Știu că România nu se află în cea mai bună perioadă și că am tot fost atacați de vești grele în ultima perioadă. Dar prefer să văd frumosul din jurul meu și iată că se întâmplă, totuși, și multe lucruri bune. Tineri din noua generație vin să schimbe lucrurile în bine și fac tot ce pot ca să-și ajute semenii. Din aceeași categorie face parte și echipa Asociației Little People, care a lansat VIA, prima aplicație destinată tinerilor bolnavi de cancer, cu scopul de a-i ajuta să treacă mult mai ușor peste perioada pe care o experimentează.
VIA este prima aplicaţie mobilă destinată tinerilor adulţi afectaţi de cancer din România. Mai precis, tineri bolnavi de cancer sau supravieţuitori de cancer cu vârsta cuprinsă între 18-39 de ani, pentru care sistemul de sănătate şi îngrijire din România nu este pregătit. Pentru ei este gândită şi creată această aplicaţie. Ca să întrebe orice, să aibă curajul să atingă subiecte tabu, să se conecteze cu tineri care au trecut prin experienţe similare, să se descarce şi să îşi găsească ancore sănătoase prin care să facă faţă experienţei.
Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de înfruntat un diagnostic precum cancerul. Asociaţia Little People România a observat cu ce probleme se confruntă aceşti tineri adulţi care sunt diagnosticaţi cu cancer şi au venit în ajutor lor. Prin aplicaţia mobilă VIA, se pot conecta cu tineri care au sau au avut aceleaşi probleme ca și ei.
VIA este prima aplicaţie mobilă concepută pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulţi care se luptă cu diferite forme de cancer, dar şi pentru a-i ajuta să înfrunte mai ușor singurătatea.
Aplicaţia se poate utiliza de către tinerii adulţi bolnavi de cancer, cu vârsta cuprinsă între 18-39 de ani. Unul dintre beneficii este faptul că le oferă tinerilor un spaţiu securizat, virtual, în care să poată comunica între ei, să își poată împărtăși experiența liberi, să pună întrebări și să afle răspunsuri de la persoane care au trecut prin același tratament.
De asemenea, prin VIA pot lega prietenii cu persoane față de care nu au teama de a fi respinși, care îi înțeleg și le oferă siguranță că nu sunt singuri în această luptă. Cu cât vor cunoaște mai multe detalii despre boala cu care se confruntă, cu atât se vor simți mai siguri și mai puternici. Aplicația este disponibilă tuturor tinerilor adulți afectați de cancer din toate centrele de tratament din țară.
Această aplicație este produsă de Asociația Little People, cu sprijinul LIDL și mă bucur tare mult să aud că un brand așa de mare sprijină o asemenea cauză. Eu sunt, oricum, fan al lanțului de magazine, deci o bilă albă în plus din partea mea.
Dacă vă aflați în ipostaza de a fi bolnavi de cancer și nu mai știți unde să căutați ajutor, ori dacă ați trecut peste un asemenea episod și credeți că puteți fi de ajutor tinerilor care se confruntă cu așa ceva, vă rog tare mult să descărcați această aplicație. Are șansa să salveze și să aline durerea câtorva mii de oameni, ceea ce este minunat. Ea este disponibilă pe telefoane mobile cu sisteme de operare iOS, dar și Android, cu descărcare gratuită din iTunes sau GooglePlay.
VIA le oferă tinerilor un spaţiu securizat, virtual, în care să poată comunica între ei, să își poată împărtăși experiența liberi, să pună întrebări și să afle răspunsuri de la persoane care au trecut prin același tratament…
Pot doar să îmi imaginez stările prin care trece o persoană diagnosticată cu cancer, așa că vă invit să urmăriți AICI confesiunile unei supraviețuitoare, Diana Andreea Necșulescu, intervievată de către Ionela Năstase.
Felicitări, oameni buni! La cât mai multe proiecte de acest gen și la cât mai multe persoane care să privească această luptă cu mult curaj și demnitate. Fiindcă putem trece peste orice lucru atunci când avem parte de iubire și de susținere.
Cu drag, DaddyCool!