Timpul costă bani. Cam asta auzim de la marii oameni de afaceri și carieriști convinși. Dar stau și mă întreb: timpul petrecut alături de copiii noștri costă sau nu bani? Ori banii pot cumpăra timpul pe care l-am pierdut nefiind alături de ei?

Peste tot văd și aud vorbindu-se despre variante extremiste: ori te dedici familiei și se duce naibii cariera, ori te dedici carierei și speri ca odraslele tale să nu îți reproșeze prea tare treaba asta atunci când vor crește. Că doar e pentru binele lor, nu-i așa? Dar oare nu există un echilibru între timpul petrecut la lucru și timpul petrecut în familie?

„Cel mai bun lucru de care pot avea parte copiii noștri suntem chiar noi!”

 

Surprind deseori discuții între părinți care „se luptă să ofere copilului tot ce e mai bun”. Să aibă cel mai bun din orice. Doar că ei nu realizează o treabă: cel mai bun lucru de care pot avea parte copiii lor sunt chiar ei. Atenția și timpul lor sunt cele mai prețioase chestii de care au nevoie cei mici.

DaddyCool MommyCool timpul

Mai țineți minte cât de puternici și indestructibili eram când eram mici? Cum timpul se măsura altfel și cum totul părea posibil? Dacă ați simțit lucrurile astea, ați făcut-o pentru că părinții v-au fost alături. Pentru că v-au ajutat să visați. Pentru că și-au dedicat timpul vouă. Nu vreți să faceți și voi la fel cu prichindeii voștri?

DaddyCool MommyCool timpul

Eu fac parte din categoria care nu a fost susținută să viseze. Așadar, pe măsură ce mă maturizam, am pierdut pe drum unele dintre aspirațiile mele. Le rătăcisem la un moment dat, însă le-am căutat și le-am regăsit. Și le-am regăsit mai ales cu ajutorul lui Ingrid. Prin intermediul ei îmi amintesc de mine. Cum e ea, eram și eu: inocentă, simplă, fericită.

„Acum timpul este prietenul meu. M-a învățat să evoluez, să mă descopăr, să înțeleg multe lucruri…”

 

Îi transmit toată energia mea frumoasă. Și o încurajez să exploreze, să simtă, să fie ea. Și totodată mă întorc mereu cu drag la stările mele din copilărie. Le retrăiesc. Doar că de data aceasta mai frumos, mai blând, mai liniștit. Așa cum visam atunci. Acum timpul e prietenul meu. M-a ajutat să evoluez, să mă descopăr, să înțeleg multe lucruri!

DaddyCool MommyCool timpul

Tot el, timpul, m-a făcut să înțeleg faptul că nu trebuie să mă grăbesc. Că nu trebuie să alerg nicăieri. Pentru că el mă așteaptă oricât e nevoie ca să realizez tot ceea ce mi-am propus. Timpul mi-a spus că fiica mea e mai importantă decât orice. Și că, dacă vreau cu adevărat, le pot organiza în așa fel încât să fiu fericită pe toate planurile.

DaddyCool MommyCool timpul

Recent, am fost în tabără la Pastel Chalet, unde am avut parte de timp din plin. De fapt, pozele pe care mi le-a făcut Ramona acolo sunt cele care m-au inspirat să scriu acest material. Uitându-mă la ele, mi-am dat seama cât de frumos și cât de important a fost tot timpul petrecut alături de Ingrid și DaddyCool acolo.

„Timpul mi-a spus că fiica mea e mai importantă decât orice…”

 

A fost atât de multă liniște, atât de multă energie pozitivă, atât de bine. 🙂 Acolo parcă timpul stă în loc și îți dă voie să te regăsești. Ceea ce vă doresc din suflet. Mergeți oriunde vă dictează inima, petreceți momente prețioase alături de familia voastră și stabiliți legături puternice. Pe care nu le poate dărâma nimic. Asta e tot ce avem. În rest, totul e trecător…

Cu drag, MommyCool!

Dacă vreți să citiți și restul materialelor pe care le-am scris pentru voi, o puteți face AICI!