Înconjurați de atâtea aparențe, să fim noi înșine a devenit o artă. Arta de a fi 100% naturali. Preocupați de părerile din jur, ne e teamă să fim diferiți. Câți dintre noi mai riscăm în ziua de azi să fim… noi?

„Care este cel mai mare risc pe care ți l-ai asumat?”

 

Acum o săptămână, am făcut echipă cu 24/7 Dental, DaddyCool și Colors In Stereo. Scopul nostru a fost să-i facem fericiți preț de câteva ceasuri pe copiii de care se ocupă Asociația Acsis. Pentru că merită cu desăvârșire.

Ne-am dorit să le oferim ceva mai mult și mai de preț decât bani și cadouri. Ceva de suflet. O mică parte din noi. Din experiența, curajul și puterea noastră. Știu că am mai spus asta, dar noi suntem exemplul copiilor din jurul nostru și le datorăm să fim unul dintre cele mai bune.

DaddyCool arta MommyCool

Talentații de la Colors In Stereo ne-au încântat pe toți cu o atmosferă pe cinste. Am cântat și am dansat împreună, exact ca la un concert adevărat. Apoi, a venit rândul nostru să le povestim oaspeților despre începutul carierelor noastre. Despre cum am urcat, ne-am luptat și ne-am dorit în fiecare zi să ajungem acolo unde am visat.

DaddyCool arta MommyCool

Totodată, am povestit și despre proiectul pe care l-am realizat împreună cu echipa Le Grand Art, „Art meets Nature”. A fost o muncă de echipă titanică și am crezut că e un exemplu de determinare și reușită pentru cei care își doresc ceva cu adevărat. 🙂

DaddyCool arta MommyCool

La finalul speech-urilor noastre, a sosit rândul invitaților să răspundă la mai multe întrebări, găsite în diverse răvașe. Mi-a plăcut întrebarea „Care este cel mai mare risc pe care ți l-ai asumat?”, care i-a picat Evei Nassar. Ca și cum ar fi știut, Eva a dat un răspuns care a avut un impact foarte mare asupra mea. Și care m-a inspirat să scriu acest material!

„Îmi asum în fiecare zi riscul de a fi eu, de a nu fi înțeleasă, de a nu fi acceptată”.

 

DaddyCool arta MommyCool

„Da, exact răspunsul pe care și eu l-aș fi dat”, m-am gândit. Pentru că asta îmi place cel mai mult la oameni, pe lângă modestie și echilibru. Arta de a fi ei înșiși.

Îmi doresc să am în jur oameni sinceri, simpli, sensibili, dar puternici. Sinceritatea aduce relaxare, iar relaxarea aduce reușite. Viața nu este despre interdicții și inhibiții, ci despre liniște și energie pozitivă. Despre încredere și șanse egale. Noi suntem cei care ne punem limite, dar putem schimba acest lucru chiar de acum. 🙂

DaddyCool arta MommyCool

Fiecare dintre noi este unic. Și, cu toate astea, azi mă găsesc într-o mare de oameni la fel. Părinți care le impun și copiilor să fie la fel. Oameni care arată cu degetul pe oricine riscă să fie el, unic, așa cum se naște.

Ar fi minunat ca fiecare dintre noi să își îmbrățișeze personalitatea. Să nu se mai chinuie să fie altcineva, doar de dragul societății. Ar fi și mai bine dacă părinții nu le-ar mai spune mereu copiilor cum ar trebui să arate, să fie, să se comporte.

„În final, îmi doresc o lume mai bună. Și să fiu eu 100%.  Iar arta pe care o fac să fie realizările mele, nu chinul de a fi pe placul societății”

 

Eu am descoperit alături de Ingrid că putem mânca broccoli cu ciorbă, dacă vrem. Sau icre cu zmeură. Ori humus cu afine. Sau să sorbim ciorba cu un capac, în loc de lingură. :)) Îmi place să văd cum descoperă și încearcă tot felul de experimente. O lăsăm să fie și să facă ce simte. Pentru că vom avea parte de ea așa cum trebuie să fie, nu așa cum o visăm noi să fie. Bineînțeles, punem și frână când e nevoie, dar nu înainte de a o lăsa să experimenteze. Să vadă cum e și ce simte făcând un lucru. 🙂

DaddyCool arta MommyCool

Da, cred în puterea exemplului pozitiv. Și încă din adolescență am trăit cu ideea că orice gest pozitiv, orice reușită, orice urmă de curaj pot inspira. Pe oricine. Când fac ceva de care nu sunt foarte mulțumită, mă gândesc și la rezultatul pe care îl poate avea asupra oamenilor. Dacă e nevoie, îmi recalculez gândurile și intențiile.

În final, îmi doresc o lume mai bună. Și să fiu eu 100%.  Iar arta pe care o fac să fie realizările mele, nu chinul de a fi pe placul societății. Să cresc alături de Robert copii care să știe să trăiască simplu, cu iubire, fericiți. Lipsiți de fricile propuse de cei din jur, dar responsabili. 🙂

Mi-ar plăcea tare mult să știu dacă reușești să fii 100% tu, în fiecare zi…

Cu drag, eu. 100% eu, Ana!