Anul acesta, Crăciunul ne prinde în formula completă și îmi aduce un cadou pe care mi l-am dorit de foarte mult timp: un tablou. Dar nu orice tablou, ci unul perfect. Personajele din el suntem chiar noi, iar autor este Dumnezeu. E un tablou cu valoare inestimabilă și reprezintă imaginea care definește, pentru mine, anul 2015: familia!

A fost, de departe, cel mai frumos an pe care mi-a fost dat să-l trăiesc, dintr-un singur motiv și cel mai important: a venit pe lume fiica noastră, Ingrid.

daddycool crăciun

De 6 luni Ingrid îmi demonstrează că cele mai frumoase vise devin realitate și odată cu ea am învățat atât de multe lucruri încât simt că în fiecare zi evoluez ca om.

daddycool crăciun

daddycool crăciun

daddycool crăciun

A fost un an cu de toate: bucurie, emoție, agitație, adrenalină, extaz, dar și sentimente contradictorii, frustrări și dezamăgiri. Aș fi ipocrit să spun că a fost totul roz, dar important e că mie nici măcar nu-mi place rozul, așa că pentru mine definiția unui an mișto e formată din mai multe culori. 🙂

daddycool crăciun

daddycool crăciun

Iar cel mai important este că, de-a lungul vieții, am învățat să lupt întotdeauna pentru ceea ce îmi doresc și mi-am demonstrat că visele se împlinesc mereu, chiar dacă nu la momentul la care ne așteptăm. E întotdeauna loc de evoluție pe plan personal, dar și profesional, așadar probabil că nu am fost încă pregătit în 2015 pentru planurile mari pe care le-am avut.

daddycool crăciun

daddycool crăciun

Tot în 2015 am învățat un lucru foarte important: să renunț la oamenii care nu îmi aduc nimic bun în viață. Să nu mai trag de „amintiri”, dacă intenția de continuitate nu e de ambele părți. Să las oamenii să respire în propriul ritm și să fac loc în inima mea pentru persoane care merită cu adevărat. Care voiau să intre în viața noastră, dar nu prea aveau cum. Și bine că le-am făcut loc pentru că finalul de an ne-a adus în dar niște oameni minunați.

daddycool crăciun2015 mi-a demonstrat, încă o dată, că oamenii te iubesc întotdeauna pentru ceea ce ești, simt când ești sincer și rezonează cu naturalețea, motiv să mă bucur iar și iar pentru faptul că sunt exact așa cum mă citiți, că în familia mea totul e autentic și că nu vom face niciodată ceva doar ca „să dăm bine”. Că lucrăm întotdeauna doar cu oamenii pe care îi simțim pe aceeași lungime de undă și ne implicăm doar în proiecte ambițioase, chiar și cu riscul de a da greș. Până la urmă, atât eu, cât și Ana, am muncit pentru tot ce avem și nu am ales niciodată calea cea mai ușoară.

daddycool crăciun

Am avut tendința să cred că finalul de an nu a fost unul prea grozav, dar m-aș fi înșelat amarnic dacă aș fi rămas cu acest gând. Ba, din contră, e un final minunat: sunt sănătos, fetele mele sunt sănătoase, familia mea e bine, am cunoscut oameni minunați, am avut ocazia să ajut oameni încercați de soartă, să aduc bucurie pe chipul unor copii, iar primul Crăciun în 3 e scos din cel mai frumos basm. Ce aș putea să-mi doresc mai mult?

Ce vreau de la Moș Crăciun? El mi-a dat încă de anul trecut cel mai frumos cadou: pe Ingrid în burtica Anei. Mai vreau încă două cadouri la fel, dar la momentul potrivit. 😀

daddycool crăciun

În rest, vreau să fim sănătoși. Acesta este lucrul pe care i-l cer lui Dumnezeu în fiecare seară. De sănătate am nevoie ca să mă pot bucura de celelalte lucruri pe care mi le mai doresc: liniște, fericire, putere de muncă și inspirație. 🙂 Ceea ce vă doresc și vouă!

daddycool crăciun

daddycool crăciun

Mă pregătesc de venirea Moșului. Nu pentru mine, ci pentru cei dragi mie. Îmi place să primesc daruri, dar și mai mult îmi place să le ofer. 🙂

daddycool crăciun

P.S: Pentru că e prima dată când Ingrid îl așteaptă pe Moș Crăciun am ales ca, în locul unui brad artificial, să împodobim un brad natural, în ghiveci, pe care l-am procurat de la prietenii noștri, Silva Group Tineretului. Este cel mai frumos și bogat brad pe care l-am avut vreodată de Crăciun, iar după încheierea sărbătorilor de iarnă îl vom planta la noi în curte. Sperăm ca pământul să fie ceea ce îi trebuie și să crească mare și voinic. 🙂

daddycool crăciun

De acum încolo, vom repeta figura în fiecare an pentru că vreau ca Ingrid să înțeleagă importanța naturii în viața oamenilor. Iar noi trebuie să o protejăm, nicidecum să ne batem joc de ea.

Cu drag, DaddyCool

 

Foto: Dan Niculescu

Edit: DaddyCool

Picturi pe haine: Vera Holostencu