Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că mi-am direcționat cariera în zona charity și că încerc să mă folosesc de toate resursele pe care le am ca să fiu de ajutor copiilor din medii defavorizate. Dar pentru că o fac necondiționat, mă lasă mut felul în care unii oameni aleg să-mi mulțumească pentru acest ajutor pe care l-am oferit în diverse circumstanțe. La fel s-a întâmplat recent, atunci când cineva a ales să călătorească 589 de kilometri ca să ne cunoaștem și să-mi mulțumească personal pentru gestul care le-a schimbat viața băieților săi…

Recent am avut parte de un moment pe care nu-l voi uita niciodată. Doamna Maria Simona Costinaș, mama unui puști pe care am reușit să-l ajut cu 5000 de euro prin intermediul proiectului „Amintiri din copilărie”, a călătorit de la Baia Mare până la București pentru a ne cunoaște și pentru a-mi mulțumi personal pentru gestul pe care l-am făcut pentru băiatul ei, Laurențiu. Fără să îmi dau seama, am oferit ajutor, de fapt, pentru doi dintre fiii săi.

Aceștia sunt pasionați de sport (de karate mai exact) iar eu le-am venit în ajutor prin intermediul partenerilor de la Profi România, care le-au oferit celor doi șansa să ajungă la Campionatul  European de Karate din Cehia, care a avut loc între 17-19 Noiembrie 2017. Ei bine, nu doar că băieții au ajuns să participe, dar au și adus acasă trei medalii foarte importante.

Laurențiu Costinaș a obținut două medalii de bronz, la Kumite individual Shobu Ippon şi Kumite individual WKF, la categoria juniori II – 14-15 ani.

Fratele său, Andrei, a participat pentru prima dată la un Campionat Mondial și a adus acasă medalia de argint la categoria Kumite individual Shobu Ippon copii 10-11 ani (-38 kg). WOW! Astea da rezultate!

 

Știam povestea lui Laurențiu și am vrut să-i ofer ajutor ca să ajungă la Campionatul Mondial. Habar nu aveam că îl voi ajuta și pe frățiorul lui. Când am primit vestea din partea Asociației Pentru Familie, Asociația care se ocupă de cazul lor, m-am bucurat foarte tare și, evident, am transmis mai departe vestea și către oamenii care au contribuit la împlinirea visului acestei familii. Dar nu am realizat niciodată cu adevărat cât de mult a contat, de fapt, gestul meu pentru ei. Mai ales pentru mama lor, care mi-a scris un mesaj mega emoționant pe Facebook:

„Bună ziua! Îmi cer scuze că te abordez aici. În data de 10 Mai îmi termină unul din băieți facultatea și am să ajung la Ploiești. Dar voi pleca mai devreme. Fiind atât de aproape de București, aș vrea să te cunosc personal și să îți mulțumesc. Nici nu poți să-ți dai seama câtă bucurie și cât ajutor ai adus familiei mele. Știu că ești ocupat, dar sper să reușesc să te întâlnesc. Ești un SUPER OM!”

 

Bineînțeles, m-am topit, iar ochii mi-au lăcrimat instant. Și cum se potrivea cu petrecerea caritabilă pe care o organizam, nu am ezitat să-i dau răspunsul următor:

„Dragă doamnă Simona, vă mulțumesc tare mult pentru cuvintele acestea frumoase, care îmi merg la suflet. Chiar pe 10 Mai fac o petrecere caritabilă, în cinstea faptului că voi împlini curând 30 de ani. Bineînțeles, scopul petrecerii va fi să oferim ajutor altora. Puteți fi pe 10 în București? Cu drag voi face în așa fel încât să ne întâlnim!”

 

Ei bine, doamna Simona a ajuns la București, îmbrăcată în straie populare, încărcată de cadouri pentru mine și familia mea. Evident, nu mai e nevoie să spun cât de mult le-am apreciat și cât de tare m-am bucurat să fie acolo.

Da, știu că venea pentru fiul său la Ploiești. Dar putea să nu îmi scrie și să nu mai bată un drum în plus până la București, oraș pe care nu îl cunoaște. Din puținul dânsei, a venit la ziua mea și mi-a adus cadouri. Și mi-a adus aminte cum suntem noi, românii, cu adevărat. Buni, altruiști, filantropi, puri, gata oricând să ajutăm.

Aceasta e lumea de care vreau să fiu înconjurat și de astfel de oameni vreau să fie populată România mea frumoasă. Și tot sper că viitorul nu e chiar atât de negru precum pare în acest moment.

E sau nu naivitate, să-mi spuneți și voi.

Cu drag, DaddyCool!

 

Foto: Silviu Mogos Photography & 3435 Studio