Zilele trecute am primit o invitație interesantă, pe care m-am decis să o accept. Să merg la Bușteni, în munți, ca să văd unde și cum ia naștere cea mai bună apă minerală plată pentru sugari și copii mici. Care poate fi consumată, de asemenea, de întreaga familie. A fost o aventură și vă invit să o trăiți și voi alături de mine. 🙂

29 iunie nu a fost chiar cea mai răcoroasă zi din an, iar deplasarea către Bușteni venea numai bine, în mintea mea. Având în vedere că la munte e, teoretic, mereu ceva mai răcoare decât în oraș, m-am gândit că pot să mă bucur de temperaturi decente. Măcar preț de câteva ore. Mă rog, aveam să aflu că mă înșelam. 🙂

DaddyCool apa

Invitația pe care am primit-o a venit din partea grupului Romaqua. Acesta a sărbătorit chiar ieri 10 ani de existență pe piața românească a brandului frățior mai mic, Aquatique. Sau, cu alte cuvinte, „cea mai bună apă minerală plată pentru sugari și copii mici”.

Am auzit de brandul lor în diverse contexte, dar nu știam că se laudă cu performanța de a fi cea mai bună apă. În plus, știm cu toții cum funcționează lucrurile zilelor noastre: marketing și iar marketing. Teoretic, cel puțin. 🙂

DaddyCool apa

Dornic să văd cum stau lucrurile cu adevărat, m-am prezentat frumușel la ora 08:00 la sediul din București. Acolo m-am întâlnit cu alți bloggeri și oameni de presă, alături de care urma să fac deplasarea către Bușteni. Unde se află fabrica Romaqua, locul în care se îmbuteliază această apă-minune.

Auzisem de brandul de apă Aquatique, dar eram curios să aflu cum a devenit „Cea mai bună apă minerală plată pentru sugari și copii mici.”

 

Îmi place să cunosc oameni noi prin intermediul deplasărilor mele. Așa că Universul le așează mereu cum trebuie pe toate. Nici bine nu am ajuns la locul cu pricina și m-am întâlnit cu Andreea Vasile, o jurnalistă și bloggeriță alături de care urma să-mi petrec aproape întreaga zi.

Andreea este foarte mișto, scrie pe www.andreeavasile.ro povești despre viață & oameni ca noi, și a fost partenerul ideal de drum pentru mine. Am povestit o groază de lucruri interesante, am râs, ne-am distrat, am mâncat covrigi și am băut bere împreună. Știți voi, genul acela de tipă super cool și relaxată, de care nu are cum să nu-ți placă. 😀

DaddyCool apa

Când am ajuns la Bușteni mi-am dat seama că m-am înșelat în privința temperaturilor mai scăzute. Dar eram curios să aflu informații interesante, așa că m-am străduit să trec peste acest aspect. Am urcat în gașcă cu telecabina ca să putem vedea izvorul din care provine apa, iar peisajul de pe traseu mi-a tăiat răsuflarea. În același timp, m-a făcut să și uit cât de cât de canicula de afară.

Societatea Română de pediatrie recomandă această apă atât pentru prepararea hranei bebelușilor, cât și pentru consumul frecvent al întregii familii.

 

Am pornit apoi spre fabrică. Urma să luăm parte la o conferință de presă alături de echipa Romaqua: Radu Lăzăroiu – director general, Mihaela Drăghici – director PR și domnul Nicolae Șarvari – director al diviziei Bușteni.

Ei ne-au povestit de ce este Aquatique o apă care se bucură de atât de mult succes în rândul mamelor din întreaga țară și de ce este o apă pe care o putem consuma liniștiți alături de întreaga noastră familie. Mi s-au părut niște oameni foarte calzi, deschiși și onești în privința informațiilor furnizate.

DaddyCool apa

Înainte de toate, trebuie să știți că Aquatique a luat naștere pe data de 29 iunie 2007 și face parte din grupul Romaqua. Acolo unde există deja de foarte multă vreme fratele mai mare, Borsec. Mai exact, din anul 1806, atunci când au fost îmbuteliate industrial primele sticle.

Strategia grupului Romaqua nu a fost niciodată să sufoce publicul consumator prin marketing, ci să îi câștige încrederea treptat…

 

Borsec e deja un nume impunător pe piață, iar Aquatique avea misiunea să crească natural, în timp. Și să convingă publicul, exact așa cum a făcut-o și fratele mai mare. Iar acest lucru s-a întâmplat. 10 ani mai târziu, brand-ul se bucură de rezultate care îi fac mândri pe oamenii din conducere:

  • „Grand Gold Metal” de la Institutul Internațional de Selecție a Calității, Monde Selection, Bruxelles – 2008

 

  • Câștigătoare la categoria „Apă minerală plată pentru sugari și copii mici” –  top realizat de către revista Forbes și D&D Research, în perioada iulie-septembrie 2016.

DaddyCool apa

Mi-a plăcut foarte tare un lucru pe care l-a spus Radu Lăzăroiu cu privire la marketing. Strategia grupului nu este să sufoce publicul consumator. Ci să îi câștige încrederea treptat, convingându-l că toate informațiile pe care le furnizează sunt adevărate. Și că apele lor sunt, într-adevăr, de foarte bună calitate. Ei bine, o bilă albă din partea mea pentru acest lucru. 🙂

Aquatique îşi are izvorul în inima munţilor Carpaţi, la o altitudine de 1.100 m. În zona protejată Parcul Natural Bucegi, rezervaţia naturală Abruptul Prahovean.

DaddyCool apa

Pe piața apelor minerale naturale, Aquatique are o cotă de piață în volum de peste 5% (ianuarie-mai 2017), conform datelor companiei. Exportul de apă minerală naturală oligominerală Aquatique se realizează în China, iar anul acesta se preconizează intrarea pe piața Statelor Unite și a Marii Britanii.

De ce este această apă atât de bună?

 

Creșterile spectaculoase se datorează în special calităților intrinseci ale apei și anume conţinutului extrem de redus în sodiu, 1 mg/l.

De asemenea și conținutului scăzut în minerale, reziduul sec fiind de 104 mg/l. Aceste calități o recomandă pentru prepararea hranei bebeluşilor. La fel o face și Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului „Alfred Rusescu”, după un studiu clinic amănunțit.

Conținutul redus de minerale asigură o hidratare optimă și purificarea zilnică a organismului, de aici și recomandarea consumului său de către întreaga familie.

În plus, este foarte bună și în dietele fără sare ale adulților. Nici Societatea Română de Pediatrie nu îi infirmă calitățile. Ba chiar o recomandă cu încredere! 🙂

DaddyCool apa

Ziua de ieri a fost plină de informații extrem de interesante și utile, iar eu sper că vi le-am furnizat pe cele mai importante. 🙂

Consumul de lichide este esențial pentru sănătatea noastră, încă din primele zile ale vieții. După ce bebelușii nu mai sunt alăptați, este vital să-i menținem hidratați cu ajutorul apei. Iar calitatea ei este foarte importantă.

Se recomandă ca apa consumată ori cea folosită pentru gătit să aibă un conținut scăzut de minerale (sub 120mg/L). În ceea ce privește hrana și hidratarea bebelușilor, societățile de pediatrie recomandă ca acesta să fie sub 20mg/L.

DaddyCool apa

Având în vedere că 60% din corpul nostru este apă, 80% din creierul nostru este apă, iar majoritatea alimentelor au ca substanță primordială apa, excursia de ieri m-a convins și mai tare că trebuie să fim foarte atenți ce fel de apă folosim. Atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri. Iar Aquatique este o variantă excelentă.

Nu știu ce fel de apă folosiți voi, dar în caz că nu știați ce brand să alegeți de pe piață, poate că informațiile de mai sus v-au ajutat să vă faceți o idee mai clară. 🙂

DaddyCool apa

S-au discutat mult mai multe subiecte ieri. De la traseul pe care îl parcurge apa de la izvor până la fabrică, la peturile în care este introdusă. Și multe alte lucruri, însă despre acestea poate vom povesti cu altă ocazie.

Este, într-adevăr, un proces fascinant, iar ieri am avut ocazia să văd o parte din procedee chiar în fabrica de la Bușteni, unde am descoperit o grămadă de mașinării tare interesante. 🙂

Cu drag, DaddyCool!