Călătorim mult, călătorim oriunde, călătorim cu prieteni, dar mai ales călătorim cu familia noastră, alături de Ingrid! Și nu regretăm nimic. 🙂 Iar asta vă îndemnăm și pe voi să faceți. 🙂
Să nu credeți o secundă că ei nu înțeleg călătoriile. Gândiți-vă că un copil care își simte părinții fericiți, liniștiți și relaxați în vacanță, este un copil liniștit.
Nu spune nimeni că e ușor, dar din momentul în care devenim părinți, nimic nu se mai măsoară în ușor și greu. Ci doar în fericire , dragoste și împlinire. Și ce poate fi mai frumos decât să descoperi locuri interesante, țara, lumea prin ochii lor?
Chiar dacă nu e facil deloc, știți ce ne face nouă călătoritul mai ușor?
- Alăptatul. De fiecare dată când lui Ingrid i se face foame, eu sunt acolo și nu trebuie să pierd vremea pregătind chestii pentru că sânul meu e chiar lângă ea.
- Cărțile. Poate sună ciudat, dar Ingrid „citește” încă de pe la un an. Nu, nu suntem genul ăla de părinți care spun despre copilul lor că este cel mai cel, chiar și atunci când nu e cazul. „Citește” pentru că i-am luat cărți în care imaginile povestesc de la sine. Au puține cuvinte pentru ca noi să putem să îi creăm și o poveste, dar imagini care sunt super simpatice și potrivite pentru copii. O ajută să repereze animalele în imagini și îi face o plăcere deosebită să răsfoiască. Ceea ce mă face să cred că va avea plăcerea să citească și pe viitor. Pentru că, odată cu vârsta, va crește și complexitatea cărților. Eu așa cred, rămâne de văzut. 🙂 Acest obicei ne e de mare ajutor atunci când călătorim în mașină, tren, avion etc.
- Calmul cu care alegem să tratăm orice situație neprevăzută care apare. Avem parte și de oboseală, și de tensiuni, dar ele ne echilibrează. Trecem cu bine peste orice și, atunci când intervin probleme, respirăm adânc și gândim pozitiv. În plus, ne asumăm întotdeauna alegerea făcută. Faptul că am ales să călătorim cu Ingrid. De fapt, în acest moment nu ne închipuim călătoriile fără ea.
Știți de ce spun asta? Pentru că nu o dată ne-a fost dat să vedem părinți care țipă la copiii lor, care îi lovesc, nu au răbdare și îi bruschează, de parcă ei ar avea vreo vină pentru frustrările și nervii lor. Soluția este să vă asumați că ați ales să călătoriți alături de copilul/copiii vostru/voștri și să faceți echipă în îngrijirea lui/lor.
- Sistemul de purtare. Este „pure gold” în vacanțe. Dar este foarte important să aveți mare grijă atunci când alegeți sistemul. Trebuie neapărat să ținem cont de anumite lucruri, despre care o să vă povestesc mai multe într-o postare viitoare.
Revenind la povestea noastră, nouă ne place la nebunie să călătorim cu Ingrid. De fapt, chiar în momentul în care scriu aceste versuri suntem în avion, în drum spre Belgia. Mergem să o vizităm pe Mămica lui Noah (a lui Lukas & a lui Elias) și pe Adi. Abia așteptăm să-i cunoaștem pentru că nu ne știm decât din lumea virtuală, de pe Instagram. 🙂
Ce ne place cel mai tare este că fiecare călătorie aduce cu ea emoții, trăiri și tot felul de momente care ne vor rămâne mere întipărite în minte. Și, ca să nu fie excepție de la regulă, cu o zi înainte de excursia noastră Ingrid s-a trezit cu o super răceală. Și nu prea îți dorești asta înainte de o vacanță, nu-i așa? 🙂
„De fiecare dată când călătorim avem parte de emoții, trăiri și momente care ne vor rămâne mereu întipărite în minte!”
Norocul nostru este faptul că eu cred foarte tare în puterea plantelor, dar și în faptul că, prin laptele matern, se transmite absolut tot către copil. Așadar, așa am ales să o tratez pe Ingrid. Am luat eu tratament cu ulei de cimbru, mlădiță de lemn câinesc (chestii homeopate, evident), i-am pus și ei în apa pe care o bea niște mlădiță și mi-am îndreptat toată puterea, energia și încrederea asupra ei. Așa că am plecat cu cele mai bune gânduri spre Larisa, Adi și cei trei minunați ai lor.
„Călătorim cu Ingrid sub tratament homeopat, dar ea este o luptătoare!”
Acum Ingrid e bine, încă sub tratament homeopat, dar o lupătoare. Se face bine mai repede decât ne puteam închipui și deja înțelege schimbările care intervin în corpul ei. Înțelege de ce tușeșe, de ce îi curge nasul, de ce corpul ei e mai cald etc. Și luptă să se facă bine printr-o stare de energie pozitivă și un chef de joacă extraordinar.
Aveți încredere în copiii voștri. Sunt mult mai puternici decât ați putea crede, dar trebuie să le insuflați asta. De asemenea, credeți în voi ca părinți! Credeți în puterea de vindecare a corpului uman! O să aveți parte de surprize extraordinare!
„Credeți în copiii voștri! Capacitatea lor de vindecare este extraordinară!”
Despre întreaga noastră aventură în Belgia, îl las pe DaddyCool să vă povestească. Am avut parte de câteva zile memorabile alături de Larisa, Adi, Noah, Lukas și Elias, așadar asfel de momente trebuie musai povestite în amănunt! 🙂
Cu drag, Ana Novic