Paris. Blogging trip! Eveniment internațional! Așteptări mari! Soare! Frig! Aventură! De mai bine de 3 săptămâni nu am mai apucat să dorm decent pentru că am muncit foarte mult, dar am și călătorit super mult! După cum știți deja, zilele trecute am fost la Paris, unde am fost invitat alături de alți colegi din blogosfera de parenting românesc să luăm parte la un eveniment internațional, unde ne-am întâlit cu bloggeri părinți de peste tot din lume. Un prilej perfect pentru socializare și legături la nivel global, ai spune. Ei bine…

A fost, într-adevăr, fun! Ajuns în capitala Franței, am început ziua cu o plimbare alături de colegi pe străzile Parisului, unde vântul a bătut mult mai tare decât mi-aș și imaginat, dar parcă fiecare pas merită atunci când te plimbi pe malul Senei și vezi de-a stânga și de-a dreapta ta o mulțime de clădiri încărcate cu istorie. Orașul Paris este ca un domn în vârstă foarte înalt, dar întotdeauna cochet, indiferent cât timp trece peste el. E nemuritor, iar clădirile vechi omniprezente și foarte bine întreținute te fascinează. Am mai fost la Paris în urmă cu mai mulți ani și mi-a plăcut, însă de data aceasta l-am redescoperit altfel, mult mai dichisit și impozant, motiv pentru care abia aștept să duc și fetele ca să-l cunoască și ele.

daddycool-aventura-paris

daddycool-aventura-paris-3

daddycool-aventura-paris-2

V-am povestit în urmă cu ceva vreme că am fost invitat la Paris ca să reprezint țara alături de colegi de-ai mei: Tily Niculae (www.tilyniculae.eu), Ana Maria Mitruș (www.meseriadeparinte.ro), Ana Nicolescu (www.mamicaurbana.ro), Cristina Ologeanu (www.blogulmamei.ro), Daniel Osmanovici (www.tataincepator.ro) și Dan Cruceru (www.taticool.ro). Într-adevăr, ne-am reprezentat țara cu brio. Numai că eu am avut impresia că va fi un soi de conferință internațională în care vom descoperi povești ale unor bloggeri de succes. Well, am fost chemați, de fapt, ca să luăm parte la un Baby Expo anual care are loc în oraș, iar asta nu a fost ceva la care mă așteptam. Să spunem că mi-ar plăcea ca data viitoare comunicarea să fie un pic mai clară. Nu de alta, dar aș vrea să știu din start care e treaba.

daddycool-aventura-paris

Cu toate acestea, nu pot să nu-i dau credit lui Sophie și celor din echipa Paroles De Maman, care au avut grijă ca noi să ne simțim foarte bine pe toată durata șederii la Paris. „Tot ce mă interesează este să vă simțiti confortabil!” Fair enough, mai ales că nu ne-a condiționat nimeni să postăm despre brand-urile X, Y sau Z. Unii dintre colegii mei s-au identificat cu o parte dintre expozanți și i-au menționat pe căi online. La mine nu a fost cazul. Mi-ar fi plăcut o altfel de experiență în cadrul evenimentului, dar eu am avut alte așteptări și nu e nimeni de vină pentru acest lucru. Revenind la organizatori, am apreciat sincer tot efortul lor de a crea un city break plin de amintiri pozitive.

daddycool-aventura-paris-4

daddycool-aventura-paris-efluent-team

De exemplu, în prima seară au închiriat un vas special ca să plimbe pe Sena cei aproape 150 de invitați veniți din toate colțurile lumii, ceea ce mi s-a părut foarte ok. Ne-au oferit o cină cu mâncare bună și șampanie, iar bonus pentru noi a fost și faptul că turnul Eiffel s-a aprins în sute de luminițe agitate, lucru care a făcut ca întreaga experiență să fie una pe care nu o voi uita chiar curând.

A fost și ziua lui Tily, iar Sophie (persoana care ne-a invitat în Paris) a făcut un gest demn de apreciat și a îndemnat bloggerii prezenți să-i cânte La Mulți Ani! Awww!!! Minus: a lipsit cu desăvârșire muzica specific franțuzească pentru ca experiența să fie cu adevărat una perfectă. Și-a amintit cineva să dea drumul la muzica de party, însă atunci când lucrurile abia se încălzeau și lumea intrase în vibe-ul de petrecere, totul s-a oprit pentru că vasul a ajuns la destinație și nu putea să depășească ora 23:00.

 

Mi-a plăcut ideea de a ne oferi ceva altfel, dar nu mi-a plăcut faptul că majoritatea bloggerilor din celelalte țări nu aveau chef de socializare și vorbeau doar cu cei din țara lor. Ba unii dintre aceștia nu vorbeau nici măcar între ei.

Noi, românii, evident că am încercat să facem puțină atmosferă. La inițiativa lui Daniel Osmanovici, el, eu și Dan (tăticii bloggeri români) am mers la fiecare masă în parte, unde ne-am prezentat și le-am urat oamenilor să aibă parte de o seară minunată. Unii au apreciat gestul, dar alții s-au uitat la noi ca la un fel de mâncare pe care nu prea l-ar gusta. Hey, guys! De ce ați venit în Paris la o întâlnire internațională a bloggerilor, dacă nu aveți chef de socializat? Oameni de online fiind, care vând cuvinte, adică niște comunicare, cum s-ar spune… 🙂 Ce-i drept, am socializat cu un tată blogger din Spania, David Lay Delgado (www.ypapatambien.com), cu tăticul David din Portugalia (www.duasparaum.com) și două mame bloggerițe din Liban: Yasmina (www.supermommybeirut.wordpress.com) și Mirna (www.nutricycle.org). Ei au fost chiar super cool și prietenoși!

daddycool-aventura-paris-5

În altă ordine de idei, pentru Le Spot Des e-Fluent (evenimentul la care am fost invitat de la bun început) aș avea să dau câteva sugestii legate de organizare. Eu aș fi oferit oamenilor o experiență unică și niște activități individuale sau de grup care să ne facă să nu ne mai putem opri din postat. Chestii personalizate și memorabile. Altfel, am văzut doar un târg de produse pentru copii, la care unii dintre expozanți nici măcar nu cunoșteau foarte bine produsele. Ceea ce, well, nu e prea ok… Nu mă înțelegeți greșit, tot respectul pentru Sophie și toată echipa Paroles De Maman pentru inițiativă și pentru felul în care s-au purtat cu noi. Au reușit să aducă în Paris, în același timp, peste 100 de bloggeri internaționali care scriu pe aceeași nișă, ceea ce e impresionant. Hotelul a fost foarte ok (în afară de faptul că nu a funcționat netul, deși era plin de oameni de online. Ironic, nu?), ei ne-au tratat minunat, deci din acest punct de vedere nu am ce reproșa!

daddycool-aventura-paris-6

M-am simțit bine alături de colegii mei și ar fi chiar tare dacă, pe viitor, ne-am uni forțele pe proiecte diverse și dacă le-am arăta oamenilor că putem și VOM face o schimbare. Cel mai tare m-am distrat alături de Tily pentru că suntem firi asemănătoare și pentru că s-a întâmplat să alegem aceleași lucruri ca și activități de timp liber, așa că am luat-o mult și bine la pas, iar experiența a fost una fresh.

daddycool-aventura-paris-7

Ba chiar ne-am și pierdut la un moment dat, dar cum simțul umorului e una dintre caracteristicile noastre principale, din acest lucru au rezultat niște filmări super funny.

În final, a fost o experiență foarte mișto și mă bucur că am cunoscut sau descoperit oameni cool. Paris e întotdeauna o opțiune bună ca să cunoști persoane noi sau ca să te reîndrăgostești, dacă mergi cu jumătatea. Până la aventura viitoare, „Chapeau!”, cum ar spune francezul…

Sophie, merci pour toute l’hospitalite! 🙂

Thank you, Selectour Afat, for our cool trip to Paris and back!

Cu drag, DaddyCool!