Am lipsit câteva zile din peisaj, dar total motivat, asta pot să ți-o promit. Pe lângă faptul că am fost super prins cu o serie de proiecte foarte cool la care lucrez și despre care abia aștept să îți povestesc la momentul oportun, zilele care au trecut am fost fascinat de cât de mult a evoluat Ingrid într-un timp incredibil de scurt.

Are 7 luni și jumătate și nu-mi vine să cred cât de repede se întâmplă totul cu micuța noastră ființă. Dacă la postarea trecută îți povesteam despre primul „mama” și primul „tati”, în doar câteva zile am ajuns deja să purtăm conversații de-a dreptul interesante. Iar vocabularul ei s-a îmbogățit cu o serie de sunete noi.

Cel mai des îi place să spună „DA” zilele acestea.

– Ingrid, ți-e foame?

– Da! 🙂

– Ingrid, vrei să dansăm?

– Da!

– Ingrid, îți place morcovul?

– Da!

În plus, o serie de expresii faciale noi au pus stăpânire pe chipul ei și vin la pachet cu foarte multe sunete incredibil de amuzante. O adevărată plăcere de urmărit și ascultat, mai ales dacă ai o zi încărcată și cauți soluția perfectă ca să te relaxezi.

balada1

Ingrid e la vârsta la care începe să experimenteze din ce în ce mai mult și mă fascinează curiozitatea cu care studiază fiecare obiect nou, atenția pe care o are la detalii și, mai ales, seriozitatea cu care mănâncă de fiecare dată din obiectele cu care intră în contact. Pentru că, nu-i așa, toate trebuie gustate după ce au fost descoperite! 🙂

balada13

Iar dacă zilele trecute tindea să circule de-a bușilea, acum deja o face în toată regula, iar mișcarea ei preferată este să  își ia avânt și să sară din pat direct peste jucăriile care o așteaptă lângă acesta. Este extrem de activă, așa că trebuie să fim foarte atenți de fiecare dată când o ținem în brațe pentru că s-ar putea să țâșnească, dintr-o dată, spre ceva ce i se pare interesant. Evident, nu vrem să se întâmple asta! 😀

balada6

Un exemplu foarte amuzant de cât de rapidă este a avut loc ieri după amiază, în timp ce dormea. Am trecut pe lângă cameră, am verificat-o, era în pat, totul în regulă. După ce am revenit de la bucătărie, la câteva secunde distanță, am verificat-o din nou (defect parental :D), dar nu mai era în pat. M-am gândit că o fi luat-o Ana de acolo. Ajung la Ana, o întreb de Ingrid, îmi spune că doarme. Eu am crezut că nu am verificat bine, așa că am mers să arunc din nou un ochi. Nu era în pat. Când mă uit mai atent, Ingrida se trezise, se dăduse jos din pat și o luase agale spre peretele lateral al camerei, în care începuse să bată de zor cu un papuc al Anei. Ne-am zărit și ea mi-a tras un ditamai zâmbetul, semn că e mândră tare de ceea ce face. Eu și Ana ne-am amuzat copios! I-am spus să se pregătească pentru că, în curând, Ingrid își va face apariția direct în atelier! 🙂

balada9

Acum stă în fund, se ridică incredibil de repede în picioare atunci când are parte de un sprijin cât de mic, iar ambiția de care dă dovadă mă face să fiu din ce în ce mai mândru că e fiica mea. Întotdeauna stă cât de mult poate pe picioarele ei și se străduiește să facă pași. Ei bine, nici acel moment nu este foarte departe.

balada10

E un copil extrem de vocal, iar toate micile cuvinte pe care încearcă să le spună reprezintă pentru mine cea mai frumoasă baladă pe care mi-a fost dat să o aud vreodată. Dacă eu cânt, cântă și ea. Dacă eu mă strâmb, se strâmbă și ea. Dacă ea scoate limba, o scot și eu. Dacă ea „are concert”, am și eu. E felul meu de a-i arăta că e în regulă să experimenteze stări, să se joace cu expresii, să își cunoască din ce în ce mai bine cavitatea bucală și sunetele care pot ieși din ea. E felul meu de a-i arăta că îi sunt alături la fiecare pas. Și îmi place la nebunie pentru că avem o relație excelentă!

balada17

De exemplu, ai văzut cum le arată tuturor maniera în care mănâncă un morcov? Nu a trebuit decât să o rog să exemplifice și m-a ascultat imediat:

Încep episoadele din ce în ce mai amuzante și totodată ocazia mea de a îți arăta prin exemple concrete de ce pentru mine să fiu tătic e cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată! 🙂

Ia uitați ce relație frumoasă de prietenie se dezvoltă între ea și Sasha:

balada18

Nici cu Missy nu e altfel situația! 🙂

balada19

Cu drag, DaddyCool