Cred că e foarte important să îi învățăm pe micuții noștri să protejeze planeta în care locuim. Tocmai de aceea am să susțin întotdeauna inițiative care militează pentru acest lucru. Cred că planeta Pământ e minunată și trebuie tratată cu grijă, așa că vin să vă povestesc despre un eveniment tare fain!

Weekendul acesta (3-4 iunie), cei mici sunt invitaţi să sărbătorească Ziua Internațională a Mediului și să contribuie la salvarea planetei! 🙂

Timp de două zile, între orele 14:00 şi 18:00, Centrul Comercial Sun Plaza va organiza ateliere creative. Acestea îi învaţă pe copii cum să protejeze planeta şi să transforme materialele reciclate în obiecte utile.

„Săptămâna distracțiilor dedicată Zilei Copilului se încheie cu un eveniment special, educativ. Dorim să cultivăm responsabilitatea socială și spiritul ecologic la nivelul întregii familii. Aşteptăm cât mai mulţi SuperEroi să se alăture cauzei noastre şi să deprindă abilităţi supranaturale de reciclare!”, adaugă reprezentanții Sun Plaza.

DaddyCool planeta

Sâmbătă şi duminică, timp de patru ore, copiii vor intra într-un spaţiu magic. Acolo vor avea puterea de a transforma materialele aruncate, vechi şi uitate, în obiecte haioase sau cadouri de suflet pentru cei dragi. Biletul de intrare la ateliere este 1 kilogram de hârtie sau 5 sticle de plastic, pentru reciclat.

„Cei mici vor învăța, prin joc și distracție, cât de important este să folosească eficient resursele epuizabile pe care planeta la are…”

 

Apoi, sub îndrumarea unor traineri dibaci, SuperEroii vor învăţa cum să aducă la viață materialele ce pot fi reciclate. Le vor transforma în jucării, penare şi decoraţiuni precum rame foto, flori sau peisaje din hârtie. De asemenea, vor descoperi că stă în puterea lor să salveze planeta.

Cei mici vor învăța astfel, prin joc și distracție, cât de important este să folosească eficient resursele epuizabile ale Pământului. Să economisească și să recicleze. În plus, toţi vizitatorii centrului comercial vor putea afla din panourile de informare situate în zona expo diverse modalităţi de a recicla şi de a contribui la protejarea mediului înconjurător.

DaddyCool planeta

Toți participanții la activități pot imortaliza momentul în spaţiul foto al SuperEroilor, special amenajat. Astfel, vor pleca acasă cu o amintire de neuitat și o lecție de educație ecologică.

Partenerul principal al evenimentului este Asociația Planeta Verde, un ONG dedicat acţiunilor de protejare a mediului înconjurător.

Ziua Internaţională a Mediului este sărbătorită la nivel mondial pe 5 iunie, iar evenimentul din Sun Plaza are rolul de a trage un semnal de alarmă cu privire la degradarea planetei. Cool!

Așadar, dacă nu aveți alte planuri pentru acest weekend, îi puteți învăța pe cei mici cum să salveze planeta. 🙂

Cu drag, DaddyCool!

 

Foto: PR, Stefan Steinbau (Unsplash.com)