Vorbeam zilele trecute cu Ana despre momentele noastre. Despre intimitate. Despre faptul că e o provocare să o mai găsești odată ce ai devenit părinte, dar și despre cât de important este motivul pentru care renunți la ea o perioadă de timp. Despre înțelegere, despre o viață hiper activă din punct de vedere profesional, dar și despre provocarea de a face fiecare moment în doi să fie de neprețuit!

Cei care sunt deja părinți știu că, odată ce micuții au apărut pe lume, momentele în doi sunt mai rare, iar intimitatea cuplului are parte de o „reorganizare”. Aș fi putut spune că „are de suferit”, dar adevărul e că nu am considerat nici măcar o secundă că lipsa ei reprezintă un motiv de suferință pentru mine.

Ar trebui să vii de pe o altă planetă, una în care nu există copii, ca să nu-ți dai seama că rolul de părinte vine cu anumite responsabilități și în același timp cu o serie de modificări în cuplu. Dar ele sunt pe o perioadă limitată de timp, așadar aici se face diferența între cuplurile foarte bine sudate, părinții foarte dedicați & complet asumați în acest rol și oamenii care nu sunt încă pregătiți să facă față acestor schimbări.

În primul rând, primele luni de viață ale copilului sunt extrem de importante. El este strâns legat de mama lui, care îi oferă singura hrană de care are nevoie: laptele matern. Asta în cazul în care ea alăptează. E și cazul nostru încă, așadar vă povestesc din punctul acesta de vedere.

Când mama este prezentă pentru copil din două în două ore, când se trezește pe timpul nopții ca să alăpteze, când e acolo ca să îl aline la fiecare schimbare și situație nouă cu care se confruntă, când e și profesional prezentă 100% nu prea îți mai vine să îi ceri să faceți sex, dragoste (cum o numește fiecare) pentru că pur și simplu nu se mai poate.

Și crede-mă, tăticule, de foarte multe ori nu vei avea nici tu chef. Pentru că ești la fel de implicat în toate activitățile, așadar vei fi la fel de obosit. Timpul trece, iar fiecare cuplu ajunge să își clădească un alt ritm prin care să aibă parte de intimitate. Unii ajung să aibă parte de ea mai des, alții mai rar. Ei bine, aici intervine capacitatea fiecăruia dintre noi să înțelegem lipsa ei și motivele exacte pentru care se întâmplă anumite lucruri în viața noastră.

Noi, de exemplu, am înțeles cât de important este să fim întotdeauna alături de Ingrid. Încă din prima zi. Ne-am asumat acest rol și am știut că ne vom reveni cu timpul. Că avem toată vremea din lume să fim din nou intimi la fel de des ca la începutul relației. Că suntem mega activi din punct de vedere profesional. Iar uneori asta îți consumă atât de multă energie încât seara nu mai vrei decât să dormi.

Că, în final, facem toate lucrurile astea pentru ca ea, fiica noastră, să vadă în noi un exemplu. Despre cum munca, perseverența, curajul și atitudinea pozitivă sunt treburi care construiesc. Construiesc lucruri incredibile pe termen lung. Evident, cu sacrificii pe alocuri, dacă vrem să le considerăm așa.

„Munca, perseverența, curajul și atitudinea pozitivă sunt treburi care construiesc lucruri incredibile pe termen lung…”

 

De ce unele cupluri nu rezistă? Fiindcă momentele în doi lipsesc și ajung să se îndepărteze. Pentru că nu mai au intimitate. Pentru că nu vorbesc despre acest lucru la momentul potrivit. El sau ea se frustrează, învinuiește partea cealaltă, se încarcă. Iar atunci când problema ajunge să fie pusă, de multe ori e prea târziu. Iar bomba cu ceas explodează. Și cioburile lipite nu vor mai fi niciodată globul de cristal perfect rotund de la început.

Vă încurajez să vorbiți, să vă înțelegeți, să profitați de momentele în doi (fie cât de rare) și să le transformați în ceva de neprețuit. În ceva memorabil, fie că e vorba de plimbări, de pasiuni artistice comune pe care le aveți sau poate chiar de redecorațiuni în casă.

„Cioburile lipite nu vor mai fi niciodată globul de cristal perfect rotund de la început.”

De exemplu, pe noi ne relaxează foarte tare să reamenajăm casa. Căutăm în toate călătoriile noastre lucruri care pot avea loc la noi și combinăm chestii foarte vechi cu lucruri noi, cu aspect vintage. Uneori, ele costă extrem de puțin, deși arată foarte scump. Găsim mereu un echilibru în așa fel încât să fim ok cu bugetul pentru toate cheltuielile pe care le avem de făcut lunar.

Pentru că am fost mega prinși în ultima perioadă cu evenimentul „Art meets Nature” ne-am dat seama că, well, momentele noastre au lipsit. Am făcut atât de multă treabă fiecare pe partea lui încât seara ne întâlneam în pat doar ca să dormim. Nici nu mai eram în stare de altceva.

„Am muncit atât de mult în ultima perioadă încât momentele noastre de intimitate au cam lipsit…”

 

Normal, fiecare avem nevoi și, în fond, momentele intime dintr-un cuplu sunt cele care mențin flacăra aprinsă. Așa că am discutat despre acest aspect, am dezbătut problema, am descoperit motivele, le-am înțeles și am făcut un soi de pact: după eveniment, ne reinventăm.

Facem amenajări noi în casă și repoziționăm totul ca să avem impresia că suntem mereu în vacanță. Ca să avem și mai mult chef să lucrăm, să ne relaxăm, să ne iubim, să avem grijă de copilul nostru, să fim creativi. Nu știu cum e pentru voi, dar pe noi această atitudine ne-a salvat de multe ori de la situații care puteau deveni foarte fragile.

Am descoperit online magazinul de design interior www.thehome.ro, de care ne-am îndrăgostit imediat. Mai ales din postările de pe Instagram. Părea așa, din altă lume, iar foarte multe din lucrurile pe care ei le au acolo sunt fix pe gustul nostru. Ca să fiu sincer, mie mi-a plăcut atât de mult încât am sunat imediat ca să programez o ședință foto chiar la ei în showroom. Cea la care vă uitați! 🙂 Aveam oricum nevoie de poze noi, iar sediul lor din strada Braziliei nr. 16 mi s-a părut perfect. Cochet, plin de obiecte de la care nu îți poți lua ochii, dar în același timp super cozy. Perfect pentru un shooting relaxat și natural, cum ne știți.

Întâmplarea face că în această perioadă magazinul are parte și de reduceri. Așa că trebuie neapărat să vă anunț despre ele, în caz că sunteți la fel de pasionați de design interior ca și noi. Ori sunteți doar în căutare de obiecte cool pe care să le aduceți la voi acasă. Shop-ul e focusat pe designul nordic, bazat pe simplitate, rafinament și calitate. Așadar acesta e un motiv în plus pentru care nouă ne-a atras atât de tare atenția. 🙂

momentele în doi DaddyCool 5

În perioada 5 aprilie – 5 mai 2017 aveți parte de următorul set de reduceri dacă veți cumpăra de la ei, fie prin vizită directă în magazin, fie prin comandă online:

10% reducere pentru achiziții până în 500 de lei
15% reducere pentru achiziții între 501 și 1500 de lei
20% reducere pentru achiziții între 1501 și 2500 de lei
25% reducere pentru achiziții de peste 2501 lei

Ceea ce e tare este faptul că au produse pentru toate buzunarele. Iar reducerile astea super cool sunt rezultatul faptului că se împlinesc 3 ani de existență a magazinului. Proprietarii au decis să sărbătorească oferindu-le clienților un cadou interesant. Și chiar mi se pare o idee foarte simpatică! 🙂

momentele în doi DaddyCool 4

După cum veți vedea, au produse de tot felul, realizate atât de designeri internaționali de produs, cât și de creatori români.

Evident, nici noi nu am putut să plecăm cu mâna goală, așadar ne-am ales următoarele produse pentru casa noastră:

  • O cană pentru cafea. Ana avea o variantă primită din Germania, iar eu l-am ales pe „soțul” ei. Acum chiar îmi beau cu drag cafeaua în fiecare dimineață! Puteți descoperi și voi cana expresivă AICI! Cine mă cunoaște, știe că mă reprezintă perfect. 😀
  • Paharele din fotografiile de mai sus, pe care nu le mai văd pe site, dar care au costat aproximativ 29 de lei fiecare.
  • Pernele din aceeași fotografie cu paharele, despre care puteți afla mai multe detalii AICI.

Dacă aveam mai mulți bani la noi, probabil că scăpam un pic mai tare prin obiecte. Poate că a fost mai bine așa. 😀 Realitatea este că am rezervat 3 lucruri pentru viitorul apropiat, care sigur vor contribui la momentele noastre în doi. :))

Vouă ce vă place cel mai mult de la ei de pe site?

Cu drag, DaddyCool!

 

Foto: Ciprian Strugariu

Hair: Livia Berceanu

Make-Up: Ana Cucuta