A fost odată ca-n povești, a fost ca niciodată, într-un cartier din București, un multitasking tată. 🙂 Căci așa devii, vrei-nu vrei, odată ce ai mai mult de un copil. Iar cum cel de-al doilea a intrat de foarte puțin timp în viața noastră, a trebuit să jonglez atât de bine cu toate task-urile din viața mea încât simt cum am început o nouă super aventură, cât pentru o viață.

De altfel, cea mai frumoasă aventură dintre toate cele trăite până acum. 🙂 Cum aș putea să nu împărtășesc și cu voi impresiile despre viața de double DaddyCool? Sunt sigur că am insight-uri utile. Așadar, notați, vorba uneia dintre profele mele de română din școala generală…

Nu știu dacă are legătură cu faptul că eu și familia mea ne-am decis să trăim în propria poveste și să nu ne raportăm niciodată la experiențele altora, dar se face că lucrurile s-au întâmplat întotdeauna exact așa cum le-am proiectat. Și, ce credeți, pare că trăim același lucru și în cazul nașterii celui de-al doilea copil al nostru. Un băiețel de data aceasta. Unul magic, de altfel, la fel ca și surioara lui, Ingrid.

E ceva cu acești doi copii ai noștri, căci amândoi au avut un parcurs special încă din burtică și s-au născut în zile cu semnificații importante pentru familia noastră.

 

În fine, aș putea scrie un roman numai despre treaba aceasta. Și poate că îl voi scrie într-o bună zi. Dar hai să revenim la oile noastre. Și să vă povestesc la cald, la FOARTE CALD, cum mi se pare că e noua mea viață, din postura de tată a doi copii.

Viata de tata family portraitAm acum doi copii de vârste diferite, cu nevoi diferite. Ingridisima are 4 ani și 5 luni, băiețelul nostru împlinește 11 zile la momentul la care scriu. Evident, am nevoie și de skill-uri diferite, pe măsura gabaritului fiecăruia. Dar știți ce? I can do this pentru că eu chiar sunt făcut să fiu tată. Prea mult mi-am dorit acest lucru și nu am cum să o dau în bară acum. Alături de Ana formez THE A TEAM și ne-am înarmat cu armele necesare cât să facem față tuturor schimbărilor, cu care ne acomodăm treptat.

Cea mai mare schimbare pe care eu o simt este trecerea timpului.

 

Fiind la foarte puțină vreme după naștere, Ana încă se recuperează, deci atenția ei poate fi concentrată doar pe băiețelul nostru, care are nevoie să fie alăptat constant, lăsându-i ei foarte puțin timp de somn. Am hotărât să schimbăm camerele, iar ea să doarmă cu piciul și eu cu Ingrida.

La început, am crezut că fac o afacere și câștig niște ore de somn, însă Ingrid are un somn de karatistă și până pe la 5 dimineața mă ține numai în scheme de Jiu Jitsu nocturn, așa că dorm iepurește ca nu cumva să-mi spargă dinții în timp ce dorm sau ceva.

Ca să nu mai spun că nu am efectiv cum să dorm dincolo de marginea saltelei fiindcă pentru toate schemele sale îi trebuie întreaga saltea. Și când spun „marginea saltelei” mă refer la o fâșie de 20-30 de centimetri, cât să încap într-o parte și să zic „Merci” că nu dorm pe jos. Pe la 5 AM obosește la antrenament și pot, în sfârșit, să o rostogolesc mai departe în pat și să încerc să mai dorm încă 3-4 ore. V-am spus, am început aventura vieții de până acum. 🙂

După ce mă trezesc chiaun, pune Roberte de o cafea și fă-i Anei o surpriză că și așa de 3 luni nu mai doarme nici 3 ore legate. Măcar o cafea bună să bea dimineața, până când se mai reglează situația cu orele de alăptat și prinde și un somn bun.

DaddyCool viata cu doi copii Ingrid

Sunt un tată și soț implicat. Chiar vreau să le fac pe toate: să îi acord atenția cuvenită Anei, să o ajut cu tot ce are nevoie. Între timp, să îi acord și lui Ingrid toată atenția mea. Nu vreau să simtă vreo diferență de comportament față de ea, odată cu venirea fratelui ei pe lume.

 

Vreau să merg la cumpărături, să fac și curat (dar aici am cedat și am angajat-o pe doamna Vali, Yessss), să verific mailuri, să fiu creativ, să fac proiecte frumoase, să dau randament în toate campaniile în care sunt implicat. Să plantez zeci de mii de copaci în locul celor care ar trebui, dar nu mișcă niciun deget, să filmez proiectele sociale pe care le fac pentru copiii din medii defavorizate, să merg la interviuri pe la televiziuni.

Să răspund la interviuri pe mail, să raportez proiecte, să scriu altele, să o duc pe Ingrid în parc, să o duc pe Ingrid la înot, să postez pe Facebook. Să postez pe Instagram, să scriu pe blog, să merg la evenimente ca să fac socializare, căci despre asta e vorba în industria asta și să fiu și acasă până la 20:00. 🙂

Pe bune că nu exagerez cu nimic, prin toate cele scrise mai sus. Chiar așa arată viața mea și probabil am omis unele chestii. Dar boy, oh, boy! Pe toate le fac pentru că „eu pot, eu sunt magician”, vorba lui Marian Rîlea. Cum, de altfel, poate fiecare dintre noi. Doar că nu căutăm destul de mult puterea în noi. 🙂

DaddyCool viata de tata 3

Recunosc, în acest moment timpul este cel mai mare sprinter pe care îl știu, mai ceva ca Usain Bolt, și fac eforturi notabile să țin pasul cu el. Daaaaaar nimic nu se compară cu bucuria de a fi alături de copiii mei. De a trăi din plin viața de tată de doi. De a-i cânta puștiului cel mic în timp ce lucrez pe laptop de acasă, în vreme ce-i veghez somnul de îngeraș. Bine, îi cânt în caz că dă semne să se trezească. Îmi place să cred că am o voce bună și-l liniștesc. Mă rog, alta ar fi părerea dacă ați întreba-o pe Ingrid. 😊)

DaddyCool viata de tata cu doi copii de-odata

DaddyCool viata de tata cu doi copii

Îmi place la nebunie să o văd pe Ingrid cum își protejează și iubește fratele, cum îl mângâie și dă spectacole pentru el.

 

Îmi place să fac în toate felurile atunci când vrea să îmi facă niște poze haioase. Îmi place să îmi dau refresh cu niște șervețele umede dimineața, cu el în brațe, ca să mă mai trezesc la viață după o noapte albă cauzată de karatele nocturne ale lui Ingrid. Îmi place să ne spălăm toți trei pe dinți împreună. Mă rog, juniorul mimează spălatul pe gingii cu degetele pe care și le suge, dar hey, e bine să setăm un exemplu de cât mai devreme, nu? 😊

Daddycool si copii spalat pe dinti

Daddycool viata de tata 2

DaddyCool ZEWA

Și îmi mai place un lucru mult. Să spun că am nevoie la toaletă și să mă refugiez câte 10 minute acolo. Ca să mai citesc niște pagini dintr-o carte pe care am început-o în forță, dar pe care lately nici măcar nu am băgat-o în seamă. Și e păcat fiindcă e despre creierul uman. Iar eu chiar vreau să știu ce se întâmplă acolo, la bază, și cine ia deciziile uneori. Hai, nu mă judecați fiindcă siiiiguuuur și voi fugiți în baie pentru un moment de respiro. Mi se pare chiar amuzant. E dreptul nostru la piua, din când în când. Ok, viața de tată e asumată, dar dați-mi voie să și respir un pic. Sper că nu vede Ana asta căci nici nu se compară cu toate eforturile pe care le face ea. 🙂

DaddyCool viata cu doi copii

În rest, chiar toate bune. Ne-am adaptat situației, ne-am asumat și suntem relaxați. Atât de relaxați că și juniorul doarme bine, trezindu-se doar să mănânce. Și face scandal doar câteva secunde, cât îl schimbăm. Adică Ana, că ea e profesionista în schimbat de scutece. Eu încă nu m-am băgat. Chestii de tată. 🙂  În rest, liniște și pace. Măi să fie, cred că am găsit rețeta parentingului asumat și relaxat, after all. Care ar fi în fiecare dintre noi, dacă nu am mai pleca urechea la toate nebuniile pe care le debitează toată lumea din jur.

Să fi găsit oare rețeta parentingului asumat și relaxat? Din postura de tată pentru două minuni, eu spun că am găsit rețeta perfectă pentru noi. 🙂

 

Anyway, ceea ce e clar, viața de tată de doi este o adevărată aventură. Și pentru că tot vorbim de aventuri, vă invit să luați parte la una super duper cool, organizată de prietenii de la ZEWA, care m-au și provocat, de altfel, să vă povestesc ceva super nice din viața mea.

DaddyCool ZEWA 2

M-am bucurat că am putut să fac legătura între viața noastră de acum și brand. Fiindcă sunt cu Ana de 7 ani și încă de când stăteam într-un apartament cu 3 camere din Dristor și eram la început de relație, eu am venit cu o singură condiție. Oricât de tineri și de săraci am fi, nu facem rabat de la hârtie igienică și folosim numai ZEWA cu piersică sau lavandă. 🙂

Ei bine, și iată-ne: 7 years later, căsătoriți, mamă și tată de doi copii, folosind tot gama lor. În toate treburile noastre de zi cu zi. Adicătelea avem deja o relație strânsă și chiar m-am bucurat de campania venită din partea lor.

Câștigați 10 trotinete electrice, 15 biciclete și, MARELE PREMIU, un BMW X1!!!

 

Daaaaaar asta nu e tot! Căci vorbeam de aventură și vă invit să câștigați cu ZEWA aventuri cât pentru o viață! Ce înseamnă asta? Înseamnă că avem pentru voi un SUPER CONCURS! Prin intermediul căruia puteți câștiga 10 TROTINETE ELECTRICE, 15 BICICLETE și MARELE PREMIU, un BMW X1! OLEEE!!!

Surprindeți-i pe cei dragi și împărtășiți clipe memorabile, prin intermediul premiilor ZEWA!

Tot ce trebuie să faceți este să cumpărați orice produs din gama lor de minim 20 de lei. Și să înscrieți bonul fiscal prin SMS la 1814. Sau direct pe site-ul www.promozewa.ro și intrați automat în cursa pentru acele super premii. Promoția este valabilă până pe data de 30 noiembrie, iar toate detaliile necesare le găsiți pe site. N-ați plecat deja la super market? 😊)

Viata de tata cu doi de-odata

Eu de când am aflat de promoție, am luat tot ce am prins. Și hârtie igienică posesoare de Aqua Tube, singurul din lume care poate fi dizolvat în apă. 100% biodegradabil. Și șervețele umede pentru față și mâini. Super utile, mai ales pentru momentele în care vreau să mă curăț rapid pe mâini ca să îl iau pe bebe în brațe. Și hârtia igienică umedă, perfectă pentru Ingrida la toaletă.

Mă rog, când am spus că am luat TOT ce am prins, nu mă refer chiar la tot. Tot ce e necesar prin casă, fiindcă nu luăm niciodată lucruri doar de dragul de a le lua. Știți deja că suntem o familie cât se poate de sustenabilă. Poate acum am luat un piiiic mai mult ca să am mai multe șanse de câștig. Ce, credeați că eu nu vreau BMW-ul? 😊)

Cu drag, Robert!