A sosit vremea să fii un tată grozav. Să fii 100% alături de copilul tău și să nu-ți mai fie teamă să-ți arăți sentimentele. Nu mai e bărbătesc să pari dur. E bărbătesc să iubești ceea ce ai creat. Și să ai grijă să-i fie bine, indiferent cât de mult sacrificiu înseamnă asta din partea ta!

Cu siguranță există bărbați care își doresc să fie un tată grozav pentru copiii lor. Pentru că, din diverse motive, nu au fost destul de concentrați pe familiile lor, s-au axat mai mult pe carieră, și-au reprimat sentimentele pentru că e mai bărbătesc să pari dur și alte lucruri de genul. Ei bine, ar trebui să fiți mai puțin bărbați dacă asta înseamnă să vă exprimați sentimentele și să vă dați seama că nimic nu este mai important decât familia voastră! Și să fiți cu toții un tată grozav pentru fiecare dintre copiii pe care îi aveți! 🙂

Recent, s-a dovedit că influența taților în viața copiilor este mult mai mare decât se credea și că acesta a devenit mult mai mult decât doar cel care pune pâinea pe masă.

Un tată grozav este acela care este super loial și întotdeauna alături de familia sa. Pe care o pune pe primul loc, indiferent de situație. Chiar și atunci când relația de cuplu nu funcționează, un tată model nu-și abandonează copilul.

Un tată grozav nu se teme niciodată să-și arate sentimentele față de familia sa!

 

Unui tată grozav nu îi este teamă să le arate copiilor săi cât de mult îi iubește. Un studiu realizat de către cercetătorii Universității din Connecticut a examinat efectele acceptării și ale respingerii parentale, iar rezultatele spun că dragostea tatălui reprezintă una dintre cele mai mari influențe în dezvoltarea personalității celor mici.

S-a dovedit faptul că tații care sunt implicați activ în creșterea copiilor încă de mici au parte de odrasle mai deștepte, care se poartă mai frumos, sunt mai deschise către socializare și foarte puțin predispuse la tristețe și anxietate.

Un tată grozav are un respect deplin pentru femei. Dacă este tată de băiat, îi arată acestuia cum să se poarte cu reprezentantele sexului frumos. Dacă este tată de fată (cum este și cazul meu), o va învăța pe aceasta că trebuie să fie tratată cu respect de către bărbați și nu e o opțiune să accepte un alt fel de comportament. Cei mici vor vedea aceste lucruri foarte clar prin intermediul felului în care tatăl lor le tratează mama.

Un tată grozav este comediantul familiei. El e întotdeauna cel care aduce membrilor familiei zâmbetul pe buze și face toate activitățile să pară și mai distractive. 🙂

E simplu să fii un tată grozav. Trebuie doar să-ți dai voie să fii tu însuți! 🙂

 

Un tată grozav este și un bun profesor. Acesta își învață copiii despre oameni, despre lume, despre bune și rele. Împărtășește cu ei din înțelepciunea pe care a acumulat-o. E răbdător și va înțelege că prichindeilor săi nu le va plăcea întotdeauna ceea ce-i place și lui, dar asta îl face fericit pentru că ei au o personalitate proprie, puternică, la care el a contribuit puternic.

Un tată grozav muncește din greu ca să ofere familiei toate lucrurile de care are nevoie. Se bucură de o carieră de succes, dar nu uită niciodată că jobul lui cel mai important este cel de tată.

Un tată grozav nu uită niciodată care este cel mai important job al său. Acela de a fi alături de familia lui!

 

Un tată grozav petrece zilnic timp alături de copiii lui, iar din acest motiv se simte mult mai motivat să facă treabă bună la job, e mult mai încrezător și fericit datorită celor mici. Iar dacă e fericit, își face treaba cu entuziasm și, evident, rezultatele și satisfacțiile profesionale nu încetează să apară. 🙂

Un tată grozav se joacă alături de cei mici. Mult! Nu îi e teamă să iasă cu copiii în parc, să facă tumbe, să se arunce pe jos, să fie unul cu ei.

Un tată grozav este, de asemenea, ferm. Știe foarte bine când să pună piciorul în prag și nu lasă copiii să scape ușor atunci când aceștia au un comportament nepotrivit. Își educă odraslele așa cum se cuvine.

Un tată grozav este blând, ascultă toate problemele cu care se confruntă copiii și le oferă sprijin necondiționat ori de câte ori au nevoie. Este un stâlp și un reper al puterii.

Cam asta face un tată grozav. O fi mult, o fi puțin, voi decideți. Eu spun că sunt lucruri normale, care decid viitorul copiilor noștri. Depinde de noi ce fel de adulți creștem, iar asta este o responsabilitate imensă.

Vă doresc din suflet minte ca să realizați cât de importantă este familia voastră. Energie cât cuprinde, pe care să o consumați alături de copii. Curaj să demonstrați și celor din jurul vostru că acum parentingul se face altfel. Și că noi, tații, suntem cu adevărat la fel de importanți ca și mamele.

Cu drag, DaddyCool!

 

Inspirație, traducere și adaptare după un articol scris de către John White pentru Inc.com

P.S: Dacă vreți să ne urmăriți aventurile și în varianta video, vă aștept cu drag pe canalul meu de YouTube! 🙂

Foto COVER: Pavel Rădulescu