Am realizat recent că mi se întâmplă atât de multe lucruri într-un timp atât de scurt, încât de multe ori uit și ce am făcut cu o zi înainte. Iar acesta este ritmul vremurilor pe care le trăim. Totul e pe repede înainte, totul acum, totul în cantități industriale. Pentru mine e important să fiu cât mai prezent în fiecare acțiune pe care o fac. Însă dacă nu reușesc, apelez la amintiri. Pentru că amintirile ne arată locul de unde am plecat și unde am ajuns. Iar eu vreau să-mi cresc fetița în spiritul amintirilor care ghidează fiecare om spre o lume mai bună și care sunt dovezile incontestabile ale tuturor încercărilor pe care le-am întâlnit pe drum…

Cred că viața fără amintiri ar fi pur și simplu pustie și apăsătoare. Să știi, de exemplu, că ai trăit atâția ani, dar să nu-ți amintești nimic din ei. Cum ar fi?

Oamenii fără amintiri ar fi niște… roboți. Deja suntem prinși în agitația sarcinilor zilnice și a celor o mie de treburi niciodată terminate. Deja suntem tineri prinși în corpuri de bătrâni. Deja nu mai avem timp să ne bucurăm de ce avem în familie, în cercul de prieteni, în jurul nostru. Singurele care ne mai umanizează pe alocuri sunt, fără doar și poate, cele mai dragi amintiri. Amintiri ale celor mai frumoase vacanțe la bunici, la mare, ale celor mai cool tabere, amintiri din liceu, amintiri ale unei vieți în care totul era posibil și nimic nu ne stătea în cale. Ce s-a întâmplat cu mine, cel mic și fără griji, ne întrebăm? Când a devenit totul atât de sumbru și de dificil?

DaddyCool amintiri

DaddyCool amintiri

Din fericire, fac parte din categoria oamenilor care au luptat să facă exact ceea ce le place. Dar 11 ani am stat în corporație și, la un moment dat, nu mi-a mai plăcut. M-am simțit frustrat și, oricât de greu mi-a venit la momentul respectiv, după un an de gândit la rece, am ales să merg pe propriul drum. Pentru că știam cine sunt și ce pot. Și credeam prea mult în mine ca să nu fac acest pas. Și pentru că se născuse Ingrid, iar ei trebuia să îi ofer cel mai bun exemplu de echilibru. Cele mai frumoase amintiri, care să o ajute pe parcursul evoluției sale. Și plănuiam să călătorim muuult împreună. 🙂

Cred că niște amintiri sub forma unor poze ne hrănesc, ne inspiră, ne dau curaj, ne scot din rutină, ne fac să visăm atunci când avem zile mai grele…

 

Eu sunt mare fan al fotografiilor, iar atunci când mă gândesc la amintiri, ele asta înseamnă pentru mine. Poze din cele mai importante momente ale vieții mele. Poze cu zile de naștere, cu evenimente, cu vacanțe. Oh, da, pozele din vacanțe sunt cele care îmi amintesc mereu cât de multe s-au schimbat în familia noastră și cum fiecare loc în care am ajuns a fost unul pe care l-am visat la un moment dat. Mai întâi visam cu ochii deschiși la vederea unui wallpaper, apoi rememoram cu ochii deschiși tot la un wallpaper, însă de data aceasta era o fotografie făcută de mine.

DaddyCool amintiri

Cred că amintirea sub forma unei poze ne hrănește, ne inspiră, ne dă curaj, ne scoate din rutină. Ne face să visăm atunci când avem zile mai grele. Ne ajută să ne dăm seama că o viață frumoasă înseamnă, de fapt, o viață simplă. În care facem lucrurile cu pasiune, curaj și încredere.

Acesta este modul în care o creștem pe Ingrid încă de când s-a născut. Am imortalizat foarte multe momente sub forma unor fotografii, pe care îmi place să le revăd cu drag foarte des. Pentru că timpul nu se mai poate da înapoi, dar sentimentele trăite la momentul fotografiei pot reveni în noi într-o clipită. Îi spuneam cuiva recent că s-ar putea să nu mai ținem minte anumite momente dintr-o vacanță, de exemplu. Dar când ajungem să ne uităm la o fotografie, ne amintim toată excursia, nu doar momentul cu pricina. Cel puțin mie așa mi se întâmplă și e unul dintre cele mai tari sentimente.

DaddyCool amintiri

Se fac, în curând, 3 ani de când Ingrid a venit pe lume. 3 ani plini de amintiri pe care mă bucur că le-am imortalizat.

 

Cum era atunci și cum e acum? Extrem de diferită. Doamne, ce mult s-a schimbat! Și ce bine că fotografiile îmi servesc drept amintiri ale evoluției sale incredibile. Uneori, nu-mi vine să cred că era ea în primele poze. Apoi mă uit la cine este astăzi și mă minunez. Mă minunez de trecerea tare rapidă a timpului, pe de o parte, dar și de felul în care se schimbă un copil odată cu trecerea vremii. E fascinant.

DaddyCool Amintiri atunci și acum

Și chiar dacă trăim în era digitală, mie îmi plac și lucrurile oldschool. Așa că o mare parte dintre amintirile noastre se află printate pe coli speciale sau direct în niște albume foto cu o mare însemnătate pentru mine. Cred că poza printată nu ar trebui să dispară niciodată. Îmi place să o țin în mână, să o miros, să o strâng în brațe uneori. Îmi place că o pot pune într-o ramă sau într-un album, apoi o pot agăța unde vreau. Pe când fotografiile digitale sunt stocate pe un stick și pot fi doar în computer. Nu undeva la vedere, să-mi amintească zilnic de momente extrem de frumoase din viața noastră.

Cred că amintirile sunt, de fapt, esența vieții…

 

Pentru că au înțeles pasiunea mea și a familiei mele pentru fotografie, prietenii de la Epson România m-au surprins plăcut recent. Mi-au trimis acasă o imprimantă EPSON L810 cu ajutorul căreia să-mi printez o parte dintre cele mai frumoase amintiri pe care le am legate de familia mea. Fotografii care își vor găsi, cu siguranță, loc între rame noi și pe bucăți neexploatate de pereți din casă. La noi în casă e oricum un mix de artă și fotografie, așadar cadoul lor a fost unul perfect.

DaddyCool amintiri

DaddyCool amintiri

DaddyCool amintiri

Tocmai de aceea materialul e presărat de fotografiile pe care le-am printat deja și care reprezintă momente și sentimente cheie din viața familiei mele. Dar în același timp reprezintă și o dovadă a clarității fotografiilor pe care imprimanta specială le aduce la viață. WOW! Credeți-mă, am rămas super impresionat de cât de bine arată culorile și absolut toate detaliile din fotografie.

 

CONCURS! CÂȘTIGAȚI 3 SUPER ALBUME FOTO A CÂTE 50 DE AMINTIRI DE NEUITAT!

 

Și pentru că am rămas atât de impresionat, vreau să vă bucurați și voi de  câte un super album foto cu câte 50 de fotografii, din partea prietenilor de la EPSON. Albumele vor fi printate și trimise chiar de către ei.

Vreau să aveți parte de 50 dintre cele mai frumoase amintiri din viața voastră sub forma unui album care să vă aducă mereu aminte cât de tare este viața voastră.

DaddyCool amintiri

Tot ce trebuie să faceți este să îmi lăsați în comentarii una dintre cele mai dragi amintiri pe care o aveți sub formă de fotografie și tag persoanei alături de care ați trăit-o. Cred că e foarte important și pentru ceilalți să știe că au reușit să vă ofere o amintire de neuitat, nu-i așa?

Pentru că sunt super sigur că toate fotografiile voastre mă vor emoționa, mă voi folosi de prietenul Random.org ca să aleg cine va primi acasă un super album cu cele mai cool amintiri ale sale!

CONCURSUL ÎNCEPE AZI, 08.03.2018 ȘI SE TERMINĂ LUNI, 12.03.2018! Succeeesss!!! 🙂

Cu drag, DaddyCool!

 

Dacă vreți să mă vedeți/citiți și pe celelalte platforme online pe care activez, vă aștept și pe Facebook sau Instagram! 🙂