Cred foarte tare în faptul că prichindeii noștri trebuie să fie introduși în sistemul de învățământ prin metode care să le insufle dragostea pentru școală, pentru colectiv, pentru educatori. Cred că trebuie făcută educație cu dragoste, cu bucurie și entuziasm. Și mai cred că educatorii ar trebui să fie mereu sursa lor de energie pozitivă.

Visez la momente în care Ingrid vine entuziasmată de la grădiniță și povestește despre cât de frumos a fost alături de colegii ei. Despre cum s-au distrat în natură. Despre cum au făcut tot felul de jocuri care le-au stimulat imaginația, curajul, capacități de tot felul. Visez cum îmi povestește entuziasmată și fascinată despre educatoarea ei. Despre cât e de bună, de calmă, de veselă, de inteligentă.

Cam așa văd eu timpul petrecut la grădiniță și am emoții când mă gândesc la faptul că am responsabilitatea de a alege cel mai bun loc pentru ea. Unul în care să simt energia pe care o caut și pe care consider că o merită și fiica mea. Un loc în care să primească o educație aparte.

Mi-ar plăcea tare mult să nu mai fie o provocare căutarea celei mai bune instituții de învățământ pentru copii. Și să fie o normalitate persoanele care predau cu entuziasm celor pe care au sarcina să îi formeze încă de la vârste fragede.

DaddyCool educatie timpurie

Tocmai de aceea am susținut cu entuziasm cea de-a 4-a ediție a „Conferinței de educație timpurie”, organizată de Fundația Acorns, prin divizia de evenimente First7- Parents & Educators Coaching. Aceasta a avut loc între 25 și 27 Octombrie, la București.

Tema conferinței, „Predare cu entuziasm pentru copii fericiți”, a fost abordată de experți în educație din Anglia, Irlanda, Scoția și România. Totul din perspective complementare, creând premise pentru alinierea sistemului de învățământ preșcolar la modelele performante din Europa de Vest.

Specialiștii internaționali în educație preșcolară prezenți la eveniment au oferit celor peste 100 de educatori metode inovatoare de îmbunătățire a modului de predare, lecții motivaționale și experiențe care le-au îmbogățit creativitatea și, desigur, entuziasmul.

Educatorii din România au nevoie de specialiști în educație preșcolară. De metode inovatoare pentru îmbunătățirea modului de predare. De lecții motivaționale și experiențe care să le stimuleze entuziasmul de a continua să predea cu drag și voie bună…

 

Conferința a debutat cu workshop-ul lui Jane Bright, un trainer cu experiență în aria de management a clasei de copii și a atitudinilor unui educator eficient. Subiectele principale ale sesiunii au fost abordarea pozitivă a unui grup de copii și cauzele ce stau la baza unui management defectuos al clasei. Toți educatorii din sală s-au implicat în dezbaterea referitoare la tipologiile de comportament negativ care pot apărea în clasă. Iar Jane Bright a oferit soluții inovatoare de preîntâmpinare și îndreptare a acestora.

DaddyCool educatie timpurie Jane Bright

Expert în leadership educațional, Helen O’Donaghue a susținut o sesiune profund motivațională pentru educatorii prezenți la „Conferința de educație timpurie”. Cu o experiență de 25 de ani în calitate de promotor a numeroase programe educaționale, Helen a oferit educatorilor concluzii ale unor studii internaționale. Totodată, strategii de dezvoltare a primelor abilități de gândire critică în rândul copiilor mici.

DaddyCool educatie timpurie Helen O’Donoghue

Shonette Bason Wood, „The Happiness Speaker”, a provocat audiența la dans și joc. Ea a condimentat workshop-ul despre instaurarea fericirii în clasă cu glume și activități interactive. Shonette a vorbit despre „superputerile” educatorului și importanța acestei vocații. De asemenea, a oferit soluții practice pentru schimbarea atmosferei în echipă, atât în clasă, cât și la nivel personal.

DaddyCool educatie timpurie Shonette Bason Wood_1

Mandy Tulloch a demonstrat că fericirea vine din lucruri mărunte. Iar creativitatea contribuie la instaurarea ei.

 

Cunoscută pentru proiectul său, „Mud Pies”, Mandy Tulloch a adaptat sesiunea sa, pe care în mod normal o desfășoară alături de echipe educaționale în parc, la sala de conferință. Ea a adus elemente ale naturii în interior. Cu crengi imense de salcie, pietre și sfoară colorată, Mandy a demonstrat că fericirea vine din lucruri mărunte. Iar creativitatea contribuie la instaurarea ei. Educatorii au aflat despre importanța jocului în aer liber asupra dezvoltării fizice, emoționale și intelectuale. La fel cum se pot inspira din curricula britanică pentru a aduce un plus de valoare în grădinițele lor.

DaddyCool educatie timpurie Mandy Tullock

Aflată deja pentru a patra oară în România, îndrăgita Helen Battelley a susținut un workshop dinamic și creativ despre rolul mișcării în predare. Ea a oferit numeroase activități și materiale, ideale pentru a fi folosite de educatori la întoarcerea între copii.

DaddyCool educatie timpurie Helen Battelley

DaddyCool educatie timpurie Helen Battelley_1

Conferința de educație timpurie 2017 a fost încheiată, în ton optimist, de Valentina Secară, președintele Fundației Acorns și inițiator a numeroase proiecte de formare și susținere a educatorilor. Lista cu cele 12 moduri de a introduce și păstra entuziasmul în clasă i-a inspirat pe educatori. Mai mult, i-a motivat să aplice și chiar să împărtășească informațiile învățate. La final, fiecare participant a realizat o listă cu 7 cele mai bune idei culese de la Conferință.

DaddyCool educatie timpurie Valentina Secara

Mi-am început cariera ca educator și știu despre pasiunea imensă ce caracterizează vocația de dascăl. Cu aceeași pasiune, Fundația Acorns organizează anual conferința de educație timpurie. Pentru a-i susține și a le oferi educatorilor acces la evoluție profesională.

Formarea angajaților din insituțiile preșcolare este un proces continuu, care necesită informație relevantă și actualizată. Acest eveniment oferă acces gratuit educatorilor din sistemul de stat, lucru care este posibil datorită susținerii sponsorilor și partenerilor care aleg să investească în educație”, spune Valentina Secară, director general Fundația Acorns.

M-am bucurat tare mult să fiu printre partenerii acestui eveniment frumos, care a strâns review-uri minunate din partea educatorilor care au luat parte la el.

 

Vă invit să vă teleportați și voi în sală prin intermediul acestui after movie plin de energie pozitivă:

Cu drag, DaddyCool!

Partenerii: Catena, Happy Tour, Raiffeissen Broker, Softwin, Mega Image, BNI, Selftrust Academy, Sweetfly, Camera Luminoasă, Imagine Art Studio, Optiprint, Ioana Arsenie, Fundația Autonom.

Parteneri media: Tonica, www.didactic.ro, Revista Mami, Revista Copii și Părinți, www.suntmamica.ro, www.9vremparinti.ro, www.bebelu.ro, www.sfatulmamicilor.ro, www.mothersandthecity.ro, www.blogdeparinti.info, www.daddycool.ro, Kinderpedia, www.blogintandem.ro

Susținut de Itsy Bitsy FM – Bucurie în familie.

Eveniment organizat cu sprijinul Camerei de Comerț Româno-Britanice și al Camerei de Comerț Româno-Olandeze.