Permiteți-mi să vă întrerup puțin activitatea zilnică. Uneori prea multă și deseori superficială față de adevăratele probleme cu care ne confruntăm. Pe care nici măcar nu le acceptăm de teamă că sunt prea multe, prea mari și aproape imposibil de rezolvat. Am să vă fac un anunț important: s-a pierdut BUNUL SIMȚ! Vrem schimbare, dar uităm că aceasta începe chiar de la noi…


Din păcate, bunul simț pare să nu ne mai fie în ADN și mă tot întreb ce s-a întâmplat de ne-am schimbat așa de mult în rău? Nu mai înțelegem ce înseamnă să respectăm oamenii din jur, să ne respectăm părerile, să respectăm natura și așa mai departe. Dar suntem vocali și cerem o schimbare. Dragilor, această schimbare vine din noi.

De ce nu le vine natural oamenilor să facă lucruri bune? Să nu arunce pe jos? Să păstreze curate orașul și mediul în care trăiesc. De ce trebuie să convingi pe cineva să facă un lucru ce nu are nevoie de convingere din exterior? Oare de ce e nevoie ca alți oameni să încerce să te convingă pe tine că nu este normal să faci din orașul, țara în care îți faci veacul, o cocină?

MommyCool schimbare bunul simt DaddyCool 2

Cum se face că un copil de 3 ani, așa cum este Ingrid, adună gunoi de pe stradă când îl vede și tu, omule de nimic, arunci tot ce prinzi la mână, fără o fărâmă de remușcare??? Am mers 30 de minute pe jos în marea capitală europeană București și m-am îngrozit. Motivul este clar, în pozele care însoțesc acest articol.

Aș vrea ca lucrurile să nu rămână așa! Dacă vă place în cocină, vă invit să o amenajați acasă la voi! În public nu mai merge așa! Unde vreți să se ajungă? Nu vă e rușine să aruncați orice mizerie pe jos, pur și simplu? Nu vreau să-mi imaginez în ce fel arată casele voastre…

MommyCool schimbare bunul simt DaddyCool 5

Ceva în capul meu nu se leagă. De ce nu vreți să fiți prieteni cu mediul înconjurător, cu natura, cu orașul în care vreți să vă fie bine? Este exact ca atunci când vrem să fim iubiți, dar noi nu ne iubim pe noi înșine!

Nu mai spuneți că la noi nu se poate, pentru că nici măcar nu încercăm. Doar cerem o schimbare! Dar ce oferim înapoi?

 

„Munții mei iubiți au cancer! MUNȚII NOȘTRI au cancer! Un mare cancer al cărui vinovați suntem noi, oamenii, și la a cărui extindere contribuim din plin! Prin neimplicare, prin ignoranță, prin lipsa de educație, prin lipsa de compasiune, prin egoism și prin faptul că prea puțin ne dorim să lăsăm în urmă o lume mai bună decât am găsit. Credem că totul ni se cuvine, aici și acum!“ Alex Găvan – Un OM simplu, care își dorește o țară verde, pur și simplu.

Nu doar că nu ne dorim să lăsăm în urmă o lume mai bună decât am găsit, dar și distrugem tot ce am găsit. Termitele vor deveni geloase curând pentru capacitatea românului de a face totul praf, în timp record.

MommyCool schimbare bunul simt DaddyCool 3

Oameni buni, puterea exemplului este salvarea noastră! Nu mai gândiți negativ, nu eliminați șansele înainte de a le oferi. Nu suntem cu toții la fel. Tocmai din acest motiv consider că este momentul să luptăm din toate încheieturile, să credem până în ultima secundă, să inspirăm, să îi certăm, să le explicăm, să nu cedăm. Pentru că, în final, miza pentru care luptăm este un loc mai bun, mai verde și mai curat pentru noi. Mai ales pentru copiii noștri!

România nu este  așa cum are eticheta pusă. Nimic nu este permanent. Totul se poate schimba, la fel și mentalitatea.

 

Tot mai mulți oameni frumoși inițiază campanii verzi, din dorința de a schimba ceva, cu sufletul deschis și dorința de a face lumea un loc mai bun. Nu îi mai judecați, în loc să îi sprijiniți!

Așa este și inițiativa Sânzianei Negru, #Clean RomaniaChallenge. Fix pe sufletul nostru. Nu mai putem sta în spate, cu mâinile în sân. Nu ne mai putem preface indiferenți.

MommyCool schimbare bunul simt DaddyCool 4

Noi am ieșit azi la curățenie. Am ales cartierul în care stăm deocamdată, un loc în care, de cele mai multe ori, este imposibil să mergi fără silă. Este mereu multă mizerie, cu românași care beau bere și sparg semințe. De câte ori trec și îi văd am același gând: ah, dacă aș avea o putere! Și suntem, vezi Doamne, în centrul Bucureștiului. Azi stau și mă gândesc… că putere avem cu toții, dar e al nabii de important în ce o investim!

Dacă ar face fiecare dintre noi măcar puțin, cu siguranță schimbarea nu ar întârzia să apară!

 

MommyCool schimbare bunul simt DaddyCool 6

Aud prea des tineri care spun că nu mai avem nicio șansă, că e prea greu să schimbi mentalitatea, că nu ai cu cine. Vă rog tare mult să nu rămâneți blocați cu gândurile acestea. Este păcat să încetați să credeți!

Fie că vă doriți să ajutați animalele, bătrânii, copiii, mediul sau întreaga Planetă, este important să faceți primul pas. Cu cât ne adunăm mai mulți, cu atât șansele ne cresc!

MommyCool schimbare bunul simt DaddyCool 7

Vă aștept la fapte bune, cu mic și mare! Pentru că noi ne inspirăm copiii să devină viitori adulți minunați, responsabili și cu respect pentru tot ce au în jur!

Cu drag și cu mari speranțe, Ana.