Cine spune că nu ai ce vedea în Milano, în afara magazinelor brandurilor de lux, înseamnă că nu a avut răbdare să-l descopere cu adevărat. Vibrantul oraș italian e mult mai mult de atât. E artă, e mister, e atmosferă tipic italiană, e zumzet, e despre priveliști care îți taie respirația, e despre rooftop-uri, e tot ce vă trebuie pentru un city break pe care să nu-l uitați prea curând. E cool tare de tot și vreau să vă dau câteva idei despre ce ați putea să faceți ca să veniți înapoi acasă îmbătați de energie pozitivă, nu doar de Aperol sau Prosecco. 😊

Milano este, fără doar și poate, unul dintre cele mai frumoase și mai accesibile orașe pe care le putem vizita în Europa. Părerea mea este că majoritatea își poate permite cel puțin un city break în „capitala modei” italiene și nu numai. Mai ales că există multe opțiuni de bilete low cost și cazări foarte accesibile via airbnb sau chiar prin booking.com.

Este a doua oară când vizitez Milano și a doua oară când revin acasă cu un super vibe. Cu dorința de a-l vizita din nou, pentru a-i descoperi alte părți frumoase, pe care știu sigur că va avea să mi le ofere.

DaddyCool Duomo Di Milano rooftop

Prima dată am fost într-o vizită rapidă, cu job-ul, în urmă cu doi ani. M-am numărat printre jurnaliștii care au aflat, în premieră mondială, despre turneul internațional pe care băieții de la Depeche Mode îl plănuiau. Am fost îndeajuns de norocos să-i iau un interviu lui Martin Gore. Dar fiindcă timpul a fost scurt, am încercat să fiu cât mai eficient și să văd cât pot de mult din oraș.

Milano nu este doar despre branduri de lux și oameni cu bani. E despre artă, străduțe înguste și boeme, despre o atmosferă super relaxată.

Mi-a lăsat o impresie foarte bună, așa că mi-am propus să revin. Mai ales fiindcă nu a fost deloc așa cum credeam: plin de oameni fitoși, cu bani, fluturându-și plasele de la branduri de lux. Câh, genul de atitudine care mie îmi displace. Da, am văzut magazinele brandurilor de lux. Multe la număr, dar oamenii pe care i-am descoperit aveau clasă și o energie foarte frumoasă. Așadar, era musai să revin și alături de Ana. Mai ales că ea e creatoare de modă și eram sigur că îi va plăcea întregul vibe. În plus, așa cum spuneam, voiam să descopăr și alte locuri interesante.

DaddyCool city break Milano

Ei bine, la doi ani distanță, am făcut un pact cu Ana: să fugim cât de des putem în city break-uri în doi, pentru a ne putea detașa puțin de job-ul de părinți. Dar fără să lipsim prea mult de acasă, în același timp. Am călătorit doar cu Ingrid vreme de 3 ani, așadar e destul de greu să ne detașăm de ea mai mult de două zile întregi. 😊 Am început cu Barcelona în Octombrie, iar recent ne-am întors din Milano. Despre care am să vă spun numai cuvinte de laudă. Și vă ofer un mic ghid practic pentru a vă putea bucura cu adevărat de ceea ce are să vă ofere! 😊

 

2 zile sunt suficiente ca să înțelegeți despre ce e vorba. Și să vă întoarceți acasă îndrăgostiți, cu poftă să reveniți curând!

Așa cum vă spuneam mai sus, eu și Ana nu vrem să lipsim mai mult de 2 zile întregi de acasă. Nu am avut la dispoziție prea mult timp de pierdut, așa că am profitat de fiecare moment petrecut la Milano. Fără să ne obosim prea tare însă fiindcă voiam să ne bucurăm cu adevărat de fiecare experiență. În aceste condiții, ne-am descurcat excelent și vă dăm și vouă câteva ponturi pentru a avea parte de un city break super cool.

 

1 – Vizitați terasa celebrului Duomo Di Milano. Priveliștea o să vă taie răsuflarea.

Nu vă limitați doar la faptul că vă veți face fotografii în fața celebrei catedrale. Pe lângă faptul că are o poveste foarte frumoasă, iar detaliile clădirii în sine sunt extraordinare, terasa vă va oferi o priveliște spectaculoasă. Ar fi chiar păcat să nu urcați pe ea.

DaddyCool Duomo Di Milano 3

Biletele se pot procura chiar de lângă clădire, iar la casă aveți mai multe opțiuni. Puteți vizita interiorul, doar terasa sau chiar ambele. Noi am ales să vizităm terasa și am plătit 9 euro de persoană. În general, primești un bon de ordine și trebuie să îți aștepți rândul. Dar se poate plăti și cu cardul, iar coada de acolo este mai mică și lucrurile funcționează mai rapid.

Și pentru terasă există două variante de preț, în funcție de cum vreți să ajungeți sus: cu liftul sau pe scări. Noi am ales scările. Oricum, liftul nu ajunge fiiix în vârf, așadar oamenii tot au de urcat niște scări.

DaddyCool Duomo Di Milano 2

Odată ajunși în vârf, nu trebuie decât să vă lăsați purtați de o priveliște de vis. Și să vă faceți niște super fotografii pentru că fundalul este spectaculos. 😊

 

2 – Dați-vă voie să vă pierdeți printre străduțe.

Un lucru pe care e musai să-l faceți în Milano este să vă lăsați purtați pe străduțele orașului. De la Dom, dincolo de galeriile Vittorio Emanuelle, pornesc o mulțime de străduțe medii spre mici, care vă vor purta în atmosfera tipic italiană. Noi, de exemplu, ne-am pierdut pe strada Vicolo Fiori, unde veți descoperi restaurante, gelaterii și magazine.

De asemenea, tot în preajma acestei străzi veți descoperi și Piazza del Carmine, unde se află biserica Santa Maria Del Carmine. Care este foarte, foarte frumoasă.

DaddyCool Santa Maria Del Carmine Milano

Via Giuseppe Verdi, Via Brera, Via Mercato, Via Madonnina sunt doar câteva dintre aceste străduțe înguste. Ele vă vor purta către galerii de artă, restaurante, băcănii și o mulțime de localuri italienești get beget. 😊

 

3 – Opriți-vă la un local tipic italienesc.

Evident, dacă sunteți în Italia, e musai să mâncați ceva tradițional și să beți una dintre băuturile pentru care sunt renumiți: Aperol Spritz sau Prosecco. Neapărat luați-vă paste, pizza sau platouri cu prosciutto, brânzeturi și rucolla. Aceste tipuri de mâncare sunt printre preferatele mele, iar italienii chiar știu să le prepare.

DaddyCool San Pietro Milano

Mâncarea nu am pozat-o, dar paharele da. Ca să vă facem poftă să mergeți și să vă bucurați de un pahar, în compania prietenilor sau a persoanei iubite. Noi ne-am oprit să bem Aperol Spritz în vreo trei locuri, iar unul dintre ele era restaurantul San Pietro, situat chiar lângă hotelul în care am fost cazați. Prețurile sunt, în general, între 6 și 11 euro pentru un pahar de alcool. Iar pentru mâncare între 12 și 30 de euro, depinde ce doriți. 30 de euro ar fi un platou cu prosciutto, brânzeturi și verdețuri, dar care ar ajunge lejer pentru 3 persoane.

 

4 – Neapărat beți un pahar pe terasa unui rooftop.

În mod special, mie îmi plac rooftop-urile din zona Piazza Del Duomo fiindcă oferă o super priveliște către piață și către Dom. Și chiar e un feeling aparte să te bucuri de o licoare magică, să privești mulțimea și să te bucuri de zumzetul oamenilor din jur. Noi am ales Terazza Aperol, care e super drăguță și cochetă, cu o priveliște fix pe gustul nostru. Am băut două pahare de Aperol Spritz (Duhhh), iar prețul unuia a fost de 11 euro, fiindcă eram în Happy Hour. După ora 17 prețul devine 13 euro. E un pic mai scump, ce-i drept, dar merită. 😊

DaddyCool Terazza Aperol Milano

Tot în incinta aceluiaș loc există un Mercato, de unde puteți cumpăra condimente, paste și tot felul de lucruri bune, dar puteți lua și masa. Aveți ca opțiuni un restaurant, un fastfood sau chiar să mâncați de la Mercato pentru că ei fac pizza, salate și alte lucruri super bune, la un preț ok.

DaddyCool Terazza Aperol Milano 3

 

5 – Hoinăriți pe malurile canalelor din cartierul Navigli

Foarte aproape de stația de metrou Genova FS vă așteaptă unele dintre cele mai cool străduțe, unde veți avea parte de un vibe a la Veneția. Cartierul Navigli a luat naștere în jurul canalului Naviglio Grande, construit între anii 1177 – 1257, cu o lungime de aproximativ 50 de kilometri.

DaddyCool Navigli Neoghbourhood Milano 2

Bineînțeles că pe vremuri a avut un important rol economic, iar astăzi întreaga zonă este super boemă, cu o mulțime de baruri, terase, restaurante și galerii de artă.

DaddyCool Navigli Neoghbourhood Milano 6

Noi am nimerit în mijlocul unui târg vintage, unde am văzut o mulțime de chestii mega, mega tari. De la piese de mobilier minimalist, la tablouri, haine, ochelari de soare, ziare foarte vechi și reviste de modă vechi chiar și de peste 50 de ani.

Mi-a plăcut la nebunie totul, de la obiectele de vânzare, la oameni, localuri și atmosferă. Ne-am așezat și aici ca să bem un pahar corespunzător. 😊

DaddyCool Navigli Neoghbourhood Milano 5

 

În final, dați-vă voie să vă bucurați de absolut orice descoperiți și creați-vă amintiri de neuitat.

 

Noi suntem mari fani ai pozelor, așa că în acest trip am făcut unele care ne sunt tare, tare dragi. Și despre care cred că reflectă frumusețea orașului. Și sper să vă facă să mergeți să-l vizitați. 😊

Am fost cazați la AI SUMA HOTEL, pe care îl recomand cu cel mai tare drag, din toate punctele de vedere. E mic și cochet, camerele sunt mari, poziționarea e excelentă. Aflat chiar lângă o stație de metrou, pe o străduță retrasă, dar în același timp cu restaurante și cafenele. Mi s-a părut alegerea perfectă. Staf-ul e foarte prietenos, micul dejun excelent, curtea interioară superbă. Chiar îl super recomand.

DaddyCool Ai Suma Hotel Milano

Puteți rezerva și voi o cameră folosind link-ul ACESTA și veți primi o reducere de 15 dolari, din partea celor de la Booking! 😊

DaddyCool Ai Suma Hotel Milano 2

Sper că v-am făcut poftă să mergeți la Milano pentru că este chiar un oraș de care vă veți îndrăgosti, dacă sunteți genul boem.

Cu drag, DaddyCool.

P.S: Vedeți mai multe poze la mine pe Instagram. 🙂