Zilele trecute am fost surprins de cerința unui DaddyCool pe care îl cunosc. M-a ales pe mine să-l ajut să-i facă o surpriză soției lui, frumoasa Maria. Și m-a rugat să citesc scrisoarea adresată ei. Și să o public dacă sunt de părere că merită. Nu doar că mi-a plăcut, dar m-a și impresionat stilul în care i-a spus cât de mult o iubește. Și mă bucur foarte tare că a ales www.daddycool.ro să-și exprime sentimentele. Pentru că în această comunitate suntem mulți tați cool. Iar taților cool nu le e teamă să fie prea siropoși atunci când sentimentele lor sunt mega sincere…

El este Vlad Mihalașcu și vrea să-i spună Mariei cât de mult o iubește. A dat-o pe geografie. E stilul lui. Nu e deloc tipic și tocmai asta îl face super interesant! E… altfel! E cool! E DaddyCool și tocmai de aceea te invit să citești scrisoarea către cea mai bună prietenă a sa:

Aș vrea să încep prin a propune un joc de imaginație: Marea – infinită în mișcările sale, Malul – locul de întâlnire și Nisipul – materialul eroziv care, din roca masivă, ajunge foarte mic, până la alinierea sa în echilibrul neted al naturii.

Acum închid ochii, desculț pășesc pe plajă. Constat o trecere gradată, de la pietre incomode către pietricele pe care aș putea să mă întind fără niciun deranj, până la nisipul cel fin. Nisipul este inundat de valurile mării, care prin această mișcare infinită creează acel Universalis Statera.

Simți apa cum te udă până la glezne și picioarele ți se scufundă ușor în nisip? Mă bucur să te cunosc, Maria!


daddycool maria universul

În altă ordine de idei, printre singurele chestii interesante pe care mi le-a arătat facultatea este vârsta geologică a Pământului și amplele procese ce s-au desfășurat în milioane de ani, astfel încât ne putem bucura astăzi până și de cele mai simple și (aparent) banale lucruri. Dar nimic măreț nu se construiește fără o muncă și o luptă completă. Îmi imaginez cum Universul râde de noi când credem că am avut un efort extraordinar de câțiva ani să realizăm ceva, ani care se transformă în frânturi de secunde pentru Cosmos.

A fost nevoie de valuri puternice și neîntrerupte pentru a tasa pietrele cele mari în pietricele și mai apoi în nisip, doar ca locul de întâlnire să fie o îmbrățișare infinită…

daddycool maria universul

Așa am ajuns să iubesc marea, întâlnind-o pe Maria, care avea să fie soția mea și persoana ce mă aducea la mal, dar nu din larg, ci dintr-o junglă de beton care mi-a oferit toate experiențele negre și gri, care într-un final s-au dovedit a fi lecții valoroase pentru a aprecia liniștea unei plimbări pe plajă.

Cum spunea CEO-ul de la Coca-Cola, în viață avem un număr de mingi de cauciuc pe care le jonglăm. Dintre acestea, singura a cărei fragilitate este evidentă e cea personală, de familie, care este din sticlă. Putem să le mai scăpăm pe restul, căci sigur vor ajunge înapoi în mâinile noastre, dar niciodată să n-o scăpăm pe cea de sticlă, fiindcă riscăm să ni se scurgă printre degete cioburile.

Așadar, voi continua să construiesc cu toată dăruirea la „carapacea” noastră și o voi ține cu fiecare zi trecând din ce în ce mai puternic și cu mai multă încredere pentru cele două fete ale mele: Anais și Maria. O vorbă pe care o rostește Maria mai mereu, fiindcă fiica noastră încă nu are cugetări filosofice, este: <Casa este acolo unde îți e sufletul!>

daddycool maria universul

Îmi revine misiunea de a continua construcția castelului nostru pe plajă, piesă cu piesă, scândură cu scândură și suflare cu suflare, pentru a ajunge la bătrânețe să privim Orizontul ținându-ne de mână, uitându-ne în spate bucuroși, privindu-ne copiii în față și zâmbindu-ne în timp ce devenim noi înșine o particulă de nisip, parte din tot întregul existenței absolute și continuându-ne vacanța prin Univers.

Îți mulțumesc, M.

Uhm… cam tare, nu știu cum să zic! Vlad, pe mine m-ai cucerit! Maria, sunt sigur că lăcrimezi! 😀

Sper să vă iubiți la fel de mult până la adânci bătrâneți, iar tu, Maria, să ne încânți mereu cu poveștile tale de mamă funky de pe www.anaisbaby.ro.

Cu drag, DaddyCool

P.S: Băieți, dacă aveți chef să vă exprimați sentimentele pentru iubitele/soțiile voastre într-un mod cât mai original, știți unde mă găsiți! 🙂 Vlad a dat tonul! 😀