Știți deja, ne-am mutat la sat, iar asta a născut, inițial, tot felul de întrebări în mintea prietenilor noștri sau a oamenilor care ne urmăresc. Cei mai mulți se întrebau dacă ne-am cumpărat o casă bătrânească și ce fel de toaletă vom avea în ea. Firesc, pe de o parte, mai ales că nevoile fiziologice sunt parte importantă din viața fiecăruia, iar România anului 2020 încă mai găzduiește multe toalete în spatele curților. Pentru mine însă, acesta este un aspect tare important, iar igiena intimă a fost mereu un lucru de care am ținut cont, chiar și în cele mai sălbatice contexte. Nu am făcut excepție nici acum. De fapt, acum, mai mult ca niciodată. 😊

Partea bună la faptul că avem, în sfârșit, casa noastră este ocazia de a o amenaja după chipul și asemănarea noastră și cu amprenta tuturor locurilor vizitate de prin întreaga lume, de unde am adus cu noi înapoi senzații, trăiri, amintiri sau obiecte de decor.

Ei bine, ne-am dorit băi cu iz de vacanță încă de când am petrecut o lună în Zanzibar și am experimentat sentimentul incomparabil de libertate, iar în anul imediat următor am ajuns două săptămâni în Sri Lanka, unde la una dintre cazări aveam dușul în aer liber, iar acest element ne-a cucerit pe loc. Iată că a sosit momentul să avem așa ceva și în propria casă.

Sentimentul de libertate, de un trai nomad și, cumva, deloc presat de timp, poate fi trăit chiar și pe meleagurile noastre, cu a noastră climă, dar cu un pic de imaginație și pasiune pentru design interior. Și fără rabat de la igienă.

 

Dar ce vreau să vă spun este că, oricât de Tarzan m-aș crede la mine acasă și oricât de sălbatic mi-ar plăcea să creez contextul, nu am renunțat niciodată la igiena intimă personală, dar și a copiilor, așa că am ales mereu ce e mai bun pentru noi. Până la urmă suntem în secolul 21, iar sălbăticia ori viața la țară (în cazul nostru concret) vin la pachet cu niște update-uri importante.

Și cum știți deja că noi suntem fani, promotori și activiști pentru sustenabilitate, ne-am bucurat enorm când am descoperit că ZEWA, brand pe care îl folosim de mai bine de opt ani (cu miros de piersică ), este la fel de dedicat în zona sustenabilității. Începând cu hârtia igienică uscată, v-am spus deja că eu sunt fan al celei cu miros de piersică, până la hârtia igienică umedă, care este suuuper blândă cu pielea noastră.

Vreau să mă concentrez puțin mai mult pe hârtia igienică umedă pentru că este un produs mai puțin popular, deși pentru mine este o reală revelație. Iar noua formulă nu conține deloc plastic și este biodegradabilă, ceea ce înseamnă că poate fi aruncată fără teamă în vasul de toaletă. Tot la capitolul undă verde pentru aruncat în toaletă avem și hârtia igienică uscată, alături de care este recomandat să o folosiți pe cea umedă, fiind două produse complementare.

Igiena intimă a fost mereu un aspect important pentru noi, de care am ținut cont atunci când am luat decizia de a ne muta la sat.

 

Ingrid îmi spune mereu să am grijă să nu arunc hârtia în WC pentru că nu avem access la canalizare, ci avem fosă septică. Iar eu îi spun că avem noroc: hârtia pe care o folosim, de la ZEWA, este biodegradabilă, așa că nu e nicio problemă dacă ne mai scapă câte una în vasul de toaletă. Formula îi permite să se dizolve în apă foarte rapid. 😊

Eu sunt fan al hârtiei igienice umede, pe care o puteți găsi în magazine în 5 variante, dintre care una și cu miros:

Pe de altă parte, hârtia igienică umedă este o soluție excelentă pentru noi și în ceea ce îl privește pe Ilan, cu igiena căruia trebuie să fim super atenți.

 

În ultimul timp nu am avut cele mai bune condiții pentru că nu avem încă toate toaletele funcționale și a trebuit să găsim mereu soluții la situația dată. Așadar, produsul ne-a ajutat atât pe noi, cât și pe el să avem parte de o curățare mai bună, de o senzație de prospețime și de confort pentru piele, lucruri foarte importante pentru noi. Mai ales că unii dintre noi au și pielea sensibilă.

DaddyCool igiena personală

Important este să știm că hârtia igienică umedă este un produs diferit de șervețelele umede, chiar și cele pentru copii, pe care nu le vom arunca niciodată în vasul de toaletă.

Măi, nu pot decât să vă mai spun că nu degeaba brandul ZEWA este prezent în casa noastră de mai bine de 8 ani. Am ales mereu calitatea, blândețea produselor pe piele și, foarte important, atenția pentru sustenabilitate și grija pentru mediu.

Sper să alegeți și voi la fel. Nu uitați că igiena de orice fel este strâns legată de sănătatea noastră, iar eu cred că ne dorim cu toții să fim sănătoși, nu-i așa?

Cu drag pentru igiena personală, DaddyCool. 🙂