Pentru că sunt pasionat de psihologie și relațiile dintre oameni, în general, săptămânile trecute m-am decis să urmez un Masterclass despre relațiile de cuplu, ținut de doctor Cristian Andrei. Totul a pornit de la o situație pe care eu și Ana o întâmpinam în cuplu. Era o zi în care eu îmi puneam niște întrebări și, la un moment dat, pe ecranul laptopului, mi-a apărut acest curs de pe Life University. Așa că pentru mine a fost un semn. 🙂

Știam despre concept pentru că unul dintre prietenii mei a filmat o serie de masterclass-uri pentru Life University. Am văzut ce presupune cursul, în mare, așadar am decis să-l urmez. Iar ceea ce am reușit să aflu a fost chiar foarte interesant. Și din acest motiv îți recomand să urmezi un astfel de curs, dacă ai întrebări cu privire la relația pe care o ai. S-ar putea să îți dai seama că întrebările tale au răspuns și că nici nu ești singura persoană care și le pune. 🙂

Doctorul Cristian Andrei este un medic neuropsihiatru, specializat în probleme relaționale.

 

Iar ce este interesant este faptul că specialitatea medicală a dânsului a început de la copii. Astfel a putut înțelege mai bine copilul care a precedat adultul, după care adultul care se prezintă azi în fața sa, la cabinet, și încearcă să aibă o relație sănătoasă cu o altă persoană.

Specializările în psihoterapie, cercetare și patologia umană îl ajută să fie astăzi unul dintre cei mai apreciați neuropsihiatri. Tocmai de aceea am vrut să iau parte la Masterclass-ul despre relația de cuplu. Și chiar mi-a răspuns la o serie de întrebări pe care mi le puneam. În același timp, am descoperit că sunt, de fapt, niște întrebări pe care ni le punem cu toții.

AICI aveți link direct către acest masterclass despre relații de cuplu!

Omul este o ființă socială. Așa că, prin definiție, el va dori să fie în permanență în diverse tipuri de relații cu oamenii din jur. Spiritul și energia noastră vor fi mereu în legătură directă cu exteriorul nostru. Așadar e sănătos să dezvoltăm tot felul de relații, de-a lungul vieții.

De asemenea, sociologia a demonstrat că, o persoană fără relații, se degradează din punct de vedere psihologic. Până când, în final, ajunge să aibă parte de o „moarte socială”. Adică persoana e vie, sigur, dar parcă nu mai are niciun scop să trăiască. Iar aces tip de stare nu este, cu siguranță, benefic nimănui.

Am mai aflat ceva interesant: știați că oamenii intră în relații atât din motive pozitive, dar și din motive negative?

 

V-ați fi gândit vreodată că ne găsim în relații și fără să ne dorim în mod special asta? Că facem un compromis pentru persoana care își dorește relația cu noi? Pentru a fi acceptați social, pentru a face pe plac părinților etc? Ei, parcă, parcă faceți legătura cu una dintre relațiile anterioare, în care nu ați întâlnit tocmai fericirea pe care o visați, nu?

Sper să nu fie cazul în acest moment și să vă fi găsit real fericirea. Și să nu fiți blocați în relații construite doar pentru că ați simțit presiunea societății sau a familiei. Care ne spun că, pentru a fi împlinit, trebuie să îndeplinim niște criterii: să avem un partener, să ne căsătorim, să ne luăm o casă și să facem copii. Dar e sau nu așa? Se potrivește sau nu oricărui om acest parcurs?

Ca să putem avea relații fericite, trebuie să pornim din punctul în care suntem bine cu noi. Abia așa vom putea fi bine și cu partenerul, care vine la pachet cu propria istorie, propriile experiențe, traume și situații.

 

De multe ori, dăm vina pe jumătatea noastră, când problema s-ar putea să fie chiar la noi. Ei bine, cum descoperim de unde apar tot felul de situații și cum ar fi bine să le gestionăm, în așa fel încât să ajungem la un echilibru? Masterclass-ul despre relații, de pe site-ul Life University, poate fi o opțiune excelentă.

Îmi e foarte greu să sintetizez tot ce am aflat din cadrul acestui Masterclass despre relații, dar vă pot spune care sunt întrebările la care puteți primi răspunsuri:

– De ce intrăm în relații?
– Cine ești tu, persoana care intră într-o relație?
– Cum ne dăm seama că suntem în relația potrivită?
– Ce facem când ne dăm seama că avem un partener dificil?
– Cum gestionăm competiția dintr-un cuplu?
– Cum să cerem de la celălalt, dar și cum să împlinim nevoile sale?
– De ce intervine plictiseala și lipsa angajamentului?
– Cum gestionăm gelozia? Dar infidelitatea?
– Cât de importantă este viața sexuală într-un cuplu? Cum gestionăm pasiunea din relație?
– Ce e de făcut după o despărțire?

Și multe alte întrebări, la care sigur veți primi un răspuns care să vă ofere cel puțin o perspectivă nouă asupra situației pe care o întâmpinați.

Masterclass-ul domnului doctor Cristian Andrei este conceput din 29 de clipuri educative, care însumează 5 ore de conținut. Îl puteți parcurge o dată, ori pe bucăți, așa cum am făcut eu. Mie îmi și place să notez diverse lucruri, așa că mi-am dat timp să rumeg informația, să o înțeleg și să o rețin.

10% DISCOUNT PENTRU ACEST MASTERCLASS DESPRE RELAȚIILE DE CUPLU, PÂNĂ PE 16 DECEMBRIE!

Iar pentru că mi-a plăcut mult ce am descoperit, am discutat cu echipa Life University ca să vă pot oferi și un COD DE DISCOUNT pentru 10% OFF: Robert10, vare va fi valabil până pe data de 16 decembrie.

Așadar, vă puteți înscrie la curs, folosind codul, !

Despre platforma LIFE UNIVERSITY:

Platforma de cursuri online Life University este un portal exclusivist unde experți de top oferă valoare, sfaturi, know-how, inspirație, secrete, strategii, metode și tactici care funcționează. Astfel, dezvoltarea devine ușoară, când avem la dispoziție instrumentele potrivite.

Masterclass-urile Online sunt sesiuni video înregistrate cu top experți sau top performeri din diferite domenii (actorie, muzică, sport, fashion, style spiritualitate, cooking, make-up, sănătate, etc).

Odată achiziționat un masterclass, se poate viziona oricând, de pe laptop, telefon sau tabletă.

Prin aceste cursuri se facilitează legătura între top performeri/experți/modele din România sau din lume și oamenii care vor să se dezvolte sau sunt curioși și dornici să învețe de la cei mai buni pe subiecte practice.

Dincolo de a urma cursurile în propriul ritm, mai sunt puse la dispoziție o serie de alte opțiuni pe platformă, menite să asigure o dezvoltate rapidă, interactivă și plăcută. Așadar, educația online este dusă la un nou nivel.

Platforma Life University își propune ca, până în anul 2030, să fie urmate peste 1.000.000 de cursuri. WOW!

 

Sper să vă fie super util cursul despre relațiile de cuplu, cum sper să descoperiți și alte cursuri interesante, pe platformă. Sunt o mulțime de opțiuni acolo și sigur unele dintre ele sunt potrivite fie vouă, fie prietenilor voștri. Iar prețurile sunt mai mult decât rezonabile, comparând cu cele ale cursurilor online, pe care le găsiți pe alte platforme internaționale. 🙂

Cu drag, Robert.

Fotografiile din articol sunt realizate de Visuals Of Theodor.