Azi vreau să vă vorbesc despre apă. Despre efectele ei asupra familiei și despre una dintre descoperirile noastre de aur cu privire la acest aspect. Dacă stăm să ne gândim, apa este aur pentru corpul nostru. Și trebuie tratată cu o importanță maximă fiindcă înseamnă sănătate. Cine nu vrea să fie sănătos, într-o lume poluată, în care găsim plastic și în cele mai îndepărtate colțuri ale ei? Ei bine, iată drumul nostru către o apă fără plastic.


Totul a început cu mutarea a șasea din ultimii doi ani. Da, știu, ne-am mutat de opt ori în doi ani, cu atelier și casă. De 7 ori doar cu locuința, dar aceasta este o poveste total aparte care merită chiar și un VLOG. Pe care îl vom face curând.

Cum vă spuneam, la mutarea cu numărul 6 am primit la pachet și un filtru de apă. A fost dragoste la prima folosire. Din acel moment, am știut că nu vom mai sta niciodată fără așa ceva în casă.

Timpul (puțin) a trecut, iar noi am rămas la fel de îndrăgostiți de filtru, dar nu și de casă. Așa că am decis să căutăm altceva. Am găsit mai curând decât ne gândeam și tare fericiți am fost. Daaaar am realizat că nu vom mai avea prețioasa sursă de apă.

Sursa de apă este foarte importantă pentru noi. Mutați în casă nouă, mi-am dorit un filtru de încredere, care să fie sustenabil și eficient din punct de vedere al costurilor.

 

Ne și gândeam la toate sticlele de plastic pe care urma să le aruncăm, la efortul de a căra baxuri de apă și la nesiguranța că bem o apă bună. Și, uite așa, am început eu să caut filtre. Dar o făceam total bulversată pentru că nu știam ce trebuie să caut. Ce este important să aibă un filtru, ce trebuie să facă sau să nu facă etc. Haaaoooosss! 😊)

Am cerut un semn, ceva de undeva, o mică pistă pe care să o urmăresc. Și iată că a doua zi o prietenă îmi împărtășea bucuria faptului că descoperise un super purificator de apă! Doamne, Universul mă iubește, clar!

Pentru mine este super important să găsesc soluții prietenoase cu mediul. Iar în mintea mea există des întrebarea: „De ce apa vine la pachet cu plasticul?”

 

Dacă apa ar avea gură, multe ar vrea să ne spună. Poate o fi influența copilăriei, căci acolo unde am crescut eu, apa încă mai curge liberă. Iar noi doar punem aceeași cană de metal pentru a ne servi.

 

Poate că uneori gândim la nivel restrâns și nu ne ajung gândurile până la finalitatea unui gest. Câți dintre noi se gândesc la sticla de apă și traseul ei după ce se termină conținutul?

Iar în luna de tranzit, când ne-am mutat și nu am avut purificator, am decis să strângem sticlele și să le ducem la un centru de colectare și reciclare. Un sac imens de pet-uri doar de la noi, într-o singură lună! De aici vă las să vă imaginați și să calculați. Nu stăm bine deloc!

Dar să vă întorc la descoperirea mea! Se numește Edelwasser și mă declar îndrăgostită de el. Vă las și ACEST LINK pentru a vă introduce mai bine în povestea lui. Iar pentru partea tehnică, vă las pe mâna specialiștilor din echipa Zepter, care vă vor îndruma cu mult drag și profesionalism. Căci noi am cerut consultație și ajutor de la ei.


Un lucru pe care îl trăiesc des, de când avem purificator de apă, este întrebarea legată de PH-ul apei noi: îl modifică, îl păstrează, care e treaba? Așa că am întrebat și am primit răspuns:

„Sistemele de purificare prin osmoza inversă nu influențează semnificativ nivelul pH-ului apei. Importantă este valoarea pH-ului apei furnizate la sursă.

În fiecare zi consumăm alimente (carne, lactate, cereale) și băuturi acide, ce au un nivel de aciditate semnificativ mai mare decât al apei.

Cu toate acestea, organismul nostru are mecanisme naturale, extrem de eficiente, care mențin homeostazia acido-bazică (echilibrul acid-bazic) și, implicit, un nivel stabil al pH-ului.”

 

Așadar, se presupune că organismul nostru tolerează un PH între 6,5 și 9, pe o scară de la 0 la 14, referindu-ne la nivelul de aciditate al apei. Cu toate acestea, organismul știe cum să își regleze singur valorile astfel încât corpul nostru să fie în regulă, la nevoie.

Renunțăm la plastic, iar banii economisiți pe apă îmbuteliată îi putem folosi într-un city break, de exemplu!

 

După ce îl folosim deja de mai bine de o lună, eu nu îmi imaginez viață fără un astfel de aparat în casă. În primul rând pentru cantitatea imensă de plastic pe care o reducem. Apoi pentru confort. Nu mai cărăm baxuri de apă, nu mai există situația de a uita să cumpărăm apă, nu mai avem îndoieli în privința calității apei. Consider că este mai sigur așa. Folosim apă din filtru la cafea, la gătit, la spălat de legume și fructe. Nu în ultimul rând, în doi ani recuperăm investiția. Iar cu banii dați pe apă într-un an, putem merge într-un city break. 😊

Și voiam să vă mai spun ceva. Atunci când aleg un brand, mă mai interesează și povestea din spatele lui. În acest caz, am aflat că domnul Philip Zepter a început acest business din dorința de a oferi familiei tot ce este mai bun. Și un stil de viață sănătos. Acestui domn îi pasă real de planetă, de oamenii care o locuiesc și de oamenii care lucrează pentru compania acestuia.

Vă las acest citat, pe care îl găsiți și pe Zepter.ro:

„UN IDEAL MAI ÎNALT

Suntem mândri de produsele noastre. De calitatea lor superioară, designul inovator şi tehnologia avansată. Ne place ceea ce facem. Îi respectăm pe cei care lucrează cu noi. La baza tuturor acţiunilor noastre stă un singur principiu. Cel mai important, de altfel:
SĂNĂTATEA ŞI FRUMUSEŢEA DUMNEAVOASTRĂ.”

 

Vă recomand cu drag să fiți atenți și să studiați puțin atunci când alegeți un brand. Să vă gândiți la consecințele acțiunilor nu doar asupra voastră și a familiei, ci și asupra mediului înconjurător, a Planetei. Pentru că, în final, tot o grijă pentru viitorul nostru este.

Eu vă propun să vă gândiți la conceptul de APĂ FĂRĂ PLASTIC și promit să revin și cu alte  soluții prietenoase cu mediul, pe măsură ce le descopăr pentru mine și familia mea.

Cu drag de verde, Ana.