Valentin și Răzvan sunt doi prieteni care împart pasiunea pentru gastronomie. Iar ea e atât de mare încât au hotărât să-și lase joburile bine plătite în domeniile IT și TV ca să-și cumpere o furgonetă în care să prepare burgeri. Ei, asta da lecție de curaj! Iar cum oamenii care își urmează pasiunile sunt, în general, și cei mai fericiți, nici cazul celor doi tineri care au pornit proiectul „Furgoneta Street Chefs” nu intră la categoria „excepții”!

Fiind și eu un pasionat al gastronomiei & căutând întotdeauna să încerc lucruri noi, mi-am spus că ar fi o experiență cu totul inedită să învăț să fac un burger foarte bun chiar de la doi oameni cool, care au de spus o poveste super interesantă. Iar după recenziile de pe Facebook, burgerii lor păreau să fie cu adevărat „altceva”, așa că m-au făcut foarte curios. Dar cum poți avea o părere exactă până nu încerci pe viu? Eu, însă, nu am vrut doar să gust un preparat de-al lor, ci am vrut să-l prepar chiar eu. 🙂

Am ajuns la Furgonetă, mi-am pus șorțul și am început treaba, ghidat de către Răzvan. Am ales să fac un burger cu avocado („Ăla cu Avocado”, după cum e descris în meniu) pentru că sunt un mare fan al acestui fruct (la noi în casă se consumă foarte mult) și am rămas plăcut surprins să văd că există așa ceva pe lista cu preparate.

daddycool furgoneta

În timp ce Răzvan mă învăța cum să fac ceea ce s-a dovedit a fi un burger delicios, am profitat de atmosfera relaxată și prietenească din aer, așa că i-am luat pe băieți la întrebări ca să fim cât se poate de eficienți.

12837718_799511860193702_133224993_o

Am avut o serie de curiozități legate de afacerea/aventura pe care au pornit-o, așa că răspunsurile la toate acestea le găsiți în interviul de mai jos:

 

DaddyCool: Când și cum a luat naștere ideea furgonetei?

Răzvan: Eu și Vali suntem îndrăgostiți de fenomenul „the American dream” și am călătorit destul de mult în partea aia a lumii. Nu mai zic faptul că suntem niște gurmanzi împătimiți și am încercat orice tip de street food din State. Așa că ne-am dorit să avem un loc al nostru în care să arătăm lumii ce ne place nouă să mâncăm și uite așa s-a născut „Furgoneta”.

daddycool furgoneta

DaddyCool: Cât de greu a fost să renunțați la job-urile pe care le aveați și cât de diferită e noua aventură față de ce v-ați închipuit?

Răzvan: A fost un pas important, dar am închis ochii și am zis „Let’s do this!”. După 9 ani de TV mulți mi-au zis că-s nebun, dar mi-au apreciat curajul și mă susțin.

 

DaddyCool: Care a fost sursa de inspirație din spatele întregului concept al business-ului?

Vali: SUA. Călătorind mult în partea aia a lumii și degustând de câte ori am avut ocazia din street food-ul de acolo, am reușit să ne facem o idee de cum ar trebui să fie un Burger.

daddycool furgoneta

DaddyCool: Cine a fost primul care a luat decizia că business-ul trebuie să prindă viață?

Vali: Ne cunoaștem de atât de mult timp încât atunci când ne vine o idee ne dăm seama aproape instant dacă ar fi ceva pe placul nostru sau nu. Dar cel care a zis „Gata, hai să luăm Furgoneta!” am fost eu. Din momentul ăla totul a venit natural.

 

DaddyCool: Cum ați dezvoltat meniul și cine a venit cu ideea felurilor de burgeri pe care îi regăsim în el?

Răzvan: A fost o muncă la comun și o perioadă de aproape un an de încercări de rețete, produse etc. Burger-ul este o rețetă în sine. Tu o poți îmbunătăți și asta cred că am făcut și noi. Am dus burger-ul clasic la un alt nivel. I-am adăugat guacamole sau brânză de capră, am făcut burger de miel (o nebunie de gust), am făcut burgerul vegetarian care nu se compară cu nimic din ce am gustat noi pe piață (din spusele clienților, e cel mai bun lucru fără carne pe care l-au mâncat și, de cele mai multe ori, nu le vine să creadă că nu e cu carne). La fel am făcut și cu hot dog-ul, iar acum ne bucurăm de reacții „WOW” de la foarte mulți clienți.

daddycool furgoneta

daddycool furgoneta

daddycool furgoneta

DaddyCool : Cu ce vă diferențiați voi de ceilalți, care fac același lucru? Vă motivează competiția în vreun fel?

Vali: Ca în orice domeniu, competiția te motivează. Cu cât vom fi mai mulți pe piață, cu atât calitatea produselor va fi din ce în ce mai bună.

Răzvan: Nouă ne vin chiflele (fără E-uri și alte prostii) proaspete în fiecare dimineață, carnea tocată la fel (în primele 2 săptămâni am ținut închis 2 zile tocmai pentru că furnizorii nu reușeau să ne livreze marfa la timp și nu aveam ce vinde). Deci diferența aș spune că o face prospețimea ingredientelor și felul în care am reușit să le combinăm. Și nu în ultimul rând… noi. Suntem într-un party mood tot timpul ! :))

 

DaddyCool: Vă e dor de ceva de la job-urile trecute?

Răzvan: Televiziunea și entertainment-ul sunt un drog. Nu te poți lăsa complet de ele și tocmai de asta nu am ieșit de tot din domeniu. Mai lucrez ca independent pe câteva proiecte, iar in viitor sper să putem combina aceste două pasiuni.

Vali: Și eu mai am proiecte în IT la care lucrez în continuare, deci nu ne-am lăsat ocazia să ne fie dor de ce făceam înainte. :))

daddycool furgoneta

DaddyCool: Cât de diferit e ce faceți acum față de ce făceați înainte?

Răzvan: Este o experiență cu totul diferită. Noi nu am mai condus un restaurant până acum, am fost doar clienți. Am mâncat, am băut și am plecat. Acum s-a schimbat : noi trebuie să livrăm calitatea aia care te face să te întorci. E clar foarte greu, dar în același timp e fun. Noi știm să ne distrăm (ne-am antrenat mulți ani pentru asta) și cumva reușim să transformăm afacerea într-un party ! :))

 

DaddyCool: Care sunt planurile de viitor în ceea ce privește Furgoneta? Aveți în plan să vă extindeți și la nivel de local de sine stătător?

Vali: Suntem la început, deci ne concentrăm pe „acum”. Pentru moment suntem în discuții cu multe festivaluri din țară și cu câteva evenimente private. Planuri sunt și, cu siguranță, Furgoneta se va transforma într-o poveste de succes. Pas cu pas ! 😉

daddycool furgoneta

daddycool furgoneta

daddycool furgoneta

DaddyCool: Cum reacționează clienții după ce gustă rețetele voastre? Există vreo reacție anume care v-a rămas în minte?

Răzvan: Suntem extrem de mulțumiți de reacții. Oamenii pleacă satisfăcuți de la noi și asta ne dă putere să continuăm cu același entuziasm. Mi-aduc aminte cum, la ședința foto, cineva a gustat burger-ul de miel și s-a blocat. Nu se aștepta să fie atât de bun, iar noi eram : „Doamneee, de ce nu am filmat faza???” :)))

 

DaddyCool: Descrieți furgoneta într-un singur cuvânt!

Vali: Friends

 

DaddyCool: Cărui tip de clienți vă adresați?

Răzvan: Clienților înfometați. :))

daddycool furgoneta

DaddyCool: Nu toată lumea consumă carne. Ce faceți în acest caz?

Vali: Avem (și chiar credem asta) cel mai bun burger vegetarian pe care-l poți mânca pe piață. După cum vezi, ne-am gândit la toate! 🙂

 

DaddyCool: În general, sosurile fac diferența! La voi care e secretul? 🙂

Răzvan: Noi ne facem sosurile în fiecare dimineață (tzatziki, guacamole, sosul smokey pe care îl afumăm noi… cu fum…fum adevărat :)), deci garantăm prospețimea lor.

daddycool furgoneta

La final de interviu aveam burgerul + cartofii prăjiți (cu sos Cedar și bacon, o nebunieee) gata, așadar m-am descurcat de minune să le fac pe amândouă. Evident, am mâncat ceea ce am preparat, iar gustul a fost, într-adevăr, unul special. Dar asta pentru că toate ingredientele folosite sunt mega proaspete, iar rețetele lor conțin niște combinații de chestii inedite, acesta fiind și motivul pentru care „Furgoneta Street Chefs” se bucură de succes încă de la început.

daddycool furgoneta

Concluzie: Nu e greu să faci un burger (prăjești carnea pe plită, în funcție de preferințe, ungi chifla cu niște sos, adaugi carnea și o combini cu diverse minunății), însă felul în care este preparată aceasta, gustul sosurilor și asocierea condimentelor fac întotdeauna diferența.

daddycool furgoneta

Răzvan și Dani, pardon, Răzvan și Vali am vrut să spun, sunt doi tipi foarte cool! Iar curajul de a porni acest business mi-a plăcut la nebunie! Și cred că va funcționa! 🙂

 

Pentru cei care nu consumați carne, fiți liniștiți, există și burgerul vegetarian, așa cum ne spun și băieții în interviu. Care arată foarte bine, iar gustul nu se lasă mai prejos! I-am dus unul Anei și a fost foarte plăcut impresionată, deci confirmă că e bun!

Sincer, nici eu nu consum carne prea des, dar o dată la câteva luni mi se face o poftă nebună de un burger interesant. Ei bine, băieții au apărut în calea mea fix la momentul potrivit pentru că nu mai mâncasem unul încă de toamna trecută, iar alegerea lor pe post de „experiment culinar” a fost una foarte potrivită! 🙂

daddycool furgoneta

P.S: Am și vândut un burger făcut de mine! A fost „delicios”, după spusele clientului, dar sigur nu e meritul meu, ci al ingredientelor! :))

Mai multe despre „Furgoneta Street Chefs” puteți afla chiar de pe pagina lor de Facebook!

Cu drag, DaddyCool

 

Foto: Dan Niculescu