În viață, cât timp trăim învățăm. Bineînțeles, atâta vreme cât suntem dispuși să ne depășim limitele. Pentru mine e important să mă dezvolt și să acumulez informație, tocmai de aceea încerc mereu să „fur” câte ceva de la fiecare persoană care mă inspiră. Am avut un noroc fantastic să am parte de multe experiențe frumoase și să învăț câte ceva din fiecare, însă…

Cel mai mare noroc într-ale învățăturii îl trăiesc în prezent, alături de fiica mea, Ingrid. Aparent un bebe de doar 4 luni, în realitate profesorul pe care ar fi fost imposibil să-l am vreodată la școală. Pentru că ea mă învață lucruri incredibile, iar cu ajutorul ei descopăr emoții și trăiri despre care poate nici nu știam că există.

Ce m-a învățat Ingrid deja în atât de puțină vreme? Că…

1 – Există iubire necondiționată!

Mă uit la ea și îmi dau seama că pur și simplu o iubesc. Și că nu-mi doresc în viața asta decât ca ea să fie sănătoasă și înconjurată de energii pozitive. Și nu vreau nimic în schimb. Faptul că ne-a ales să îi fim părinți este răsplata mea cea mai mare.

 

2 – Familia este cea mai importantă realizare a unui om.

Din punctul meu de vedere, degeaba alergi după funcție și bani. Nimic nu are valoare atunci când nu ai la cine să te întorci acasă. În ziua de azi, funcțiile se schimbă ca perechile de ciorapi, nici nu prea mai sunt relevante, iar banii se duc mai repede decât te-ai chinuit să îi faci. Bineînțeles că avem nevoie de ei ca să trăim (this is life), dar e bine să nu uiți că ai o familie în timp ce te chinui să îi faci. Ori, în cazul în care nu ai deja o familie, nu se merită să îți sacrifici șansa la una pentru nimic în lume.

Ingrid mă învață, de fiecare dată când ne privim în ochi, că toate funcțiile pe care le-am avut până acum (și au fost câteva) pălesc în fața celei de „tată”. Aceasta e cea mai bine plătită, crede-mă! 🙂

daddycool ingrid home

3 – Nu mai ești pe primul loc și e singura dată în viață când îți convine acest lucru. 🙂

Înainte nu acceptai să fii pe locul doi. E cumva firesc. Toți suntem buni, importanți, de neînlocuit. La job, în gașca de prieteni, în relații etc.

Ei bine, încă de când era în burtică mi-am dat seama că Ingrid va fi pe primul loc în viața noastră de aici înainte și nu am absolut nici o problemă cu acest lucru.

Primul gând care îmi trece prin minte atunci când mă trezesc este legat de ea. Să îi fie bine, să fie înconjurată de energie pozitivă, să îi cânt, să dansăm, să ne distrăm, să crească într-un mediu relaxat, să fie veselă. Tocmai din acest motiv, de fiecare dată când avem un invitat în casă, Ingrida îi zâmbește cu gura până la urechi, ba chiar îi și povestește cum i-a fost ziua: „Gaga, Gugu”! 🙂

 

4 – Zâmbetul unui copil este cel mai sincer care există pe Pământ. 

Sunt sigur că nu exagerez atunci când îți spun treaba asta. Și știi de ce? Pentru că un copil are cele mai sincere reacții posibile. Bebelul nu știe să disimuleze trăiri, iar atunci când Ingrid îmi zâmbește, simt cum o face din suflet și cum se bucură cu toată inimioara ei că îl vede pe tati și că se distrează la maxim de fiecare dată când noi doi suntem împreună. Ce altceva să îmi doresc mai mult?

 

5 – Un copil simte TOT!

Știi deja că noi suntem o gașcă care funcționează foarte mult pe simțuri și pe energii. Așa ni se pare cel mai bine și fiecare zi ne demonstrează că, într-o familie unită, energiile se trăiesc în grup.

Ai spune că un bebeluș nu are cum să simtă dacă părinții sunt veseli, nervoși, agitați, isterici etc. Dar, crede-mă, el simte imediat toate schimbările care au loc în cămin.

DaddyCool girls

De exemplu, Ingrida simte imediat când Ana e preocupată de ceva, când e agitată, când are o zi mai puțin bună. (Deh, se mai întâmplă) Pentru că și ea este agitată și irascibilă în ziua respectivă. Când apele se calmează, micuța noastră revine brusc la starea ei de zi cu zi: e iar veselă, cooperantă, liniștită. Interesant, nu?

Acestea sunt doar câteva dintre lecțiile pe care Ingrid mi le-a predat până acum. Mai sunt o mulțime, dar le vom descoperi împreună, pe parcurs, în postări viitoare și în anii ce urmează!

Pentru că profesorul acesta îl am pe viață. 🙂

Cu drag, Daddy Cool!

 

Foto Cover: Ciprian Strugariu

Outfit: Men’s Cave – Haina Bărbatului