Cred că sarcina este un subiect despre care trebuie să povestim acum, la începutul relației noastre. Pentru că se va lega de multe dintre următoarele. Este un subiect delicat, cu bune și rele, dar în același timp unul extrem de special. Așa, ca viața! 🙂

Mă gândesc să încep cu începutul dinaintea începutului. 🙂 Cu sarcina pe care nu am experimentat-o decât foarte puțin. Iubitului meu nu îi place să vorbească despre ea, dar eu nu o iau ca pe ceva negativ, ci mai degrabă ca pe un episod neplăcut din care am avut ce învăța. Pentru că, în final, ne-am continuat relația, mai puternici și mai încrezători ca niciodată.

Înainte de sarcina cu Ingrid, am mai avut una: sarcina de tip „ou clar”. Este destul de des întâlnită, mai ales la femeile de peste 30 de ani, care nu au mai fost însărcinate înainte. Ce înseamnă sarcina aceasta? Că placenta și sacul gestațional se dezvoltă, însă fără embrion. Medicii îi mai spun și sarcina falsă.

„Înainte de sarcina cu Ingrid, am experimentat sarcina cu ou clar. Sarcina falsă, cum îi mai spun medicii...”

Aceasta se dezvoltă de cele mai multe ori în primul trimestru, adesea chiar înainte ca o femeie să își dea seama că este însărcinată. Finalitatea ei este un avort spontan (ori chiuretaj, dacă țesutul nu se elimină pe cale naturală) și se datorează apariției unei malformații cromozomiale ale oului fecundat. Cum ne spunea și medicul la vremea respectivă, ori corpul știe foarte clar că sarcina va avea probleme și îi refuză evoluția încă de la început, ori (în cazul femeilor peste 30 de ani) detectează sarcina ca pe ceva străin, iar un mecanism de autoapărare devine oprirea ei din evoluție. Asta ca să știți un pic mai mult despre ce înseamnă ea și care sunt cauzele.

„Înainte de sarcina cu Ingrid, am experimentat sarcina cu ou clar. Sarcina falsă, cum îi mai spun medicii…”

Dacă experimentați sarcina cu ou clar, este important ca apoi să vă depășiți teama de o experiență similară. Se spune că sarcina aceasta se întâmplă o singură dată, așadar șansele ca noi, femeile, să o experimentăm de două ori în viață sunt foarte slabe.

Sarcina Ana Novic DaddyCool

Nu este o experiență deloc plăcută, dați-vă seama, mai ales în cazul unor viitori părinți care își doresc foarte mult un copil. Dar noi am ales să credem că a fost o experiență prin care trebuia să trecem și care să ne consolideze și mai tare relația. Am avut încredere că lucrurile se vor așeza exact așa cum trebuie. Așa că, după 3 luni, ne-am luat frumos de mână și am plecat împreună în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe.

„Sarcina cu Ingrid a fost fără nici un fel de problemă medicală!”

Ca să ne îndepărtăm de agitație, de proiecte și alte nebunii care ne țineau în priză. Dar cu un gând foarte clar: să ne detașăm complet de capitală și tehnologie, să ne dăm voie să fim liberi și să facem un copil. Ei bine, ne-a reușit, iar acolo a luat naștere minunea noastră cu ochii ca marea. 🙂

Sarcina cu Ingrid a fost fără nici un fel de problemă medicală, iar prima dată când am auzit acele bătăi pure de inimioară este pur și simplu imposibil de descris în cuvinte.

Sarcina Ana Novic DaddyCool

Sarcina este un miracol! Cu toate astea, vine la pachet cu atât de multe stări și schimbări încât, de multe ori, te copleșesc. Accentuează cele mai bune, dar și nebune, părți din noi. Scot la iveală sentimente pe care nici nu știi că le poți simți și trăi.

Pentru mine a fost 90% ușor, dar uneori imposibil din punct de vedere emoțional. Am fost super activă, am făcut mișcare în apă până la 8 lui de sarcină, am lansat prima mea colecție oficială, „1”, „cu burta la gură”. 🙂 Am muncit chiar până la 40 de săptămâni și 5 zile. Ba chiar mă gândeam că nici nu o să mai am timp să nasc. :))

Cel mai mult am iubit momentele în care Ingrid se juca în burtă. E ceva incredibil de frumos. Iar cel mai tare m-au scos din minți transformările fizice, care au devenit extrem de vizibile la un moment dat și cauza ieșirilor mele nervoase. Cumva, nu-i de mirare, la final de sarcină aveam 30 de kilograme în plus!!! :))

„Cel mai tare m-au scos din minți transformările fizice. Nu-i de mirare, la final sarcina mi-a adus 30 de kilograme în plus! :))”

Am sperat și am visat până în ultima clipă că voi reuși să nasc natural. Până la 41 de săptămâni. După ce doctorul Răzvan Botezatu de la maternitatea Filantropia a încercat să-mi provoace nașterea naturală, am ajuns la concluzia că Ingrida avea de gând să mai stea în burtică. Nu o condamn, era tare bine acolo. Dar unele analize nu au ieșit tocmai în regulă, așa că am hotărât împreună să apelăm la cezariană. Doctorul Botezatu este un medic excelent, căruia îi mulțumesc din suflet pentru tot.

Sarcina Ana Novic DaddyCool

Nu degeaba se spune că „de ce îți e frică, de aia nu scapi”. Mi-a fost teamă de cezariană, mi-am dorit foarte mult să nasc natural și să mă bucur de acest moment miraculos. Dar în același timp mi-am asumat și am îmbrățișat varianta operației pentru că era cea mai bună soluție la momentul respectiv. Mi-a adus în brațe minunea, iar primul moment în care ne-am atins a fost plin de magie și este unul pe care nu îl voi uita niciodată. De fapt, deseori îmi place să închid ochii și să retrăiesc prima noastră îmbrățișare, care nu se compară cu nimic în lume.

„Astăzi sunt mai fericită ca niciodată. Ingrid este o ființă extraordinară!”

Astăzi sunt mai fericită ca niciodată. Ingrid e o ființă extraordinară, iar eu sunt împăcată cu episoadele pe care le-am trăit înainte de venirea ei pe lume. Atât cu sarcina falsă, cât și cu sarcina care mi-a adus-o pe ea. Probabil așa trebuia să se întâmple. Altfel nu se mai năștea chiar de ziua tatălui meu, împărtășind aceeași culoare a ochilor. El  nu mai e, dar a știut foarte bine ce cadou să-mi facă. 🙂

Cu drag, Ana! MommyCool, mama lui Ingrid, soția, iubita și cea mai bună prietenă a lui DaddyCool, stăpâna Sashei și a lui Missy, fiica mamei mele, sora fraților mei și prietena prietenilor mei.

Foto: Tibi Vîntur

Make-up & Hair: Denisa Hazaparu, D’Hairapy Beauty Bar