În urma celor întâmplate în ultimele zile și nu numai, am un singur gând. Cred că soluția pentru români va fi o revoluție intelectuală. Iar lor, celor care ignoră revolta noii generații, le doresc conștiință! Pentru că atunci când o vor avea, le va fi tare greu să accepte tot răul pe care l-au făcut…

Nu am fost la protest zilele acestea. Am fost la cele din urmă. Nu pentru că nu am vrut, ci pentru că nu am avut cu cine să o lăsăm pe Ingrid. Domnul meu, cu suflet mare și cel mai frumos zâmbet, mereu gata să sprijine unde este nevoie, a reprezentat familia Fenomeneasa.

În prima zi, spre seară, mă hotărâsem să merg cu Ingrid măcar într-o zonă ceva mai distantă. Simțeam să fiu alături de semenii mei. Dar Robert mi-a spus la fix de gaze, așa că am dat înapoi. Am rămas așa, ca niciodată în urma unui protest. Cu sufletul pustiu, fără speranțe pentru această țară, care acum a rămas o ruină, o amintire frumoasă…

Felicitări, monștrilor, sunteți doar niște carcase fără creier și fără suflet. Sunteți degeaba și degeaba ați fost. Plecați de aici pe minus, chiar dacă vă credeți câștigați.

Chiar dacă ei se cred câștigați, vor pleca dintre noi pe minus!

 

Așa cum a zis o doamnă unui francez, într-un alt context: Românii sunt nemuritori! Da, cred că ne-am cam obișnuit să îndurăm, să nu spunem și să înghițim în sec. Și da, românul e puternic, dar ce te faci că ei sunt roboți, cu un singur program, bine stabilit. Sunt setați, însetați și fără scrupule! Încotro?

Eu nu le trimit gânduri negative, aleg să nu fac asta. Știu că sunteți dezamăgiți și supărați, fără speranțe spre un viitor mai bun și vă înțeleg perfect! Însă eu îmi doresc să vină la noi doar lucruri pozitive, pentru că în final doar așa avem armonie în familie și doar așa evoluăm sau construim frumos.

DaddyCool revolutie intelectuala MommyCool 2

Până de curând i-am urât destul de tare. Sau, mai bine spus, am fost tare mânioaasă pe toate situațiile create. Însă am realizat apoi că toate gândurile mai puțin de bine mă duceau și pe mine într-o zonă destul de negativă, deloc benefică. Nu degeaba se spune că tot ce trimiți în Univers se întoarce înzecit la tine.

Este atât de trist să vedem oameni răniți în urma dezastrelor naturale, dar este un dezastru să știm că ne-au fost răniți semenii de cei care ar fi trebuit să îi protejeze. Chiar și așa, ura și răzbunarea nu sunt calea spre fericire. Niciodată nu au fost.

DaddyCool revolutie intelectuala MommyCool 3

Pe mine cel mai tare mă dezgustă conceptul de „huligan plătit”. Nu îmi dau seama la ce nivel cu minus poți fi, încât să ajungi să îți trădezi frații pentru doi lei. Cum să ajungi să îți distrugi șansele spre un viitor mai bun pentru niște bani, de care nu ai parte? Nici nu vreau să mă imaginez în pielea unui astfel de personaj. Trebuie să fie trist, cu multe goluri…

Ajung iar să vă citez din acest domn special, Ovidiu Bojor:

„Pe cât de nepătruns e întunericul, o singură sclipire luminoasă e suficientă pentru a nu rătăci. Să ai în permanență un far călăuzitor. Dacă ai ales lumina, la ea vei ajunge!“

 

Haideți să gândim o scrisoare colectivă și să o trimită fiecare dintre noi la aceeași adresă: Uniunea Europeană. Să cerem ajutor, simplu, elegant și educat, așa cum suntem și cum ne reprezintă. Acestor roboți cu chip de om nu mai avem ce să le cerem, dar putem încerca mai sus.

Să facem o revoluție intelectuală!

 

Noi suntem pașnici și diplomați, suntem tineri și cu planuri frumoase pentru viitorul țării, pentru viitorul copiilor noștri! Nu vrem decât să ne fie bine, la noi în țară, acasă.

Îmi imaginez milioane de scrisori identice, cu un mesaj bine gândit și relatat, primite și deschise. Ar putea fi salvarea noastră și nu ne costă mai mult de o oră din viață, dar avem șansa de a scrie istorie în cel mai silențios și pașnic mod cu putință!

Suntem deștepți și muncitori, ne tragem dintr-un neam de mare frumusețe, dar parcă ne tot îndepărtăm de el. De câte ori văd fotografii cu locuri și oameni de acum 50 – 80 – 100 de ani, mă apucă melancolia. Ce clădiri, ce eleganță, ce emoții! Câtă simplitate și ce energie!

 

În afară de faptul că au dat mure la greu celor din PSD, 99,9% dintre oamenii prezenți azi în piață au fost așa cum îi vedeți mai jos: non violenți! Asta e România noastră, nu ce vor ei să arate la TV! #farapenali #joscoruptia #coruptiaucide

Publicată de Robert Diaconeasa pe Vineri, 10 august 2018

 

Vreau să fim și noi măcar puțin din ce au fost străbunicii noștri. Îmi doresc să avem șanse mai bune, să avem alte perspective. Îmi doresc SĂ AVEM perspective. Dar să le obținem cu cap, nu cu securea, pentru că suntem mai buni de atât. Să dăm un pas înapoi și să ne facem bine temele. Să nu mai plecăm în stradă fără un plan. Sau, mai bine, să nu mai ieșim deloc.

Să facem o revoluție intelectuală. Să ne luăm țara înapoi și să o lăsăm copiilor noștri curată!  Să le lăsăm o moștenire valoroasă. O țară mândră!  🙂

O revoluție intelectuală… Cât de ambițios sună. Dar acesta este gândul pe care îl tot am în minte și pe care simt să îl împărtășesc cu voi. Deja am început să îmi strâng o echipă și cât de curând revin cu ceva concret. Dacă veți simți să vă alăturați și să aflați ce plănuiesc, eu voi fi onorată.

Vă las cu bine. Cu pace. Cu drag, MommyCool

 

P.S: Bineînțeles, foarte important este să nu uităm să mergem la vot. Data viitoare, măcar acest lucru să nu fie pe lista regretelor noastre.