Frica. Mă întrebam deseori de unde vine, de ce există, de ce uneori stă mai mult decât e cazul. A fost o perioadă când frica mă domina, dar viața m-a învățat cum să-i fac față.

La un moment dat, frica m-a copleșit. M-a controlat și m-a condus în aproape toate părțile din viața mea. Frica îmi spunea ce este bine sau nu, ce ar trebui să fac și ce nu, ce este „normal” să fac și ce nu.

Până când, într-o zi norocoasă, acum mai bine de 7 ani, am dat peste o persoană care m-a salvat. Am dat peste buna mea prietenă, Ana Călărașu. De fapt, ea nu mi-a spus nimic în acest sens, însă eu am fost fascinată să o ascult și să o privesc. Fără să vrea, a schimbat în mine foarte multe și m-a inspirat până la cer și înapoi. Cu ajutorul ei, am înțeles că frica nu are loc în viața mea și am început să o refuz. Ana o femeie puternică și super curajoasă. Un model de urmat pentru mine și, cu siguranță, pentru multe dintre noi.

Frica MommyCool 3

Consider că toți avem o bază bună încă din copilărie, dar cumva societatea își făcuse „datoria” de a mă face să văd lucrurile într-o singură direcție. Și într-o singură culoare. Iar imediat ce am schimbat cât de puțin felul meu de a privi viața, totul a prins un alt contur.

Am început să visez mai intens, să cred mai puternic, să știu mai sigur ce vreau de la mine și să mă tem tot mai puțin. Am început să adun în jurul meu doar oameni care îmi împărtășesc principiile.

Frica MommyCool 2

Frica MommyCool

Așadar, am început să trec de partea celor care trăiesc din plin. Trăiesc frumos, cu drag, cu zâmbete și iubire. Cu liniște și pace, cu înțelegere și răbdare. Cu gânduri pozitive, emoții constructive și, mai ales, fără frica de a eșua.

„Am început să trec de partea celor care trăiesc din plin. Trăiesc frumos, cu drag, cu zâmbete și iubire.”

 

Conceptele de genul „Așa trebuie”, „Așa e normal”, „Nu am putut altfel”, „Mai mult nu s-a putut” și altele de acest tip nu au ce căuta în vocabularul familiei Fenomeneasa. 🙂 Nu degeaba se spune că „ceea ce semeni, culegi”. Și dacă tot este primăvară, aveți grijă ce semănați, dragii mei. Pentru ca roadele culese să vă fie de cel mai bun soi.

Frica MommyCool 4

Frica ne este cel mai mare dușman, însă noi suntem mult mai puternici decât ea. Nu vă temeți să faceți pași mari și încrezători. Nu încetați niciodată să vă încredeți în cea mai bună prietenă: Intuiția.

„Cel mai mare dușman ne este frica, însă noi suntem mult mai puternici decât ea…”

 

Fără să conștientizeze, mulți dintre părinții noștri ne-au predat intens, dar greșit, lecția despre frică. Ei au trăit cu ea și ne-au insuflat-o ca pe o moștenire pe care nu ne-o dorim. Dar noi avem ocazia să le demonstrăm copiilor noștri că frica nu face parte din viața lor. Că pot să-și trăiască viața liberi, încrezători, creativi, plini de iubire și de reușite. Și ca să ne creadă, noi trebuie să le fim cel mai bun exemplu! 🙂

Frica MommyCool 5

P.S: Pentru o viață sănătoasă in and out, evitați consumul de frică! Aveți curaj și îndrăzniți! Veți fi foarte surprinși să vedeți cât de rapid vă vor crește aripi. 🙂

Cu drag, MommyCool!

Foto: Ciprian Strugariu

Make-up: Ana Cucuta

Hair: Livia Berceanu

Styling: Ana Novic

Mulțumim, The HOME, pentru găzduire.