La finalul anului trecut am primit propunerea de a încerca un tratament prin „congelare” și, sincer, la început mi s-a părut chiar culmea să fac asta, în condițiile în care nu prea suport frigul. Dar cum niciodată nu am refuzat măcar să încerc lucrurile care mi se par atipice, am acceptat provocarea. Și ce crezi? Chiar mi-a plăcut! 🙂

Metoda pe care am încercat-o se numește „criosaună” și este, mai pe înțelesul tuturor, o metodă de terapie prin frig, iar cu ajutorul ei corpul are parte de o mulțime de beneficii incredibile.

Criosauna este un tratament care se potrivește „mănușă” bărbaților care au activitate fizică intensă (sportivi), care suferă de dereglări hormonale (disfuncționaliăți sexuale ușoare sau insomnie), de afecțiuni dermatologice sau neurologice și care simt repercusiunile unor accidente (entorse, luxații) sau a poziției incorecte a corpului (șofat, birou).

Prin supunerea corpului omenesc la înghețul controlat, la – 180°C, pentru scurte perioade de timp (100 de secunde prima ședință și 3 minute oricare sedință următoare), funcțiile organismului sunt activate sau accelerate. Efectele favorabile apar la 3 niveluri: tegumentar, muscular și osos. Altfel spus, toate părțile corpului, vizibile sau nu, suportă modificări benefice în urma ședințelor de criosaună.

Încă de la prima ședință în criosaună, vei simți:

  • Creșterea imunității organismului (rezistență la boli, în special la virusurile sezoniere, precum răcelile și gripele)
  • Acțiunea directă asupra celulitei (dacă nu știai, da, și bărbații au celulită, mai rar și mai puțin vizibilă decât femeile dar, mai ales, mult mai puțin discutată. 🙂 Ea poate exista, însă, iar ședințele cu aburi înghețați sunt inamicul perfect!)
  • Înfrumusețarea și însănătoșirea părului, unghiilor și a pielii (criosauna oferă strălucire și sănătate glandelor cornoase – unghii și păr -, încetinește ritmul pierderii părului) etc.

Tratamentul este disponibil la clinica Noblezza din București și, crede-mă, e exact cum scrie și pe blogul lor.

daddycool noblezza

Evident că, dincolo de explicațiile tehnice, vrei să simți pe pielea ta care e treaba cu tratamentele astea cu nume sofisticate. Mi se pare perfect normal. Și sincer îți mărturisesc faptul că acest tip de tratament mi s-a părut super cool. La propriu, dar și la figurat! :))

Fiind bărbat, îți dai seama că nu petrec prea mult timp prin saloane de înfrumusețare, cu atât mai puțin la tratamente. Îmi place să am grijă de mine mai clasic, așa: fac sport cât de des pot, mănânc lucruri light, râd mult, răsfoiesc și cărți motivaționale etc.

daddycool noblezza

Însă criosauna a fost o surpriză foarte plăcută pentru mine. În primul rând pentru că am suportat mult mai bine cele -135 de grade pe care le-am avut de înfruntat în „aparat”. Am dârdâit, dar am supraviețuit. Anyway, e frig uscat, nu le-am simțit chiar ca pe -135 de grade undeva, la munte. În natură, cu siguranță ar fi fost altul deznodământul. 🙂

În al doilea rând, am simțit beneficii imediat ce am terminat cele 100 de secunde de tratament. Mă simțeam fresh, vioi, mătăsos, simțeam că îmi circulă sângele prin corp. Incredibil, pe cuvânt! Păi, dacă din prima m-am simțit așa de bine, dă-ți seama cum te simți după cele 10 ședințe recomandate pentru tratarea diverselor afecțiuni. Eu nu am de tratat nimic (deocamdată), dar îmi pot închipui ce metodă modernă și extrem de benefică poate fi în caz de nevoie. Așadar, pe mine m-a cucerit. A folosit și Ana criosauna și a plecat la fel de mulțumită. Chiar merită să o încerci!

daddycool noblezza

Prețul unui tratament nu este dintre cele mai ieftine, dar e un preț corect pentru beneficiile de care ai parte în urma criosaunei. Mai multe detalii poți afla AICI, mai ales că acum e și perioada de reduceri! 🙂

daddycool noblezza

Pe lângă criosaună, Ana a mai încercat și un tratament facial care a  impresionat-o la maxim: Crio Facial! Sincer, n-am văzut-o niciodată atât de mulțumită în urma unui tratament. Iar cel mai tare i-a plăcut faptul că, la final, tenul ei arăta impecabil fără să aibă vreun semn de intervenție pe el. Eu îmi amintesc experiența unor tratamente faciale în urma cărora plecam de la salon cu fața arătând exact ca și călcată de tren. Da, își revenea a doua zi, însă nu plecam de acolo fără să fiu cu mașina personală și niște ochelari mari și negri la ochi. :)) Așadar, să ai parte de un tratament care îți curăță toate impuritățile și îți lasă chipul mega neted și „nelovit” la final, e ceva. 🙂

Ce face Crio Facial?

Cunoscut și sub denumirea de beauty freeze, este cel mai nou tratament de rejuvenare facială total neinvazivă, conceput special pentru a menține tinerețea și fermitatea pielii. Cu alte cuvinte, 10 minute de abur plăcut, care poate fi aplicat chiar și peste machiaj, este alternativa complet nedureroasă la injectările cu botox sau acid.

daddycool noblezza

Crio Facial
 este terapia care folosește puterea frigului și:
  • acționează și asupra zonei ochilor, conferind tonus pleoapei superioare și atenuând liniile fine.
  • tratează inflamația cearcănelor.
  • reduce vârsta biologică a tenului.

Mai multe detalii despre acest tratament puteți afla de AICI!

A fost o zi foarte fun și te invit și pe tine să-ți iei perechea și să încerci aceste metode revoluționare de tratament. Pentru că se simte cu adevărat efectul lor asupra corpului. Mulțumim clinicii Noblezza pentru invitația pe care ne-au lansat-o și felicitări pentru profesionalismul echipei. Diana Paraschiv (terapeut) și Andreea Suciu (manager) chiar ne-au făcut să ne simțim ca acasă! 🙂

Cu drag, DaddyCool