Am plecat în China ca să reprezentăm România în cadrul unei aventuri care se va întinde pe 7 zile și care se întâmplă cu sprijinul Institutului Cultural Român. Acesta serbează la Beijing ziua marelui poet Mihai Eminescu, iar pentru a îi onora viața și cariera noi, o mână de tineri artiști ambițioși și încăpățânați, am vrut să dezvoltăm un concept unic de a pune în scenă opera „Luceafărul”!  And we did it! 🙂

Mihai Eminescu s-a născut pe data de 15 ianuarie 1850 și a murit la data de 15 iunie 1889, iar datorită unor opere precum „Luceafărul” acesta este recunoscut la nivel mondial și noi, românii, suntem foarte mândri de fiecare dată când este lăudat pentru viața și cariera sa.

Ei bine, la fel am gândit și noi, niște tineri ambițioși și rebeli, care au avut un vis: să meargă la Beijing și să pună în scenă „ Luceafărul” ca o piesă de teatru total atipică, o dramatizare a capodoperei lui Eminescu, în care am adăugat dans contemporan, măști și tot felul de elemente care să o transforme în ceva cu adevărat special.

Trebuie neapărat să îi menționez pe colegii mei și pe oamenii care ne-au ajutat ca acest vis să devină realitate: Alina Chiriac (cea care a avut ideea de a ajunge la Beijing și care s-a gândit că putem reuși), Andrada David (cea mai serioasă parte a grupului, fermă ca o conducătoare de stat, dar sensibilă din cale afară, dacă ajungi să o cunoști), Oana Zara (una dintre cele mai talentate balerine pe care le cunosc și un om cu care îți e mai mare dragul să lucrezi. Da, ea a fost personajul principal și în prezentarea de modă a Anei pentru colecția „2”), Vali Tînjală (unul dintre cei mai ambițioși tipi pe care îi cunosc, un viitor actor de succes, sunt foarte sigur), Ana Novic (soția mea minunată, care a avut grijă ca noi să avem cu ce costume să ne prezentăm la Beijing), Răzvan Pârlog (regizorul care a avut grijă ca noi să legăm o piesă demnă de a fi prezentată acolo, care ne-a susținut ideile și a avut grijă să scoată doar ce e mai bun din ele, rezultând ceva de care suntem super mândri. Mulțumim foaaaarte mult, maestre!!!) și Oana Mirea (owner-ul brand-ului Margaux – Delicate Craft, care mi-a făcut mie o super coroană de prinț Luceafăr, pe care abia aștept să o port).

Să știți că nu e deloc ușor să duci la capăt o idee de genul acesta și ne-a luat un an să o transformăm în realitate, dar când ai aproape oameni care cred într-o idee, într-un final planetele se aliniază exact așa cum trebuie. Guys, voi cei care ne-ați fost aproape, promitem să vă facem mândri!!!

În momentul în care scriu aceste rânduri suntem în aeroportul din Viena și așteptăm conexiunea către Beijing, iar eu promit să vă țin la curent cu ce facem pe parcurs. Nu de alta, dar plănuiesc să vă vorbesc zilnic despre experiența noastră, mai ales că voi avea muuuulte lucruri de povestit! Abia aștept să văd Marele Zid Chinezesc și milioanele de biciclete din Beijing! 🙂

Cu drag, DaddyCool!

UPDATE: Iată cum a arătat drumul nostru de la București la Beijing:

Foto: Arhiva personală, Yuanbin Du, Redd Angelo, Frak Lopez