În ultima perioadă mi-am tot pus întrebarea dacă există vreun loc în București, unde să se predea un curs de limba engleză într-un mod interactiv și interesant, în același timp. Așa, pentru viitorul lui Ingrid, care se speria de limba aceasta ca de Baba Cloanța. Mai ales când a trebuit să o înscriem la școală. Vă spun în materialul următor de ce se temea Ingrid de limba engleză, dar și cum am descoperit centrul Flying Colours, care pare să fie o super opțiune pentru copiii noștri, ai tuturor. Poate sunteți în căutare și devine o opțiune de luat în seamă pentru voi. 🙂

Vreau să vă spun din start că noi nu suntem genul de părinți care să impună copiilor o mie de cursuri și activități extra școlare, dacă ei nu își doresc asta. Totul a pornit dintr-o curiozitate a mea, în perioada în care discutam cu Ingrid că un curs de limba engleză pentru începători ar ajuta-o să treacă peste teama de a începe școala.

De ce avea această teamă? Ei bine, iată contextul: în ziua în care am mers să o înscriem, unii dintre copii erau în curte, la joacă, alături de profesoara lor de engleză. Care nu vorbea limba română. Ingrid și-a imaginat că așa se va întâmpla când va merge și ea la școală, iar pentru că ea nu știe decât niște cuvinte în engleză, ideea a speriat-o.

Când am mers la să o înscriem pe Ingrid la școală, copiii erau în curte și vorbeau doar în limba engleză cu teacher. Iar acest aspect a speriat-o destul de tare. Așa că am căutat soluții să o ajut.

 

Între timp, a început școala, iar ea s-a liniștit, după ce a descoperit că, într-adevăr, profesoara ei se raportează la nivelul fiecăruia. Și că învățatul este o joacă. Și pentru că ea consideră suficient cât face la școală, în acest moment, am decis să îi dau pace, până când mai crește și va dori să studieze mai mult.


Dar dacă tot am făcut research pe la alți părinți, colegi de breaslă, haideți să vă povestesc, totuși, despre centrul Flying Colours, din București. Prima dată am citit despre ei pe blogul Laurei Frunză, care are un material scris foarte în detaliu, care m-a convins. Experiența fetei sale, Eliza, adolescentă fiind, a fost una extraordinară.

Apoi am descoperit că Laura a câștigat cursul la un concurs organizat de Alina de la blogul Familia Hai Hui, așa că am căutat detalii și la ea. Și iaca așa m-am convins să studiez mai bine terenul. Așa că dau informația mai departe. 🙂

Centrul de limba engleză Flying Colours este situat în București și oferă o mulțime de cursuri, atât online, cât și offline. Ba, mai mult, nu este doar pentru copii, ci și pentru adolescenți și chiar adulți. Ceea ce mi se pare foarte cool.

Cursurile pentru copii sunt destinate vârstelor începând cu 4 ani, până la 14 ani, adolescenții sunt încadrați între vârstele 15-18 ani, iar cei care au peste 19 ani se pot înscrie la cursurile pentru adulți. Hmmm, adult la 19 ani? Eu sigur nu eram, dar nu mă simt nici acum, ce-i drept. 🙂

Ca extra detalii, să știți că Flying Colours sunt certificați conform Standardului DEKRA TRUSTED FACILITY, ceea ce înseamnă că sediul și toate sălile lor de curs sunt spații sigure din punct de vedere al protejării sănătății cursanților, părinților, trainerilor, dar și al echipei de lucru.

 

De asemenea, se pot urma cursuri Cambridge de pregătire pentru examenele la limba engleză, iar toți cursanții lor au avut promovabilitate 100%, ceea ce mi se pare, din nou, foarte tare.

Bineînțeles, totul sună bine pe foaie, dar pe mine m-a convins experiența celor două mame, pe care le-am menționat mai sus. Așadar, vă invit cu drag să intrați pe site-ul Flying Colours și să studiați toate opțiunile, dacă sunteți în căutare de astfel de cursuri. Atât pentru voi, cât și pentru cei mici.


Mie mi-a plăcut viziunea și misiunea lor, așa că voi da o încercare cursurilor pentru adulți avansați, zona de business, fiindcă vreau să îmi îmbunătățesc engleza și mai mult. Și pentru că mă pregătesc de niște pitch-uri internaționale, așa că nu ar fi rău să fiu mai bine pregătit, nu? Imediat ce voi stabili data de începere a cursului, vă voi anunța. 🙂

Mai mult, am planuri mari: după aceea va urma un curs de limba franceză, după care unul de limba arabă. Sunt ambițios. 🙂 Când voi descoperi și acele cursuri, vă voi povesti.

Deocamdată, dacă sunteți în căutare de cursuri de limba engleză pentru voi, pentru copii sau pentru adolescenți, vă invit să accesați site-ul și să vedeți dacă vi se potrivește ce găsiți acolo.

Cu drag, DaddyCool.