Cea mai recentă vacanță pe care am petrecut-o alături de fete a fost în Peninsula Peloponez, pe urmele civilizației antice din Grecia. Nu suntem cei mai mari fani ai locurilor extrem de turistice, așa că de data aceasta am ales altceva. Mai exact, sudul Greciei continentale, unde am descoperit niște locuri incredibile.

Știm cât de populară este o destinație precum Grecia și ne așteptam să fie greu să descoperim locuri noi, care să nu fie pline ochi de turiști. Dar „misiunea” a dat roade, mai ales că plecarea noastră nu a fost plănuită din timp. A fost o vacanță de ultim minut, pe care ne-am hotărât să o luăm după ce am realizat că am tras extrem de mult în ultima perioadă. Ba chiar uitasem să ne gândim așa cum trebuie la un eveniment important: ziua fiicei noastre, Ingrid, care a împlinit 4 ani.

DaddyCool Monemvasia Peninsula Peloponez Grecia 3

 

Așadar, la un telefon distanță către cineva conectat cu industria, am ajuns pe site-ul www.cocktailholidays.ro. E o afacere de familie a cărei mentalitate de business nouă ne place foarte mult. Vrem să sprijinim genul acesta de oameni care fac treabă din pasiune, înainte de toate. O să tot vedeți treaba aceasta pe viitor aici, pe blog, dar și pe celelalte medii online ale noastre.

DaddyCool Koroni Kalamata

În categoria Destinații – Grecia, am găsit printre opțiuni și PELOPONEZ – KALAMATA. Mi-am amintit că văzusem cu un an în urmă poze de acolo la Gabriela Peset de la Seven Media și mi-au plăcut încă de atunci. Mi s-a părut o opțiune bună fiindcă nu era o zonă de care să fi auzit multă lume. Eu sigur nu auzisem și mă gândeam numai la salată grecească și muuuulte măsline Kalamata. Din start îmi plăcea ideea. 😊

Kalamata, destinația aleasă din peninsula Peloponez, este o regiune perfectă pentru familii, iar zborul până acolo durează puțin peste o oră și jumătate.

 

Am dat rapid search pe sfântul Google și am descoperit câteva poze & informații care m-au convins. Așa că m-am uitat rapid să văd ce oferte au. Să nu uităm că Ana este însărcinată, deci voiam un loc spre care să zburăm puțin. Voiam să avem și ce vedea, dar să nici nu fie distanțe prea mari între obiective. Zis și făcut.

Agenția avea următoarea plecare pe 26 Iunie, fix de ziua lui Ingrid. Adică peste vreo 4 zile, dar oferta pe care am găsit-o a fost foarte bună: 2 adulți și un copil de 3 ani, 7 nopți cazare cu demipensiune și transfer aeroport-hotel-aeroport – 1250 de euro. Foarte ok, nu? Hotelul disponibil a fost GMP BOUKA din Messina, Grecia, catalogat la 4 stele, așa că i-am dat înainte. Hop Țop am hotărât să plecăm de ziua Ingridei. Yeeeiiii!!!

DaddyCool Monemvasia Grecia Peloponez

De menționat este faptul că agenția Cocktail Holidays este singurul tur operator din România care are destinația Kalamata, iar cursele sunt în regim charter. La plecare, noi am aterizat primii în Kalamata, iar colegii de avion au plecat spre Mykonos. La întoarcere noi am zburat din Kalamata spre Mykonos vreme de 60 de minute, apoi am așteptat 45 de minute în avion pentru îmbarcarea celorlalți. Apoi am zburat spre București. E important de știut. Nouă ni s-a întâmplat o dată să aterizăm în alt loc decât știam și nu înțelegeam ce ni se întâmplă. Era cursă charter, asta se întâmpla. 😊)

DaddyCool Peloponez Grecia livada portocali

Hotelul ales este situat în Messina, Grecia, fiind amplasat la buza mării. Iar serviciile sunt conform prețurilor.

DaddyCool Kalamata Peninsula Peloponez Grecia 3

La doar o oră și 45 de minute de zbor de București, am ajuns în aeroportul din Kalamata. Iar de acolo până la hotel nu cred că am făcut mai mult de 15 minute cu mașina de transfer. Hotelul GMP BOUKA este situat direct în buza mării și arată foarte ok. Iar întregul complex câștigă și mai mult la capitolul ospitalitate fiindcă echipa de acolo este foarte, foarte prietenoasă.

DaddyCool GMP Bouka Peloponez loc de joaca

DaddyCool GMP Bouka piscina peninsula Peloponez

Ingrid s-a împrietenit cu Maria, una dintre fetele de la recepție, alături de care a schimbat îmbrățișări și diverse cuvinte: Kalimera, Kalispera, Efharisto, Paracalo. A fost super fericită fiindcă a învățat să vorbească și limba greacă. 😊) Ingrid pare să fie destul de pasionată de limbile străine. Mă întreabă mereu despre diverse lucruri pe care să i le traduc în engleză, franceză, spaniolă etc. Azi m-a întrebat ceva în chineză. Am știut să îi spun Ni Hao. 🙂

DaddyCool ziua Ingrid

Fața lui Ingrid la vederea surprizei pregătite la hotel a fost așa… de neprețuit!

 

Un alt lucru care ne-a plăcut foarte mult a fost faptul că echipa de la Cocktail Holidays ne-a surprins cu un tort pentru ziua lui Ingrid. După ce am ajuns, am vrut să luăm prânzul și am rugat-o pe Maria să ne aducă un mini tort, o prăjitură, ceva, pentru Ingrid, fiindcă este ziua ei. Dar ea știa deja de la agenție, așa că ne-a făcut un semnal din ochi. A zâmbit complice, iar apoi am surprins-o împreună pe Ingrid cu un tort. Chipul ei? Priceless. Nu am să uit prea curând bucuria de care a avut parte.

DaddyCool Kalamata Peninsula Peloponez Grecia

Ca idee, hotelul este unul decent, perfect pentru familii, curat, cu niște camere spațioase și terase mari. Cel puțin așa a fost a noastră, care a fost în clădirea principală, cu fața către mare. Am cerut să fie cu vedere la mare, dacă se poate. Având în vedere că am plecat FIX last minute. Însă agenția ne-a făcut o surpriză și din acest punct de vedere. Mi-a plăcut mult că au ținut cont de rugămintea noastră și au reușit să o transforme în realitate.

Revenind, pe lângă clădirea principală există și alte construcții separate, în spatele ei. Să știți că există și acest aspect. Așadar, întrebați de camere în clădirea principală, dacă vreți neapărat să stați acolo. Nu sunt multe și doar vreo 5 au vederea către mare.

Mâncarea a fost ok și am găsit de fiecare dată ce să gustăm. Acum depinde și ce căutați. Noi nu am vrut fonfeuri și nici nu am avut pretenții să găsim cine știe ce la prețul plătit. Eu consider că raportul calitate – preț este unul ok.

Ce vizităm în Peninsula Peloponez?

 

DaddyCool Koroni Peninsula Peloponez Grecia 2

Ca să ne înțelegem exact, peninsula Peloponez reprezintă Grecia insulară și constituie partea de sud a țării. Această bucată de pământ numără 21.549 de kilometri pătrați și poartă numele lui Pelops. Un erou despre care se spune că ar fi cucerit întreaga regiune, locuită încă din preistorie.

Noi am aterizat în Kalamata, la aproximativ două ore și jumătate de cele mai sudice puncte ale țării. E o parte din Grecia pe care turiștii nu o cunosc atât de bine și ne-am bucurat din plin de acest lucru. Pentru că am evitat să fie supra aglomerate locurile pe care ne-am decis să le vizităm. Întreaga peninsulă are o mulțime de lucruri de vizitat, multe în strânsă legătură cu civilizația antică și începuturile poporului grecesc.

Din pricina poziționării hotelului, nu ne puteam deplasa spre excursii fără o mașină. Cum noi suntem călători de fel, am ales să ne închiriem una.

DaddyCool Kalamata Peninsula Peloponez Grecia 4

Am ales unul dintre partenerii hotelului și am plătit 220 de euro pentru trei zile. M-am bucurat că nu a trebuit să plătim garanție extra, având un serviciu de asigurare în plus inclus deja în prețul mașinii. Din suma aceasta 24 de euro a costat scaunul de copil, deci puteți lua treaba aceasta în calcul. În caz că nu aveți nevoie de el. Inițial, noi am cerut o mașină mică, fiindcă voiam să fie ușor de condus și să nici nu consume mult. Proprietarul a decis să ne facă un upgrade la o mașină dintr-o altă clasă, văzând că avem copil. Ne-a dat mașina la prețul celei cerute inițial, ceea ce mi s-a părut foarte simpatic.

 

Monemvasia – Orașul meu preferat, ascuns în munți.

 

DaddyCool Monemvasia Peninsula Peloponez Grecia 4

Din acel moment, a început aventura noastră. Primul trip pe care l-am făcut a fost către Monemvasia. Un oraș care datează încă din Grecia antică și care mie mi-a plăcut la nebunie. Aflat la 2 ore și jumătate de cazarea noastră, numele său înseamnă „o singură intrare”. Iar ceea ce veți descoperi în interiorul fortăreței, căci asta este, vă va tăia răsuflarea.

 

Koroni – Oraș medieval cu puternice influențe venețiene!

DaddyCool Koroni Peninsula Peloponez Grecia

Al doilea trip pe care l-am făcut a fost în orășelul Koroni, la 50 de minute depărtare de hotel. Aici am descoperit plaja noastră preferată din această vacanță. Inițial, am pornit cu gândul să vizităm Koroni și Methoni, două orașe medievale cu puternice influențe venețiene. Dar ne-am oprit la Koroni. Plaja semi sălbatică pe care am găsit-o (poza de mai sus, cu bărcile), vibe-ul greciei autentice și faptul că ne-am bucurat de o super priveliște ne-a făcut să ne oprim aici.

DaddyCool Koroni peninsula Peloponez

 

Pylos – Fost regat, locuit încă din vremuri neolitice.

DaddyCool Pylos Peninsula Peloponez Grecia

Al treilea trip pe care l-am făcut a fost în orășelul Pylos. Cunoscut în istorie și sub numele italian Navarino. Orășelul are o super istorie, fiind locuit încă din vremuri neolitice. Totodată, a reprezentat un important regat grecesc în timpuri de mult apuse.

Înainte de a ajunge în Pylos, am vizitat și Voidokilia Beach. O plajă foarte frumoasă dintr-un golf care s-a dovedit a fi mult mai populat decât speram. Ne-am oprit și la o plantație de portocali, însă despre toate aceste excursii vă voi povesti într-un articol separat. Fiindcă sunt multe lucruri interesante de aflat și ar fi păcat să vă plictisesc acum, cu un articol care ar fi prea lung.

Ne vedem zilele viitoare ca să descoperim împreună niște super orașe care au stat la baza civilizației antice. 🙂

Până la viitoarea întâlnire, vă așteptăm cu drag pe conturile noastre de Instagram: ana_novic & daddycool.ro. Acolo avem albume în HIGHLIGHTS cu experiența noastră din vacanță. O să vă placă și veți vedea cum imaginile foto și video completează tare frumos ceea ce am scris mai sus. 😊

Cu drag, DaddyCool!