Sunt Dr. Lorelei Nassar și vreau să vă fac o confesiune. Social Media și internetul au meritul de a șterge distanțe. Ne aduc în atenție și la îndemână oameni care, în mod normal, nu ne-ar cunoaște și nu ar apela la ajutorul nostru. Trăim însă în epoca fără granițe, iar asta mă aduce la povestea de azi. 🙂

Și doctorii, ca multe alte instituții, au deseori pagini oficiale de Facebook. Și eu dețin una. Acolo povestesc despre operațiile pe care le fac, despre întâmplări cu pacienții, despre conștientizarea multor lucruri care țin de igiena orală. Tot acolo primesc întrebări despre situații specifice de care oamenii suferă, radiografii, poze etc. Încerc întotdeauna să ajut cum pot.

Dacă aveți întrebări și nelămuriri, îi puteți scrie doamnei doctor Lorelei Nassar pe pagina de Facebook

 

Cu un an în urmă, am primit un mesaj pe pagina de Facebook. Doamna T. mă ruga să-i dau un sfat. Locuia în provincie, fusese deja la mai mulți medici, dar nici unul nu i-a dat șanse să-și reconstruiască lucrarea de maxilar, unde avea probleme mari. I s-a spus că osul este foarte măcinat.

Înainte de toate, eu am încurajat-o. I-am spus că, în zilele noastre, totul se poate remedia. Nici măcar din punct de vedere dentar nu mai există situații ireparabile. Am rugat-o să-mi trimită investigațiile pe care le avea, împreună cu o tomografie.

„Sunt cazuri cărora unii medici nu le mai dau șanse, dar în ziua de azi orice se poate remedia. Și medicina dentară a evoluat foarte mult!”

Photo by Cherry Laithang on Unsplash

 

Mi-a trimis. O perioadă am stat de vorbă, apoi a venit să mă vadă. Subțirică și cochetă, îmbrăcată cu mult bun gust. Avea 66 de ani, dar arăta doar 56. Avea obiceiul să țină mâna la gură din cauza dinților. Nu voia să vadă lumea că nu are o dantură bună. Cu toate acestea, am povestit câte-n lună și în stele. Am aflat că are un nepoțel în vârstă de 4 ani. Un ghiduș care o iubește grozav și căruia își dorea foarte tare să îi poată citi o poveste. Mi-am promis să o ajut să își împlinească acest vis.

Am consultat-o și i-am spus că sunt sigură că o putem ajuta. Experiența din Israel și a celor aproape 25 de ani de chirurgie îmi spuneau asta. Am programat-o pentru intervenție, reconstrucție osoasă și plasarea unor implanturi în maxilar.

„Doamna T. mi-a spus că i-am schimbat viața. Mi-au dat lacrimile de fericire și împlinire!”

 

Am avut două întâlniri, care s-au încheiat într-un mod total surprinzător pentru mine. După a doua intervenție, săptămâna trecută, doamna T. a venit la mine și mi-a spus: „Doamna doctor, vreau să vă mulțumesc! Mi-ați schimbat viața!”

Mi-au dat lacrimile de fericire și împlinire. Am avut inima plină. În acel moment, toți anii de luptă și învățat, toate dățile în care am plecat de lângă copiii mei la gardă, la spital, toate orele lungi de operații nesfârșite, cercetări, examene… toate au fost justificate!

Dr. Lorelei Nassar

Am știut încă o dată că medicina e vocația mea și o voi împlini de deplin. Cu inima deschisă și recunoștință pentru toate miile de pacienți de la care am învățat câte ceva și care mi-au acordat încrederea lor.

Faceți ceea ce vă place. Mergeți acolo unde simțiți chemarea. Pentru că sufletul știe întotdeauna ce e mai bun pentru voi. Să ne citim cu bine și data viitoare!

 

Dr. Lorelei Nassar

www.24-7dental.ro

www.drnassar.ro

lorelei @24-7dental.ro

 

P.S: Nu uitați că ne dăm întâlnire și pe Facebook & Instagram!