Atunci când ne gândim la Turcia, ne gândim la țara regimului All Inclusive. Locul în care mergem într-o vacanță de vară și ne bucurăm de toate facilitățile pe care ni le oferă hotelurile luxoase din țara de pe două continente. Dar să fie doar atât? Cu siguranță, nu. Am revenit de pe meleaguri turcești în urma unui maraton de travel care ne-a purtat vreme de 7 zile în niște locuri absolut incredibile. Și vreau să vă povestesc și vouă de ce e bine să ne extindem orizonturile și să privim acest tărâm magic dincolo de eticheta „All Inclusive”. Enjoy!

Cred că cea mai recentă vacanță petrecută în Turcia a fost cea din care ne-am întors cel mai obosiți. Am testat 3 hoteluri în 7 zile, am experimentat priveliști dintre cele mai interesante, am călătorit mulți kilometri pe zi și am văzut o mulțime de locuri incredibil de frumoase. De care habar nu am avut la prima mea vizită în această țară, în urmă cu 11 ani. Doamne, când a trecut timpul? :))

DaddyCool Turcia 3

De data aceasta am văzut Turcia cu alți ochi. Mult mai atenți, mult mai curioși și dintr-o perspectivă nouă. A omului spiritual, care se și încarcă mult cu energia locurilor pe care le vizitează. Nu doar merge să mănânce și să bea, așa cum am făcut pe când aveam 19 ani. Iar toate lucrurile pe care le-am văzut (și pe care plănuiesc să vi le descriu în amănunt într-o serie de materiale viitoare) au fost posibile datorită prietenilor de la Seven Media și Paralela 45, care au organizat acest team building, cum îmi place mie să îl numesc. Totul pentru a le oferi oamenilor de acasă un unghi nou din care pot privi Turcia.

DaddyCool Turcia 2

În primul rând, Turcia este o țară în care turismul se face ca la carte. Turistul este extrem de bine tratat. Turcii sunt foarte ospitalieri și din start ai un sentiment plăcut de „acasă”. Bineînțeles că nici la ei nu sunt lucrurile roz. Dar au înțeles perfect că o mare parte din banii care intră în țară se datorează turismului, așadar fac tot ce le stă în putință ca să ofere servicii de calitate. Astfel încât turistul să își dorească să revină cât mai curând. Noi, cel puțin, asta am simțit. Am plecat de acolo cu dorința puternică de a reveni cât mai repede.

Turcia e mai mult decât All Inclusive. Mult mai mult…

 

În al doilea rând, este un loc ideal pentru toți oamenii, fie că este vorba despre o familie, un cuplu sau o gașcă de prieteni. Pentru noi, părinții, este Rai fiindcă majoritatea hotelurilor pun accent pe distracția celor mici. Unele dintre acestea oferă servicii de baby sitting, în caz că vreți să lăsați prichindeii să se distreze în voie. Între timp, voi puteți să vă bucurați de mare, de soare sau de activitățile minunate pe care le puteți face în afara resorturilor. Serviciile sunt de o calitate foarte bună, așadar puteți apela la ele cu încredere. Evident, dacă știți că micuții voștri pot sta fără probleme în compania unui personal calificat în acest sens. Noi nu am apelat la varianta de baby sitting, dar am petrecut timp cu Ingrid în câteva locuri de joacă minunate. Unul dintre acestea ne-a încântat foarte tare și abia aștept să vă povestesc despre el.

DaddyCool Turcia

Vremea este foarte bună mai tot timpul anului, iar sezonul începe chiar la finalul lunii Aprilie. Așadar puteți începe concediul destul de devreme, în primăvară, dacă nu sunteți adepții temperaturilor mari ori sunteți alături de copii. Pe care nu îi putem lăsa să se expună prea mult la temperaturi ridicate. Avem mare, avem munte, avem o atmosferă degajată și oameni dispuși să ne ajute cu toate lucrurile de care avem nevoie. Ce să nu îți placă la o asemenea destinație de vacanță? 🙂

DaddyCool Turcia view

Să mănânci tradițional turcesc la o masă plasată chiar deasupra unui râu… Asta înseamnă să fii răsfățat.

 

Pentru că vacanța este despre răsfăț pe toate planurile, bineînțeles că nu îl omitem și pe cel culinar. Da, Turcia este despre mâncare foarte bună și despre răsfățul papilelor gustative, nu avem cum să negăm acest lucru. Și atâta vreme cât păstrați un echilibru, cred că vă puteți bucura de o călătorie în care să vă lăsați pradă ispitelor culinare, fără să vă întoarceți acasă cu multe kilograme în plus. Există unele hoteluri care au o varietate de mâncăruri excelente, iar despre două dintre ele vă voi povesti zilele viitoare. Abia aștept! P.S: În același timp, puteți mânca foaaaarte bine într-un cadru de vis, în mijlocul naturii, de exemplu. Cum ar fi restaurantul pe care îl vedeți mai jos, cu mese fix deasupra râului. Pfff, ce experiență. Merită un material special, așa că revin cu informații. 😀

DaddyCool Turcia mâncare

Turcia este și despre istorie, iar multe stațiuni poartă încă urmele strămoșilor, cu cetăți și situri care au fost excelent conservate, astfel încât lumea modernă să vadă cât de departe a ajuns civilizația. Că e bine sau rău ține de filtrul fiecăruia dintre noi, însă nouă tare mult ne-a plăcut să fim pentru câteva minute parte din istoria fostului Imperiu Bizantin.

Dincolo de hoteluri de lux, Turcia înseamnă peisaje de vis, istorie, adrenalină, ospitalitate, energie pozitivă!

 

E o plăcere să hoinăriți prin împrejurimi, indiferent de stațiunea în care ați ales să vă cazați. Cu siguranță veți avea ce vizita și la fel de sigur sunt că veți fi impresionați. Noi am vizitat Antalia, Kemer, Alanya și Belek, iar acolo am descoperit niște locuri incredibile și peisaje cum nu în multe locuri putem vedea. Voi face o selecție printre miile de fotografii pe care le-am făcut (nu te poți abține) și vă voi arăta într-un nou material imagini care vă vor tăia respirația. 🙂

DaddyCool Turcia peisaje

De asemenea, puteți lua parte la o mulțime de activități dintre cele mai antrenante și chiar sporturi extreme, din punctul meu de vedere. Raftingul pe râu și Buggy Safari sunt două dintre acestea, care pe mine m-au cucerit definitiv. Pe ambele le-am făcut fără Ana fiindcă Ingrid era prea mică pentru așa ceva. Au fost experiențe cu totul inedite pentru mine și aștept cu nerăbdare să împărtășesc și cu voi sentimentele care m-au încercat la fiecare activitate de acest gen. Cert este că vă recomand să ieșiti în afara resorturilor și să încercați tot felul de nebunii, mai ales dacă sunteți o fire activă și vă place să colectați experiențe de neuitat. 🙂

Ieșiți din resorturi și încercați activități dintre cele mai diverse. Veți fi uimiți de varietatea de opțiuni!

 

DaddyCool Turcia Buggy Safari

Știu că mulți dintre voi sunteți curioși să aflați povești despre hoteluri și facilitățile pe care acestea le oferă, așadar voi dedica un material special celor trei pe care le-am încercat. Cu plusuri și minusuri, astfel încât să luați decizia cea mai bună pentru vacanța pe care o plănuiți.

Prețurile sunt pentru toate buzunarele și, comparând cu alte țări, cu siguranță merită în raportul calitate-activități-servicii-preț. Am să revin și cu niște oferte orientative atunci când vă voi povesti despre hotelurile pe care le-am încercat: Güral Premier, Utopia World și Calista Luxury Resort.

Sper că v-am făcut curioși să descoperiți și mai multe lucruri despre minunata Turcia și promit să revin curând cu informații și fotografii care să vă facă să book-uiți o vacanță imediat. 🙂

Cu drag, DaddyCool!