Sunt tare fericit atunci când branduri mari aleg să se implice în cauze sociale și să întindă o mână de ajutor. Cred că responsabilitatea socială este o obligație pe care ar trebui să o avem fiecare dintre noi, iar atunci când branduri precum Arctic înțeleg cât de important este ajutorul lor, am făcut un pas spre o lume mai bună. Ei bine, recent m-am implicat cu drag în campania Magic Makers, un proiect extrem de frumos care încurajează tinerii să ajute, iar mai jos vreau să vă redau povestea Mariei, unul dintre viitorii medici străluciți ai României, care nu a ezitat să sară în ajutorul unei fetițe cu probleme oncologice. Citiți, inspirați-vă și apoi luați și voi atitudine. 😊

Uitați-vă bine-bine la ea. Ea este Maria Cîşlianu, are doar 23 de ani și este un viitor medic. Iar în puținul timp liber care i-a mai rămas (ne imaginăm cu toții ce înseamnă să fii student în anul 5 la Medicină) a organizat alături de o mână de prieteni o seară de stand-up comedy în scop caritabil.

În acea seară a strâns 3100 DE EURO!!! pentru Bia. O fetiță cu probleme oncologice, pe care a cunoscut-o în MagiCAMP. Și care are nevoie acută de tratament super costisitor!

Ea și alți oameni ca ea sunt viitorul României. Bula noastră se face din ce în ce mai mare și conține tot mai mulți tineri empatici. Care vor să schimbe lucrurile în jurul lor. Și avem nevoie de sprijinul și încrederea voastră. Fiindcă doar așa mergem înainte și vom reuși să mișcăm lucruri, oameni etc. Să facem schimbările pe care ni le dorim.

Am filmat împreună cu Maria o pentru campania Magic Makers, iar în timpul filmărilor Mariei îi bătea inima tare, tare. Așa de tare că se auzea prin microfon, peste vocea ei.

 

Ceea ce e normal, fiindcă nu e obișnuită cu lumini, camere, echipă de filmat etc. Dar cel mai tare este că nu a avut absolut nicio emoție atunci când a organizat seara caritabilă. Ci doar curaj și drive-ul să facă ceea ce și-a plănuit și să o ajute pe Bia. Iar pentru asta, jos pălăria! Am vrut să intru puțin în mintea Mariei. Să vă arăt cum gândește o tânără de 23 de ani. Și ce a făcut-o să înțeleagă cât de important este să îi ajutăm pe cei din jur.

„Cred că e foarte important ca fiecare dintre tinerii din noua generație să înțeleagă bine cât de important este să ajutăm oamenii din jurul nostru. Ce sentiment plăcut te încearcă atunci când știi că ai oferit o mână de ajutor. Cât de mult contează pentru ceilalți să știe că pot avea ajutor necondiționat. Chiar și de la necunoscuți. E nevoie de informare pentru ca voluntariatul să crească în inimile tinerilor. Pentru că le poate aduce o mulțime de beneficii. Eu sunt alt om de când am reușit să adun, alături de câțiva prieteni buni, 3100 de euro într-o singură seară. Bia, fetița care mi-a căzut cu tronc în MagiCamp și care m-a învățat să ascult, avea tare multă nevoie de acești bani…”

 

Despre magia prieteniei și puterea curajului de a schimba ceva în bine în jurul nostru, am povestit cu Maria în videoclipul pe care abia așteptam să-l împărtășesc și cu voi. Ea este unul dintre personajele principale ale campaniei pe care o susțin și o comunic în perioada următoare, powered by MagiCAMP și Electrocasnice Arctic.

https://www.facebook.com/daddycool.ro/videos/2517219918489380/

Ce înseamnă, de fapt, Magic Makers?

 

Proiectul susține tinerii să devină Magic Makers în comunitățile lor atunci când un prieten are nevoie de ajutor pentru o problemă medicală. Tinerii vin cu timpul, ideile și energia de a face bine. #MagiCAMP îi ajută să organizeze evenimente de fundraising.

Eu sunt un MARE SUSȚINĂTOR al acestui demers, iar împreună învățăm tinerii să facă fundraising pentru o persoană dragă, încurajându-le creativitatea și perseverența.

Arctic, partener MagiCAMP, susține tinerii să contribuie activ la evenimente de fundraising. La finalul campaniei lor, va dubla suma strânsă! Yeeesss!!!

Puteți afla mai multe despre campania Arctic, în parteneriat cu MagiCAMP aici: arctic.ro/efectularctic.

Iată cum puteți să susțineți și voi proiectul Magic Makers, aici: magicamp.ro/magicmakers.

Cu drag, DaddyCool.