Nu degeaba se spune că vârsta este doar un număr. Eu cred cu tărie că așa este. Pot să îmi imaginez cum ar arăta lumea cu oameni cu sufletul veșnic tânăr. Cu oameni încrezători în forțele lor, luminoși, relaxați, buni și frumoși. Dar noi alegem să îmbătrânim încă de tineri. De ce?

Pot să îmi imaginez că ies pe stradă și oamenii îmi zâmbesc, că au grijă de ei, că mănâncă sănătos. Că fac mereu mișcare și călătoresc mult. Că fac tot ce le stă în putință ca să se simtă tineri și să fie fericiți. Eu pot să îmi imaginez asta, dar ce păcat că nu o fac și ei.

MommyCool blog - De ce imbatranim

Ce păcat că întâlnesc tot mai des oameni care au 35-40 de ani și se plâng de faptul că îmbătrânesc. Și nu îmi dau seama dacă se întâmplă asta pentru că și eu mă învârt în jurul acestei zone de vârstă. Ori pentru că pur și simplu așa a ajuns neamul nostru de împovărat cu probleme că până și noi, tinerii, spunem că îmbătrânim de la 30 de ani.

Ar trebui să-i molipsim pe cei din jur cu bucuria de a trăi fiecare clipă. Să nu ne îmbătrânim niciodată sufletele!

 

Fără să vreau neapărat, ajung să le spun mereu oamenilor să aibă grijă cu lucrurile pe care le transmit copiilor lor. Chiar dacă e greu să depășim niște concepții bine inserate de către generații trecute, trebuie să le insuflăm copiilor noștri bucuria de a trăi fiecare clipă, indiferent de vârstă. Iar pentru asta trebuie să ne vadă pe noi bucurându-ne cu adevărat de viață. La naiba, trebuie să-i molipsim pe toți cei din jur cu bucuria de a trăi. Să nu ne îmbătrânim niciodată sufletele. 🙂

MommyCool blog - De ce imbatranim

Avem un prieten de familie care spune mereu că este tânăr și că se simte ca la 20 de ani. E mereu fresh și cu o poftă nebună de viață. Deși realitatea este că are 80 de ani. Cred că de astfel de oameni trebuie să ne înconjurăm pentru că ei ne ajută să ne menținem mereu gândurile pozitive și pofta de a trăi fiecare moment la maxim.

Câteodată îmi vine să țip în gura mare: IUBIȚI-VĂĂĂĂ MAI MULT!!!

 

Vă propun să ne deschidem mintea și, mai ales, sufletul. Să le transmitem copiilor noștri, prietenilor, familiilor noastre cele mai pozitive gânduri. Și pofta de viață! Mi-ar plăcea să nu mai aud în jurul meu replici de genul: „Acum am o vârstă…”, „Înainte puteam, dar acum nu mai am cum…”, „La vârsta mea nu se mai cade să…” etc. Oameni buni, nu îmbătrânim. Doar ne punem singuri limite!

În mintea mea, acum totul se leagă foarte simplu și natural. Și aleg să cred puternic în cine sunt și în ceea ce simt. Uneori îmi vine greu să transcriu tot entuziasmul din interior. Și îmi vine să țip în gura mare: „Iubiți-văăăăă mai mult!”

MommyCool blog - De ce imbatranim

Acum 8 ani arătam cu cel puțin 10 ani mai mare decât eram. Iar acum toată lumea îmi spune că am cu 10 ani mai puțin. Asta pentru că simt cum mi-am găsit calea. Sunt împăcată, iubită, binecuvântată și recunoscătoare. Am lăsat în urmă tot ce simțeam că este nepotrivit sau bolnăvicios în viața mea. Am lăsat în urmă oameni, job, alimentație și obiceiuri nepotrivite.

Am luat totul de la capăt, dar de data aceasta de mână cu omul alături de care am știut că pot face orice. Că pot fi cea mai bună versiune a mea în preajma lui, că doar cu el pot să fug oriunde și să fim #foreveryoung, #togetherforever. Am ales să trăim, tot mai atent și tot mai prezent! Și se vede acest lucru pe chipurile noastre. 🙂

Vă propun să ne deschidem mintea și, mai ales, sufletul.

 

În fiecare există spiritul liber. Depinde doar de noi ce alegem să facem cu el: să-l hrănim sau, din contră, să-l lăsăm să piară. Acesta este și motivul pentru care unii oameni se simt bătrâni la 30 de ani, iar alții tineri la 80.

Știu că vine din toate direcțiile o presiune imensă peste noi. Trebuie să fim cei mai buni la job, cei mai buni prieteni, cei mai buni părinți, cei mai cei, iar acest lucru obosește foarte tare. Dar gândiți-vă un pic. În toată goana asta de a fi „cel mai”, nu cumva am uitat să fim fericiți cu adevărat? Iar fericirea vine din lucruri mărunte. Petrecem timp cu oamenii dragi, cu familia noastră, călătorim, ne dăm voie să ne deconectăm din când în când. Pentru mine, asta este fericire. Așa nu îmbătrânim. Iar dacă eu sunt fericită, corpul meu e tânăr, iar spiritul meu continuă să fie liber cu o poftă parcă mai mare cu fiecare an ce trece.

MommyCool blog - De ce imbatranim

Am înțeles despre ce e viața cu adevărat. Și caut să îmi ofere un sens real. Dacă sunt relaxată, sunt fericită, îmi fac și jobul cu plăcere și vin și banii. Totul se leagă. 🙂 Toți suntem fericiți și veșnic tineri. Nu mai îmbătrânim. Iar când nu vom mai fi, vom ști sigur că a meritat fiecare clipă petrecută pe Pământ.

Cu drag, MommyCool!

P.S: Nu uitați că ne dăm întâlnire și pe Facebook & Instagram!

De asemenea, dacă vreți să citiți ce am mai scris pe blogul lui DaddyCool, puteți da click AICI! 🙂

 

Foto: Dan Niculescu

Make-Up: Ana Cucuta

Hairstyle: Livia Berceanu

Accesories: Maria’s Ladybugs

Dress: Ana Novic