Natura. Această sursă infinită de bine. Oaza noastră de liniște și relaxare. Cea mai sinceră. Reală. Partea pozitivă a zilelor noastre! Sună bine, nu? Din păcate, nu știm să avem grijă  de ea, așa cum merită cu adevărat. O batjocorim. Îi tăiem copacii, îi consumăm resursele. Știați că este nevoie de un copac de 15 ani pentru a produce 700 de pungi de hârtie?

Natura este cu adevărat copleșitoare. Suntem norocoși și binecuvântați să putem avea parte de ea. În același timp, suntem ignoranți și nerecunoscători. Îmi caut cu calm cuvintele pentru că în mine stă o mare grijă. Îmi vine să vă rog cu disperare, dar trag aer în piept și vă rog cu drag și încredere că sunteți doar ocupați, obosiți sau pur și simplu neinformați: treziți-vă!

Verdele se face gri, chiar sub ochii noștri! Pădurile sunt tăiate! Oamenii își pierd mai apoi casele, atunci când sunt inundații. Natura din jurul nostru dispare chiar din cauza noastră. Copiii ce vin din urmă nu mai învață nimic valoros despre ea, iar asta este trist. Ei sunt viitorul și ar trebui să ne gândim bine dacă ne place cum arată.

MommyCool arta de a respecta natura 4

Acum câțiva ani l-am descoperit pe domnul Ovidiu Bojor și a fost o reală inspirație pentru mine. O revelație! Îmi place să-l consider mentorul meu. Este un izvor de inspirație, acel exemplu pe care abia aștepți să îl urmezi. El iubește natura și ne îndeamnă să fim una cu ea. Să întrebăm natura atunci când avem probleme. Să ne hrănim cu ajutorul ei, să ne tratăm cu ajutorul ei. „Lumea stă să se prăbușească moral, etic și spiritual. Lipiți-vă de oameni bogați spiritual! Și nu e suficient doar să te aduni cu cei de o seamă cu tine. Oamenii de o seamă trebuie să se înmulțească, să fie tot mai mulți!”, spune dânsul.

 

Natura are nevoie de noi! Ne-a dat atât de multe, iar noi nu îi dăm înapoi dragostea și respectul pe care le merită…

 

MommyCool arta de a nu respecta natura 5

Vă recomand cu drag să îl citiți. La 93 de ani este cu mult mai tânăr decât mulți dintre noi. E cu adevărat un influencer pentru că eu nu pot să urmăresc decât oameni care au ceva real de povestit. Pentru mine influncer–ul ar trebui să vină cu mesaje despre realitate, nu să joace un rol al unei vieți perfecte la care adolescenții să devină frustrați că nu pot ajunge!

Mi-ar plăcea să fie autentici, să se implice în cazuri, situații, să își propună să salveze o specie rară de animale, să salveze copacii, să lupte pentru o cauză, oricât ar fi de banală sau de complexă. Unde-s mulți, puterea crește! Haideți să ne unim! Mesajul meu către voi vizează natura. Dar voi puteți lupta pentru orice lucru în care credeți cu tărie!

MommyCool arta de a respecta natura

De fiecare dată când văd că natura suferă, simt nevoia să dansez. Să intru în ritmul Pământului și să îi transmit că totul va fi bine. Eu știu să îl respect și voi încerca să dau mai departe tot ceea ce învăț cu privire la el…

 

Cândva oamenii erau eleganți, responsabili pentru tot ce îi privea, dar și pentru tot ce era în jurul lor. Acum nu mai este la modă eleganța și nu ne pasă decât de capra vecinului. Copacii. Avem atât de multe de învățat de la ei! Și de la animale primim mereu lecții. Haideți să le fim recunoscători! Mama Pământ ne iubește și ar fi minunat să îi dăm și noi iubire și recunoștință înapoi.

Îmi cer scuze dacă vă încarc. Sunt doar o mamă preocupată pentru viitorul puiului ei. Îngrijorată pentru mine, pentru noi! Pentru că recunosc tot mai puțin din principiile în care mă încred.

MommyCool arta de a nu respecta natura 6

Sunt puține chestii pe care efectiv nu le suport. Pe primul loc sunt oamenii care își aruncă gunoiul pe jos! Iar de câte ori îi văd, chiar îi rog să îl ridice. Întotdeauna frumos și cu speranța că data următoare se vor gândi de două ori înainte să trateze orașul ca pe o ghenă de gunoi. Mi-ar plăcea să adoptăm și noi modul absolut inteligent de a transforma gunoiul în energie electrică, pe care alte țări îl practică cu mare succes. A ajuns să fie atât de curat la ei încât cumpără gunoi de alții mai puțin harnici. Ce lecție! Știați că un televizor poate funcționa 3 ore fără oprire din energia produsă de o cutie de aluminiu?

Mă îngrijorez pentru viitorul nostru, pentru natura pe care o iubesc. Haideți să facem echipă și să facem lumea un loc un pic mai bun…

 

Un pas important ar fi să nu mai luăm totul de-a gata. Nu așa se cuvine. Este important să mulțumim și, mai ales, să dăm înapoi! Nu este de mirare că totul a luat-o razna în jurul nostru. Planeta suferă, ne vorbește, ne dă ultimatum-uri! Am luat prea mult, mai mult decât avem nevoie, și nu am dat nimic înapoi! Nimic!

MommyCool arta de a respecta natura 2

Nu este suficient să pice Guvernul. Avem nevoie de educație ecologică, educație de tot felul. Nimic nu se rezolvă de la sine. Cum să ne vindecăm fără să ne tratăm? Nu ne mai putem ascunde după deget și nici să tratăm această situație superficial. Curând vom da piept cu realitatea și ne va fi de ajutor să fim pregătiți pentru ea.

Eu asta sunt azi. Mă scuzați dacă par prea dură. Sunt doar realistă și mă îngrijirez pentru viitorul nostru, pentru natura pe care o iubesc. Haideți să facem echipă și să facem lumea un loc un pic mai bun!

Cu drag, MommyCool.