Sunt un mare fan al oamenilor care luptă în fiecare secundă să fie mai buni, să își depășească fricile și condiția, să devină cea mai bună versiune a lor. Al oamenilor care își pun la bătaie toate resursele pe care le au ca să-i ajute pe cei din jur. Care se folosesc de tot capitalul de imagine ca să transmită mai departe un mesaj puternic, inspirațional, motivațional. Ei bine, Simona Halep este una dintre foarte puținele persoane pe care le admir din toată inima, iar astăzi am fost tare bucuros să pot schimba câteva vorbe cu ea. Este, într-adevăr, o tipă cu un spirit de luptător incredibil de puternic.

Astăzi am participat la o conferință de presă care anunța încă un an din parteneriatul pe care jucătoarea de tenis numărul unu în lume, Simona Halep, îl are alături de echipa Dorna și de Salvați Copiii România. Împreună luptă pentru salvarea vieților copiilor născuți prematur în România încă din anul 2015. Iar astăzi au lansat invitaților prezenți în sală, dar și oamenilor de acasă, o nouă provocare. Aceea de a-și lua un job de o secundă, în sprijinul copiilor născuți prematur.

Provocarea face parte din cadrul campaniei „Grijă de copii”, ajunsă deja la cea de-a șasea ediție. Prin intermediul ei se luptă din răsputeri pentru viața prematurilor. Din 2013 și până în prezent, Dorna și Salvați Copiii au dotat 50 de maternități din țară cu 86 de echipamente medicale de specialitate. Acestea au o valoare aproximativă de 600.000 de euro. Imaginați-vă ce sprijin imens se oferă unor copii care mor doar pentru că spitalele din România nu ajung să fie în pas cu lumea modernă. Pentru că autoritățile nu se implică destul în acest sens. Acțiunile și donațiile menționate mai sus chiar au ajuns să facă o diferență majoră. Au fost salvate viețile a 8000 de copii născuți prematur în România. Copii pentru care fiecare secundă conta. Copii pentru părinții cărora clipele păreau o eternitate, știind că în joc se află viețile micuților lor.

 

Simona Halep, Dorna și Salvați Copiii au reușit să doteze 50 de maternități din țară cu 86 de echipamente medicale de specialitate. Acestea au salvat viețile a 8000 de prematuri.

 

Campania de anul acesta are un concept special. Pornind de la faptul că, pentru majoritatea dintre noi, o secundă nu înseamnă foarte mult, însă pentru copiii născuți prematur ea poate însemna totul, Dorna își mobilizează consumatorii să își ia un job de o secundă, oferind o clipă din timpul lor copiilor născuți prematur.

DaddyCool Simona Halep secunda

Mecanica este următoarea: toți cei care doresc să susțină această cauză  își pot lua un job de o secundă printr-un gest foarte simplu. Un click pe site-ul Dorna.ro, pe orice banner online al campaniei sau pe pagina oficială de Facebook Dorna România (www.facebook.com/Dorna.Romania).

 

O secundă din timpul nostru poate însemna șansa la viață a unui copil născut înainte de termen.

 

Mai mult, după ce s-au angajat, susținătorii campaniei se vor putea implica și folosind kit-ul de susținător al cauzei. Fie printr-un cover photo, un video, un profile picture frame etc. Astfel, recomandă această cauză prietenilor. Bineînțeles, se pot implica și prin donații direct către Salvați Copiii România.

La finalul campaniei, Dorna – cu sprijinul Salvați Copiii România – va dona, ca și în anii precendenți, echipamente medicale specializate pentru copiii născuți prematur, către maternitățile care au nevoie de ele.

M-am bucurat să iau parte la eveniment. Mai ales că am înțeles exact care e asocierea dintre Simona Halep și copiii născuți prematur. Trebuie să recunosc, m-am întrebat la început dacă e o colaborare potrivită. În mod normal, aș fi văzut ambasadoare o mamă cu un capital de imagine puternic. Eventual una care să fi și experimentat o naștere înainte de termen. Dar mi-am dat seama că, de fapt, valorile campaniei și cel personale ale Simonei sunt cele care fac din acest parteneriat să fie unul foarte puternic.

Grija pentru copii 2018_2

Așa cum echipele Dorna și Salvați Copiii România se luptă în fiecare secundă să facă o diferență și să salveze copiii născuți prematur, la fel și Simona Halep a luptat și a fructificat fiecare secundă pe care a trăit-o pe terenul de tenis, vreme de 20 de ani. E o tipă care iubește copiii și o luptătoare convinsă. Care nu a renunțat niciodată să creadă în visul ei. La fel cum micuții din maternități luptă pentru viața lor. Viață de care depinde fiecare secundă care se scurge.

 

Simona Halep este o tipă cu o mentalitate de învingător. Iar energia pe care am simțit-o azi în preajma ei m-a făcut să îmi dau seama că are tot ce îi trebuie ca să fie o campioană mondială!

 

La sesiunea de întrebări, am avut șansa să o întreb două lucruri pe sportivă. M-am și emoționat în timp ce puneam întrebarea, lucru la care nu m-am așteptat. Dar așa mi se întâmplă în preajma oamenilor pe care îi apreciez cu adevărat. M-am taxat singur că m-am bălbâit puțin de față cu toată lumea. Dar adevărul e că și prezentatoarei evenimentului, Amalia Enache, om cu multă experiență în industrie, îi tremurau mâinile și vocea. Oameni suntem, vorba aceea. Iată ce am reușit să o întreb pe Simona Halep:

  • Bună! Felicitări pentru tot ceea ce ești și ce faci. Ai simțit vreodată în viața personală că o secundă poate să facă real diferența între viață și moarte? Iar pe teren ai simțit că, dacă nu iei într-o secundă cea mai bună decizie, s-ar putea să pierzi tot ce ai muncit în atâția ani de carieră?

 

  • Bună și mulțumesc. Sigur că da. Despre sport pot să spun că, la acest turneu chiar (Roland Garros), în finală, la set și 2-0, am simțit că, dacă nu reacționez și nu schimb ceva, nu schimb tactica jocului, o să pierd din nou. Așa că am încercat să fiu mai agresivă, să merg spre fileu, să fiu mai relaxată și să dau importanță fiecărui punct. Atunci am schimbat soarta meciului și am reușit victoria. În familie, nu am avut probleme de acest gen, din fericire. Însă toate problemele din lumea aceasta sunt și ale noastre, nu doar ale copiilor, chiar dacă nu suntem implicați direct. Așa că încerc să ajut cât pot de mult… Da, fiecare secundă contează și, deși pentru noi pare puțin, o secundă din viața unui copil născut prematur poate fi decisivă. Am ales să mă implic în campania Dorna pentru că sunt de părere că, dacă ne unim, putem să salvăm împreună multe vieți. Copiii născuți prematur au nevoie de noi!

 

Lumea are nevoie de noi, indiferent că vorbim despre copii, adulți, bătrâni sau animale. E nevoie să fim mai buni, mai empatici, mai blânzi.

Simona Halep

Trebuie să recunosc faptul că această cauză, în mod special, e mai aproape de sufletul meu. După cum bine știți, eu lupt pentru copiii din medii defavorizate. Și sunt sensibil la orice subiect este legat de copii. Și cu lupta pentru copiii născuți prematur simt o  legătură puternică. Am un caz în familie și știu foarte clar cât de greu îi este unui părinte. E dureros să stea cu micuțul său în spital cu săptămânile, la terapie intensivă, rugându-se ca acesta să primească o șansă la viață. Așadar te felicit, Simona Halep, pentru cauza în care ai ales să te implici.

Nu am apucat să-mi fac poze cu ea pentru că nu îmi place să agasez oamenii. Mai ales că erau deja destui care voiau o poză sau un autograf. Am preferat să aștept un moment bun, liniștit, ca să facem acest lucru. Dacă nu s-a întâmplat de data aceasta, cu siguranță se va întâmpla data viitoare. Totul se întâmplă cu un scop. Probabil scopul este să avem un interviu one to one next time. 🙂

Cu drag, DaddyCool!

 

FOTO: PR