Orașul Brașov mi s-a părut întotdeauna unul dintre cele mai frumoase din România. Așa că revin de fiecare dată cu plăcere. Și mereu îl descopăr altfel. Iar de când sunt tată, la fiecare vizită parcă îi găsesc un nou farmec aparte. De 1 iunie am privit orașul în totalitate prin ochi de copil, iar experiența a fost una cu adevărat magică.

Ingrid e la vârsta la care explorează foarte mult. Fiecare loc nou, fiecare obiect, fiecare colț de stradă, oameni, clădiri colorate, jucării. Tot ce se poate explora. Iar acest lucru mă face și pe mine să privesc totul dintr-o cu totul altă perspectivă. Și să mă bucur de lucruri extrem de mărunte, despre care uitasem poate câtă bucurie aduc în viața cuiva.

DaddyCool Brasov

Ziua de 1 iunie am ales să o petrecem departe de București, în compania unor prieteni. Pentru că mergeam alături de fetele noastre, am ales un oraș drag nouă, care să nu fie nici foarte departe de capitală. Pentru că aveam doar o seară la dispoziție. Așa că am ales orașul Brașov. 🙂

DaddyCool Brasov

Știu, a trecut o lună de la data respectivă, dar am avut un program atât de încărcat, încât nu am apucat să scriu despre această experiență. Însă nici nu o puteam lăsa de-o parte. Pentru că excursia m-a făcut să redescopăr iar orașul. De data asta cu alți ochi. Cu ochii copilei mele.

DaddyCool Brasov

Având doar o zi la dispoziție, am vrut să ne bucurăm cât mai mult de orele pe care le aveam de petrecut în Brașov. Așa că am luat străduțele din centrul vechi la pas. De la Piața Sfatului, la strada Republicii și străzile adiacente, până la celebra Strada Sforii. Loc unde nu cred că trebuie să ratați să vă faceți o fotografie simpatică.

DaddyCool Brasov

Deși am mai fost în locurile acestea, am fost mult mai atent la detalii acum. Pentru că atât Ingrid, cât și Allena (copila prietenilor alături de care am plecat în excursie), se bucurau intens de fiecare lucru pe care îl întâlneau în cale. Astfel mi-am dat seama cât de grăbit sau superficial priveam lucrurile înainte.

„Nu m-am gândit niciodată să admir Piața Sfatului stând pe jos sau, mai bine, chiar pe burtă. Să stau pe burtă și să mănânc popcorn, în timp ce mă uit la oamenii din jur. Cu ajutorul lui Ingrid am făcut asta și mi s-a părut tare interesant!”

 

De exemplu, în Piața Sfatului sunt niște cișmele pe care eu nici nu le observasem până acum. Ei bine, Ingrid nu le-a ratat și am petrecut aproape 20 de minute în jurul lor pentru că voia să bea apă din fiecare în parte. Erau mai multe, dispuse în cerc. De asemenea, se distra la nebunie cu faptul că putea să bage mâna în ele și să stropească în jur. Și era o bucurie atât de pură și sinceră încât nu avea cum să nu fie molipsitoare.

DaddyCool Brasov

De asemenea, nu m-am gândit niciodată să admir piața în sine stând pe jos. Sau, mai bine, pe burtă. Să stau pe burtă și să mănânc popcorn, în timp ce mă uit la oamenii din jur.

Da, probabil spuneți că nici un om întreg la minte nu ar face asta, dar e vorba de mai mult decât atât. Oricum nu-mi place să mă încadrez în acest „normal”. Și chiar caut mereu modalități interesante de a explora locuri. Cu ajutorul lui Ingrid, am privit întreaga piață dintr-un cu totul alt unghi și a fost taaare interesant. 🙂

DaddyCool Brasov

Evident, în orice piață de acest gen se strâng multe păsări și la fel de mulți copii care aleargă printre ele. Fetele noastre au zburdat prin piață, au alergat entuziasmate din cale afară după un balon și s-au mirat cu ochi mari atunci când acesta s-a spart și a dispărut. Mă amuzam gândindu-mă cât de ciudat li s-a părut ca un obiect să dispară pur și simplu din fața lor.

DaddyCool Brasov

La fel de tare m-am amuzat văzând-o pe Allena cum le zâmbește cu gura până la urechi străinilor și îi salută entuziasmată pe toți. Parcă era parte dintr-o familie regală și își făcea sârguincioasă datoria, salutând poporul, care îi este supus. De mult n-am mai văzut atât de mult entuziasm la un copil. 🙂 Toți îi răspundeau cu drag la salut. Acum, spuneți voi, oare în ce fel ne-ar privi ceilalți pe noi, adulții, dacă am face același lucru?

DaddyCool Brasov

Cred că a fost pentru prima dată când am studiat cu adevărat fiecare străduță pe care ajungeam. Trebuie să recunosc faptul că mi s-au părut fascinante. Parcă eram într-o altă țară, unde civilizația e la ea acasă. Locuitorii mi se păreau foarte calmi, iar casele lor îngrijite. Chiar dacă unele dintre ele erau foarte vechi. Cu flori colorate la ferestre sau balconete și bătrânei care studiau de la geam turiștii veniți să le admire orașul. Se citea mândria pe chipul lor. 🙂

DaddyCool Brasov

Iar seara Brașovul are un farmec aparte. Centrul vechi este extrem de animat. Și auzi atât de multe limbi străine încât îți pare aproape imposibil să fii în România. Baruri și restaurente de tot felul, pentru toate bugetele. O agitație continuă, dar una care nu te deranjează pentru că nimeni nu e agitat, de fapt. Ci doar entuziasmat să povestească alături de oamenii dragi la un pahar.

DaddyCool Brasov

„În Brașov parcă civilizația e la ea acasă. Are un farmec aparte. Cu flori colorate la ferestre sau balconete și bătrânei care studiază de la geam turiștii veniți să le admire orașul…”

 

DaddyCool Brasov

Cred că Brașov e un oraș în care merită să-ți petreci câteva zile bune, dacă ai chef de o vacanță, dar nu îți permite bugetul sau timpul să pleci undeva mai departe. Cu siguranță energia lui te va ajuta să te bucuri de liniște și să îți încarci bateriile. Iar dacă mergi alături de copii, lucrurile se vor vedea complet diferit.

DaddyCool Brasov

Motivul pentru care susțin întotdeauna călătoriile alături de copii este faptul că ei ne ajută să ne bucurăm cu adevărat de fiecare moment. Să îl trăim la maxim. Să pierdem minute în șir uitându-ne la același obiect. Să admirăm și să ne bucurăm de oamenii din jur. Să nu ne fie teamă să copilărim din nou.

DaddyCool Brasov

Excursia noastră la Brașov s-a datorat și concursului Ssangyong. Trebuia să duc câștigătorul test-drive-ului să experimenteze noul Tivoli la drum lung. Bobo a fost foarte încântat de momentele petrecute împreună, atât în mașină, cât și în afara ei:

„A fost o excursie de care chiar aveam nevoie. Mă bucur că s-a nimerit fix de ziua copilului. Noul Tivoli se conduce foarte ușor și mi se pare o mașină extrem de stabilă pe șosea. Cu siguranță mai stabilă decât unii competitori dintr-o categorie de preț mai mare. Mi-a mai plăcut mult faptul că are o caroserie dură, care te face să te simți în siguranță. Mă bucur că ne-a dus cu bine până la Brașov și înapoi. Am avut parte de momente frumoase alături de familiile noastre.”

DaddyCool Brasov

DaddyCool Brasov

Mulțumesc și eu echipei Ssangyong pentru faptul că mi-a dat ocazia să relaxez un om care avea nevoie de o escapadă în care să nu se gândească decât la energia pozitivă din jurul lui. 🙂

Revenind la Brașov, mi se pare mereu o idee bună. Și sunt sigur că fotografiile pe care noi le-am realizat sunt cel puțin un motiv să vreți să dați o fugă până acolo. 😀

Unde stăm, ce mâncăm și unde ne distrăm în Brașov?

 

Slavă cerului, în Brașov sunt o mulțime de opțiuni pentru toate aceste trei lucruri. Nouă ne place să ne cazăm în apartamente airbnb atunci când mergem pe undeva. La Brașov găsiți apartamente pretty cool chiar și de la 53 de lei pe noapte. Mai multe opțiuni aveți AICI!

De mâncat și băut, o facem mereu unde ni se pare interesant sau unde ne recomandă diverși prieteni. De data aceasta, prima zi am mâncat la Trattorian Artisan Food și ne-a plăcut. Am luat burger & fries, coaste de porc, două tipuri de paste și niște fresh-uri. Toate ni s-au părut ok.

A doua zi am mers la unul dintre locurile noastre preferate din oraș, Casa Hirscher. Arată super cool, iar mâncarea e foarte bună. De data asta am mâncat ceva mai light la ei: o supă cremă de legume și niște bruschete cu somon & brânză de capră. 🙂

Evident, în prima seară am stat cu fetele mele la o bere. Plimbându-ne pe străzile din centrul vechi, am descoperit Tipografia și ni s-a părut foarte cool. Am băut un Zăganu zdravăn, după care ne-am retras spre cazare. Ne-a plăcut, mai venim. 🙂

Cu drag, DaddyCool!