Recent, am făcut un experiment la care au visat măcar o dată toți părinții din România. Nu am gătit nimic pentru copil vreme de 5 zile. „Ăștia-s nebuni”, ați putea spune. Dar nu vă grăbiți să trageți concluzii fiindcă nu am lăsat-o pe Ingrid nemâncată. Și nici noi nu am­­­ avut de suferit. Ba, din contră. Ceea ce trebuia să fie un experiment amuzant pentru copilă, s-a transformat într-o experiență super interesantă pentru toți 3. Vreți să vedeți cum e viața fără mâncare gătită timp de 5 zile și dacă merită sau nu? Dați un scroll mai jos. 😊

Isprava a avut loc datorită prietenilor de la , un serviciu de livrat mâncare la domiciliu, care a lansat de curând și variantele de meniuri pentru copii: LifeBox Kids. Și fiindcă și-au dorit să ne convingă de faptul că sunt o opțiune de luat în seamă foarte serios atunci când nu avem timp sau poate chiar chef să gătim, ne-au trimis mâncare acasă. Vreme de 5 zile, în fiecare zi, 3 mese principale și două gustări. Adică un festin culinar, cum ar veni. Buuuuun! 😊

Am văzut în propunerea primită oportunitatea de a face un experiment în familia noastră. Ce a ieșit oare?

 

Ideea ni s-a părut foarte interesantă de la bun început și eram tare curioși să vedem cum va reacționa Ingrid la ea. Nu e pretențioasă la mâncare, însă noi avem un stil de viață cu care este obișnuită. Și nu aveam control asupra preparatelor pe care urma să le primim, ceea ce era o provocare. Practic, pachețelul reprezenta o surpriză în fiecare zi. Dar a convins-o oare surpriza pe Ingrid zilnic, astfel încât eu sau Ana să nu mai gătim altceva? Rămâne de văzut. Vă mai las un pic în suspans. 😊

mic dejun LifeBox experiment

Înainte de a vă povesti cum a reacționat Ingrid la meniurile primite, vreau să vă spun că toate preparatele sunt concepute de către chef Alex Cîrțu, sub atenta supraveghere a doamnei doctor Anamaria Iulian, care este specializată, printre altele, în nutriția comportamentală și tratamentul obezității infantile.

LifeBox Anamaria Iulian

Există două variante de meniuri: pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani, cu 1000 de kcal, iar a doua variantă este pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, care conține 1500 kcal.

Meniurile sunt echilibrate și sănătoase, astfel încât să se evite problemele în rândul copiilor. De fapt, întreaga filozofie din spatele brandului este legată de sănătatea fiecărui consumator în parte. Ceea ce este de admirat, evident.

 

Revenind la al nostru experiment, primul lucru despre care vreau să vă povestesc este că Ingrid s-a bucurat foarte mult în fiecare dimineață, de fiecare dată când domnul șofer îi aducea pachețelul. Așa cum am spus, acesta conținea 3 mese principale ale zilei, două gustări și un suc 100% natural, sănătos, presat la rece. Deci am început bine toate diminețile. 🙂

pachet experiment LifeBox Ingrid

Al doilea lucru bun este că în fiecare zi a găsit ceva ce să mânânce. Nu a rezonat cu toate preparatele care i-au fost propuse, dar nu a existat nicio zi în care să nu aibă ce mânca.

Al treilea lucru amuzant de menționat a fost faptul că nu a ținut cont de tipul de masă pe care l-a servit. Dacă a vrut să servească cina la mic dejun, noi i-am oferit-o. Dacă a vrut micul dejun la cină, i l-am oferit. Și tot așa, vreme de 5 zile. Ba chiar mai mult fiindcă noi nu mâncăm în cantități mari, așa că ne-a ajuns mâncarea pentru mai multe zile. 😊

Surpriza a fost că am putut să ne hrănim și noi din meniurile destinate ei. Ceea ce nu voia să servească deloc a devenit o masă pentru mine, fie că vorbim de un fel principal sau de o gustare. Ba chiar a găsit și Ana (vegetariană fiind) ce să mânânce la un moment dat.

Deși se dorea a fi un experiment doar pentru Ingrid, s-a transformat în unul cu beneficii pentru toată familia. 

 

Așadar, pentru Ingrid chiar nu a fost nevoie să gătim nimic în cele 5 zile de experiment. Am mai apelat la niște gustări din legume sau ceva ușor, ce nu a necesitat găteală. Însă de gătit cu adevărat, chiar nu am făcut-o. Ceea ce e o performanță, căci uneori gătim și de mai multe ori pe zi. 😊) Ce-i drept, nu facem mâncăruri mega complicate și sunt mese ușoare, dar tot le preparăm. Și eram chiar curioși să vedem dacă ne putem lua un mini concediu din acest punct de vedere. Totodată, să descoperim noi variante de preparate pentru viitor.

DaddyCool Ingrid LifeBox

În final, a fost o aventură care a mai ajutat-o pe Ana să câștige niște timp pentru ea în zilele cu pricina. Dacă merită sau nu, vă las pe voi să decideți. Nouă ne place super mult să gătim, așadar nu simțim nevoia unui astfel de serviciu în familia noastră, decât la ocazii foarte speciale.

Pentru părinți care nu gătesc de fel ori pentru care un astfel de serviciu reprezintă o opțiune, îl recomandăm cu tot dragul. Ne place foarte mult echipa, povestea brandului și misiunea fondatorilor, ne place atenția la sănătatea consumatorului și promovarea obiceiurilor culinare sănătoase, așadar se lasă cu bilă albă din partea noastră.

Considerăm ideea brandului foarte utilă pentru părinții foarte ocupați sau care nu sunt deloc pasionați de gătit. La noi nu prea se potrivește, căci noi stăm mult la cratiță. Și ne place. 🙂

 

Orientativ, meniurile pentru copii, cu 1000 de kcal costă 335 de lei pentru 5 zile, dar abonamentele pot fi extinse și până la patru săptămâni, cu tot cu zilele de weekend, la un preț de 1688 de lei. În preț este inclusă și livrarea. În fine, pentru toate variantele disponibile, vă invit să aruncați un ochi atent la ei pe site, unde puteți vedea și toate combinațiile de preparate pe care le puteți comanda. Aveți legume, carne ușoară, pește, desert, cam tot ce vreți.

LifeBox Meniu

Nu e un serviciu pentru buzunarele tuturor, asta e clar. Dar acest lucru este unul asumat de către brand, iar serviciile oferite nici nu au cum să coste puțin. Mai ales că sunt implicați mulți oameni și specialiști la mijloc.

IMPORTANT: Ceea ce ne-a plăcut tare, tare mult a fost posibilitatea de a da ambalajele la reciclat, a doua zi.

 

Practic, atunci când primiți noul meniu, ambalajele din meniul precedent pot fi predate șoferului, apoi echipa LifeBox se ocupă ca acestea să fie reciclate. Încă se folosește plastic, dar se lucrează intens și la acest aspect. BRAVO! 😊

P.S: Dacă am recomanda ceva echipei, este să fie mai explicită pe etichetele produselor. Uneori, mi se părea că lucrurile scrise pe etichetă nu sunt cele din pachet. Sau că unele lucruri din pachet nu sunt scrise pe etichetă. În rest, felicitările noastre pentru proiect, pentru servicii și pentru misiunea asumată.

Cu drag, DaddyCool!