De-a lungul timpului am învățat că oamenii trebuie să fie prietenoși, deschiși, sinceri și veseli ca să poată strânge în jurul lor persoane de același gen. Și ca să evolueze! Nu cred în competiție și sunt de părere că întotdeauna trebuie să privim rezultatele bune ale celor din jur ca pe demonstrații clare că ambiția, determinarea și pasiunea aduc, în cele din urmă, succesul în orice domeniu am activa. Fără să ne uităm în ograda nimănui!

Vreau să-mi cresc fiica și viitorii copii în acest mod, iar Maria de la www.anaisbaby.ro împărtășește fix aceleași principii ca și ale mele, motiv pentru care am decis să ne unim forțele în cadrul unei ședințe foto speciale, care promovează sinceritatea și relaxarea de a te putea bucura de oamenii din jur. Totodată, vrem ca acest shooting să fie și un manifest care să atragă atenția asupra concepțiilor limitate conform cărora oamenii care „concurează” în același domeniu nu pot fi prieteni sau, mai rău, se prefac prieteni, dar în contexte diverse se bârfesc imediat ce prind ocazia. Ca în junglă!

daddycool iubește oamenii

Bârfa este un lucru foarte des întâlnit în lumea bloggerilor de pretutindeni și bineînțeles că nici în țara noastră nu avea cum să lipsească. Ne vedem la diverse evenimente, ne zâmbim frumos, ne pupăm pe obraz și ne complimentăm, dar când ne întoarcem spatele devenim subiect de discuție cu alte persoane, iar discuțiile respective nu scot în evidență calitățile și realizările noastre, ba dimpotrivă.

E drept, acest fenomen se întâlnește foarte des în rândul fetelor, dar credeți-mă că nici băieții nu se lasă mai prejos.

Nu am înțeles niciodată de ce oamenii aleg să invidieze altfel decât într-un mod pozitiv pe cineva. De ce le e mai ușor să găsească motive pentru care celălalt a reușit ceva pe căi mai puțin ortodoxe (spun ei), în loc să se gândească la cum ar putea să exceleze ei înșiși în domeniul în care activează? De ce să pierzi timpul convingându-te că X sau Y nu merită situația de succes în care se află? Pe bune? Doar atât poți?

daddycool iubește oamenii

Chiar de curând m-am aflat în postura în care îmi doream să organizez un eveniment la care să invit bloggeri din aceeași nișă pe care am ales-o și eu. Îmi și închipuiam cum oamenilor le va plăcea conceptul și vor participa cu drag, vor povesti pe blogurile lor mai departe ca să promoveze ideea de prietenie, de unitate, de susținere a comunității, când m-am lovit de ipoteza în care ei s-ar putea simți ofensați de faptul că eu vreau să organizez așa ceva, iar X sponsor mă susține. De ce pe mine și nu pe ei, cum ar veni? Uhm, nu am știut ce să răspund la treaba asta.

daddycool iubește oamenii

Eu, naiv din fire, am încercat să mă pun în locul lor: cineva mă invită la un eveniment foarte drăguț, al cărui concept este dedicat familiei. Îmi place, deci iau parte la el. De ce să nu o fac? Scriu despre el după aceea? Scriu, dacă m-am simțit bine pentru că vreau să le transmit oamenilor, cititorilor mei, ce chestii mișto se întâmplă în blogosfera românească și cum ar putea lua și ei parte la așa ceva. Și cum ne susținem unii pe alții, chiar dacă suntem toți bloggeri de parenting, de beauty, generali și așa mai departe. Mie așa mi se pare normal! Ei bine, se pare că mă cam înșel, iar evenimentul trebuie regândit. 😀

Atitudinea aceasta funcționează la majoritate, din păcate, indiferent de categoria socială și meseriile pe care ni le-am ales. Să moară capra vecinului prima și după aceea vedem noi cum ne descurcăm!

daddycool iubește oamenii

Ei bine, nu aceasta este educația pe care vreau să i-o dau lui Ingrid și mă voi lupta ca ea să înțeleagă faptul că nimeni nu e mai bun decât nimeni. Fiecare dintre noi suntem speciali și putem reuși absolut tot ce ne dorim. Trebuie doar să credem în visele noastre, să fim susținuți de oamenii din jur în explorarea pasiunilor, să avem libertate de exprimare, să muncim pentru ceea ce ne dorim și să căutăm întotdeauna soluții să devenim din ce în ce mai buni. Dar până va înțelege cu adevărat aceste lucruri, trebuie să o pregătesc pentru jungla în care se va aventura pe măsură ce va crește tot mai mare. 🙂

daddycool iubește oamenii

Vă spun sincer, nu am invidiat niciodată pe nimeni. M-am bucurat când alții au reușit și am căutat întotdeauna motivație în oamenii de succes din jur. Dacă ei au reușit, sigur voi reuși și eu. Voi deveni mai bun, voi schimba ce consider că trebuie schimbat și voi deveni cea mai bună versiune a mea. Sunt conștient că tot timpul avem lucruri de învățat, iar dacă nu am ajuns încă la nivelul pe care mi-l doresc înseamnă că nu e încă timpul meu și că mai am de învățat sau lucrat. Iar pentru cei care reușesc într-o perioadă în care eu nu, am cel mai mare respect. Nu-mi permit să judec oamenii ale căror povești, lupte, drame poate, nu le cunosc. Cine sunt eu să spun că ei nu-și merită succesul?

daddycool iubește oamenii

Ei bine, Maria e la fel. Și ea vrea să promovăm prietenia. Să le arătăm tuturor că suntem cei mai tineri bloggeri de parenting din România dar nu ne urâm, nu ne invidiem și nu ne e teamă că ne furăm joburile unul altuia. Fiecare are farmecul lui, stilul lui, poveștile lui, chiar și propria capacitate de endorsement, așa că nu prea avem cum să ne furăm pâinea de la gură.

Am ales să facem această ședință foto specială la Grădina Botanică din București pentru că, pe lângă prietenie, mai vrem să promovăm și dragostea pentru natură.

daddycool iubește oamenii

E simplu! Hai să iubim oamenii din jur, hai să ne susținem, să ne încurajăm, să ne respectăm și să ne încărcăm pozitiv unii de la alții. Doar așa putem merge înainte și evolua! 🙂

Draga mea Ingrid, iubește oamenii, iubește natura, iubește tot ce te înconjoară. Vei primi înapoi energia pozitivă de care ai nevoie ca să ajungi fix acolo unde îți dorești!

Cu drag, DaddyCool

 

Foto: Ciprian Ciulei/ Ciulei Film