În încheierea parteneriatului cu brandul LaDoiPași, vă propun o serie de activități creative pe care le puteți face alături de prichindeii voștri, în funcție de anotimp. Promit că o să vă placă. Sunt ușoare, sunt la îndemâna oricui, sunt amuzante. 🙂

Evident, sunt nenumărate activități creative pe care le putem face de-a lungul anului, însă eu am împărțit doar câteva pe durata celor patru anotimpuri. Dar ceea ce cred eu cel mai tare este faptul că e bine să vă implicați copiii în orice fel de activitate, să le arătați că sunteți alături de ei și că ei fac parte activ din viața voastră. Nu au nevoie de mult ca să fie fericiți. Indiferent ce activitate ați alege, nu uitați să le spuneți cât de mult îi iubiți.

Acestea fiind spuse, am sintetizat activitățile în clipul de mai jos, însă dacă simțiți nevoia să aveți și scris ceea ce se întâmplă în video, vă invit să intrați pe pagina mea de Facebook:

PRIMAVARA

DaddyCool activitati creative pentru copii

Natura se trezește la viață, iar mie mi se pare un moment ideal să începeți să călătoriți. Mergeți cu mașina, zburați cu avionul, descoperiți cât mai multe destinații frumoase de vacanță. De asemenea, mi se pare momentul ideal să începeți plimbările prin natură, iar spre finalul lunii Mai puteți deja să mergeți în drumeții și chiar să alergați cu picioarele goale pe drumuri, pe câmpii și văi, pe unde vă dorește inimoara.

VARA

DaddyCool activitati creative pentru copii 2

Vara este, din punctul meu de vedere, destinat locurilor unde există mare, soare, plajă și mult nisip. Ingrid adoră nisipul, așa că printre activitățile ei preferate este joaca cu și în nisip. E momentul ideal să alergăm pe plajă, să dansăm pe plajă, să ne udăm cu pistoalele cu apă sau să ne lăsăm udați de ploile torențiale, să mergem la festivaluri. Sună bine, nu? Indiferent unde mergeți, aveți grijă de ce lăsați în urma voastră, iar dacă aveți ocazia, nu ezitați să reciclați.

TOAMNA

DaddyCool activitati creative pentru copii 3

Toamna nu înseamnă neapărat că trebuie să ne mutăm în casă. Încă ne putem bucura de drumeții, încă putem vizita bunicii, unde să ne lăsăm purtați de joacă la ei în bătătură, mai putem profita de locurile de joacă outdoor sau parcuri de aventură, dar în același timp putem face o faptă bună pentru planeta noastră. De exemplu, noi am plantat câțiva copaci toamna trecută, iar în toamna care vine ne-am asumat misiunea de a planta 10.000 de puieți. România are nevoie să fie reîmpădurită.

IARNA

Iarna este clar că e anotimpul care ne ține cel mai mult în casă. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne plictisim. Și indoor putem face o mulțime de activități super interesante. De exemplu, putem găti împreună, putem face sport, putem cânta și dansa, putem picta sau, evident, putem împodobi bradul. Celor care sunt mai prieteni cu frigul, le recomand să facă și drumeții pe ici, pe colo. Ba chiar puteți dezăpezi mașina în familie. E chiar o activitate amuzantă. În orice caz, nu vă baricadați în casă pe timpul iernii fiindcă și atunci avem nevoie de aer curat și să ne oxigenăm creierul.

 

Dincolo de orice, cred că trebuie să ne bucurăm de viață alături de copiii noștri. Și să încercăm să găsim tot felul de activități creative pentru a ne antrena atât minea, cât și corpul. Mens sana in corpore sano este o deviză în care eu cred foarte mult.

DaddyCool activitati creative pentru copii 4

Mă bucur tare mult că am avut ocazia să ne cunoaștem mai bine și să schimbăm impresii despre cum am putea construi o legătură frumoasă cu prichindeii voștri. Rămâneți aproape fiindcă e nevoie să facem o gașcă mare de părinți cool, liniștiți, relaxați și cu o minte deschisă.

Mulțumesc, LaDoiPași, pentru că am făcut împreună acest proiect frumos. La mai multe și pe viitor!

Cu drag, DaddyCool!