A venit deja Crăciunul și toată lumea vorbește despre bunătate, despre liniște, despre familie, despre căldura din sufletele noastre. Ei bine, eu vreau să vă vorbesc despre un Crăciun altfel, în care tot ce este imperfect în jurul nostru face această întreagă perioadă să fie cu adevărat perfectă.

O să încep prin a vă spune că mi-ar plăcea ca oamenii să-și ureze de bine și să aibă atâta căldură în suflete, în fiecare zi. Mi-ar plăcea să ne iubim mereu, să ne ajutăm mereu, să fim întotdeauna alături unii de alții. Pentru că normal e să fii bun și uman în fiecare zi din an, nu doar de Paște și de Crăciun. Așadar, vă doresc din start să fiți buni și calzi întotdeauna. Să nu lăsați problemele să vă schimbe și să rămâneți puri, așa cum ați venit pe lume. Să nu căutați perfecțiunea care nu există. Să vă dați voie să fiți imperfecți, pentru că sunteți perfecți așa, cu toate defectele pe care le aveți.

Tocmai de aceea îndrăznesc să vă spun că un Crăciun perfect este cel imperfect. Punem prea multă presiune pe noi într-o perioadă în care totul ar trebui să fie despre liniște. Despre odihnă după un an în care am muncit din greu să evoluăm pe toate planurile. Nu despre masa perfectă, nu despre cele mai fandosite tacâmuri și cele mai scumpe cadouri. Despre familie, prieteni și… cam atât.

Și, să fim serioși, niciunul dintre membrii familiei tale ori dintre prietenii tăi nu este perfect. Dar asta face totul să fie foarte interesant atunci când te reunești cu ei. În fiecare familie există o bunică pe care e greu să o convingi că nu e ok să mănânci mai mult decât e cazul. Pentru că „e ziua de Crăciun, mamă. Mănâncă și tu ceva că ești așa de slab. Măcar de sărbători! Ai timp la anul să ții diete.” Știm cu toții că nu ții nicio dietă. Dar bunica știe că gras înseamnă sănătos, așa că bucuria ei cea mare e să te vadă cum înfuleci din sarmalele pe care le-a gătit cu drag. Și ce faci? Mănânci, de dragul ei, chiar dacă tu nu mai ești fan sarmale de mult… Realitatea e că poate fi ultimul Crăciun în care mănânci din sarmalele ei.

La fel și unchiul care le știe pe toate, tatăl care nu concepe vreo masă fără carne, mătușa care crede că odraslele ei sunt cele mai talentate din Univers etc. În gașca prietenilor este întotdeauna unul care se supără mai repede, altul care nu face cele mai fericite glume, cuplul care se aprinde din orice prostioară și tot așa.

„De Crăciun, nimănui nu-i pasă, de fapt, cât de multă mâncare e pe masă, cât de scump e vinul ori cât a costat cadoul pe care l-a primit. Totul e despre conexiune, despre bucuria de a fi împreună…”

 

Sunt atât de imperfecți, dar totuși atât de perfecți pentru tine. Pentru că sunt ai tăi și pentru că alături de ei ai ales să îți petreci o zi atât de importantă. O zi în care nimănui nu-i pasă, de fapt, cât de multă mâncare e pe masă, cât de scump e vinul ori cât a costat cadoul pe care l-a primit. Ori, cel puțin, nu ar trebui să fie așa. În perioada de Crăciun e despre conexiune, despre bucuria de a fi împreună, despre atmosferă, despre momente în care simți că aparții unui grup care ți se potrivește perfect.

Eu, Ana și Ingrid ne-am făcut un obicei din a împodobi bradul alături de persoanele dragi nouă. De trei ani deja, facem gașcă la noi acasă și petrecem seara printre globuri, accesorii de brad hand made, vin fiert și colinde. Nici anul acesta nu ne-am abătut de la ceea ce vrem să devină o tradiție. Cu oameni speciali, cu care poate ne vedem chiar și de două ori pe an. Pentru că o conexiune reală nu înseamnă să ne vedem non stop. Vedeți, cum vă spuneam, sunt relații imperfecte, dar atât de benefice pentru fiecare dintre noi.

„Înainte să mă preocup de cadouri pentru oamenii mei, m-am preocupat de cadouri pentru cei care nu au nimic sau doar foarte puțin.”

 

Îmi place la nebunie să fac cadouri oamenilor dragi. Iar azi, în Ajun de Crăciun, mi-am luat fetele și am dat o tură în oraș la cumpărături. Am luat multe cadouri frumoase. A fost poate cel mai darnic Moș de când suntem noi împreună. Al meu, cu siguranță cel mai darnic de când mă știu. Mă bucur tare că am găsit lucruri perfecte pentru fiecare dintre ei. Și am să le dau cu drag și abia aștept să le văd chipul la deschiderea lor. Hehe! Gata, e totul pregătit, iar noi suntem pregătiți pentru venirea lui Moș Crăciun.

Dar înainte să primim cadouri din partea lui, vreau să vă spun ceva. Înainte să mă preocup de cadouri pentru oamenii mei, m-am preocupat de cadouri pentru cei care nu au nimic sau doar foarte puțin. Eu, Ana, Ingrid și prietenii noștri am cumpărat lucruri și am făcut pachete pentru niște copii sărmani din județul Vaslui. Abia când lucrurile au ajuns la destinație și am știut că niște copii sunt fericiți, am putut să mă gândesc la sărbătorile noastre.

Știți deja că nu mă laud, ci vreau doar să vă inspir. Și să vă rog să nu uitați de cei mai puțin norocoși și după 1 ianuarie 2018. Au nevoie de noi, iar noi le putem oferi ajutorul, fie el cât de mic.

Acum, vă las să vă pregătiți pentru Moș. Vă doresc sănătate și liniște, iar anul 2018 să fie mai cool decât vă puteți imagina.

Cu drag, DaddyCool! 🙂

 

Credit Foto: Pavel Rădulescu