viața în trei, trebuie să recunosc faptul că îmi lipsesc momentele în care să fim doar noi doi. Așa că mă străduiesc să fie cât mai dese și cât mai speciale!

Primele noastre escapade de o noapte fără Ingrid s-au întâmplat, dar nu demult. Am mers la un hotel în București, unde ne-am simțit turiști în altă țară. :)) Deh, viața de părinte vine cu multe schimbări. Unele bune, altele mai greu de asumat. Dar tot viața de părinte vine cu cele mai frumoase emoții și trăiri incredibile! Cea mai importantă? Iubirea pe care nimeni nu o va explica în cuvinte vreodată.

Atunci când devenim părinți este ideal să întărim strategia muncii în echipă. Respectul și iubirea sunt două ingrediente perfecte, fără de care cu greu un cuplu poate supraviețui. Așa am trecut noi doi peste toate obstacolele. Împreună, iubindu-ne și respectându-ne.
Domnul Ovidiu Bojor, care mă inspiră mereu, spune așa:


„Nimic nu poate umple golul din noi și nimic nu poate înlocui singurătatea mai mult decât iubirea adevărată. Fericiți cei ce pot iubi cu toată inima lor, cu toată ființa și tăria lor. Fericiți cei ce iubesc și sunt iubiți. Iubirea adevărată merge, crescând cu fiecare zi frumoasă adăugată, cu fiecare clipă de bucurie, frământare sau durere trăită. Pentru mine iubirea înseamnă dăruire, dăruire totală, până la completa uitare de sine…”

 

Dragilor, trăiți propria voastră poveste. Nu aveți de ce să vă întrebați cum fac alții. Faceți cum simțiți, dar căutați doar fericire, iar în final aceasta va deveni „rutina” voastră. Luați-vă de mână și fugiți la fel de fericiți spre o cină în oraș ca și cum ați fugi spre mare. Fiecare zi este unică și fiecare moment petrecut împreună este special!

MommyCool noi doi 3
Dar cele mai frumoase întâlniri pentru noi rămân tot cele împreună cu Ingrid. Pentru că nu există bucurie mai mare decât clipele în trei. Ne place la nebunie să călătorim cu ea, să cinăm și să ne jucăm cu ea. Nu dăm pe nimic spetacolele de dans ale Ingridei, momentele de citit povești împreună etc. Știm că nu vor dura pentru totdeauna. Noi știm că fetița noastră cu ochi ca marea are planuri mari de viitor, așa că prețuim fiecare moment, conștienți că vom avea timp destul să fugim doar în doi!  Deja am discutat despre o escapadă în doi. Prima de acest gen, de altfel, undeva în Europa. Însă până cumpărăm biletele, mai fugim pe ici, pe colo. :))

Deși e indicat să fugim din când în când în doi, vă recomand să nu ratați niciun moment important din primii ani de viață ai copiilor voștri. Și știți de ce? Fiindcă nu se vor întoarce. Timp mai mult de petrecut doar noi doi vom avea din plin, la un moment dat. 🙂

 

Am învățat foarte multe de când suntem împreună, dar și mai multe de când suntem părinți. Plus că, în ultimul an, am dat și (spunem noi) am trecut testul pentru cuplul de fier al anului! :))) Nu a fost deloc ușor, dar am învățat să îl luăm ca pe o lecție valoroasă și chiar să fim recunoscători pentru ea. Dar și mai recunoscători pentru că am rămas împreună, de mână. 😀

Și ca să vă dăm un mic boost pentru a vă face curaj ca să ieșiți undeva doar voi doi, chiar și pentru câteva ore, vă vom lăsa mai târziu pe pagina lui DaddyCool de Facebook, un clip în care ne-am dat voie să ne bucurăm de câteva ore frumoase, de calitate, la un picnic în care focusul a fost doar pe noi. După 3 ani, spun că-l meritam. :))

Acestea fiind spuse, vă dorim cât mai mult timp în doi, dar și mai mult timp în 3, 4 sau 5, 6, 7… câți sunteți voi pe acasă. 🙂

Vă dau și o recomandare de gadget pentru micile escapade: tableta Huawei MediaPad M5, perfectă pentru muzică sau filme văzute la o super calitate. Eu îmi doream de mult o tabletă, iar aceasta m-a cucerit iremediabil!

 

Tableta pe care o vedeți în fotografii este un model Huawei MediaPad M5 și vi-o recomand cu tot dragul, dacă nu sunteți amatori de computere sau de laptopuri și aveți treburi mai ușoare de făcut, așa ca mine: un text scris în Word, o muzică bună, o programare în calendar, un verificat de mail.

Vreau să vă spun că sunetul este unul impecabil pentru un dispozitiv de acest gen, iar asta se datorează boxelor semnate Harman Kardon, care și-au făcut treaba extraordinar de bine. Fiecare difuzor are amplificator audio Smart-PA pentru un sunet puternic și clar, iar acesta este un mare plus. Mai ales pentru mine, fiindcă eu ascult multă muzică în atelier. Credeți-mă, sunetele se aud foarte tare și foarte clar. 🙂

MommyCool noi doi Huawei Media Pad M5

De asemenea, nici ecranul nu m-a dezamăgit, imaginea fiind redată într-un mod extrem de cool pe ecranul IPS LCD, Quad HD (2560×1600 pixeli), cu diagonala de 8.4 inch. Așadar, dacă sunteți amatori de seriale, dar vreți să le urmăriți pe un dispozitiv bun, dar care să nu ocupe foarte mult spațiu, go for it. 🙂 Pe mine m-a încântat și faptul că are un fast charger, ceea ce pentru o tabletă este chiar o raritate. Dar ca să descoperiți și singuri dacă este chiar ce vă trebuie, mai bine vă uitați la un review complet, mult mai detaliat, pe site. Eu am vrut doar să vă spun că merită investiția! 🙂

Cu drag, MommyCool!